Bătălia de la Alamo 2013

Batalia de la Alamo din 1836BĂTĂLIA DE LA ALAMO 2013

by Alianța Familiilor din România

Secularismul nu e echidistant, nici un arbitru onest ori imparțial

Se pretinde a fi o ideologie neutră și imparțială, dar nu e. Favorizează indivizii și grupurile sociale care îl îmbrățișează. Statul secularist e și el parțial, discriminând în favoarea grupurilor sociale care îi împărtășește ideologia. Pentru statul secular unele grupuri sunt primus inter pares, adică “mai egale între cei egali”, ori “primele între egali”. Grupurile favorizate sunt cele bine cunoscute: ateii, “minoritățile sexuale”, cei care promovează avortul și controlul populatiei, si susținătorii multiculturalismului, printre altele. Grupurile nefavorizate sunt si ele bine cunoscute: grupurile care au puțin în comun cu secularimsul ori îi resping doctrinele, între ele mișcările traditionale, grupurile ori persoanele religioase, mișcările pentru viață, mișcările pentru familie, etc.

Secularismul își răsplătește aliații, adică pe primii, si îi discrediteaza si defavorizează pe ceilalti. Ia din drepturile celor din urmă si le dă celor dintâi. Cauzează un conflict intenționat între drepturile cetățenilor în numele pretinsei egalitati între ei, dar îl rezolvă în favoarea aliatilor lui și împotriva celor care îl dezavuează.

In toate exemplele care le-am dat saptamâna trecuta aceasta temă se reliefează concret: institutiile statului secular favorizeaza pe cei ce gândesc în termeni seculari si îi penalizează pe cei care gândesc în termeni tradiționali. Drepturile homosexualilor se extind in detrimentul libertatilor persoanelor si grupurilor traditionale. “Minoritățile sexuale” câștigă iar creștinii pierd din libertatea de exprimare.

Exemplele discutate saptamâna trecuta denotă, deasemenea, că în țările occidentale statul secular cere crestinilor un jurământ de fidelitate secularismului pentru a-si putea exercita libertatea religioasă.

In Europa veacurilor XVII si XVIII, in special in Marea Britanie, functionarilor publici li se cerea să depună un juramint de credință, asa numitul “test religios” (“religious test”), doctrinei protestante, si in special față de Biserica Anglicana, pentru a putea detine o functie publica.

Istoria se repeta in lumea occidentala a inceputului Mileniului III: pentru ca un crestin sa-si poate exercita drepturile religioase, el ori ea trebuie sa accepte ideologia secularista si sa o afirme. Exemplele date saptamâna trecuta arată, fără ambiguitate, ca in tarile discutate un aspect al acestui test secular este acceptarea si afirmarea homosexualitatii.

 Astazi continuam acelasi subiect, dar nu pentru că asa am intentionat, ci pentru că, la fel ca saptamâna trecuta, evenimente recente care s-au petrecut, tot in tarile occidentale si dincolo de Atlantic, dovedesc acelasi lucru: statul secular nu permite in functii publice crestini care se impotrivesc secularismului si doctrinelor lui.

Batalia de la Alamo/The Battle of the Alamo 2013

Fiecare natiune isi are eroii ei si momentele care-i definesc personalitatea. Pe noi, romanii, ne definesc Vasluiul, Calugareni, Marasesti, ori alte locuri in care cei dinanintea noastra au luptat pentru supravietuirea si identitatea neamului romanesc. Texanii isi au si ei momentul lor istoric de definire al identitatii proprii: Batalia de la Alamo din 1836. Pe vremea aceea Alamo era o mica misiune catolica linga San Antonio, la intersectia drumurilor care uneau partile nordice ale Mexicului de atunci. Texanii au pierdut batalia, dar la citeva luni dupa aceea si-au castigat independenta. Batalia de la Alamo a fost portretizata, pe jumatate realitate si pe jumatate mit, in filmele lui John Wayne ori cartile de istorie. Dar a ramas un strigat de batalie (“battle cry”) pentru fiecare texan care isi creste copiii sa-si aminteasca de Alamo (“Remember the Alamo”!).

De câteva saptamâni o noua batalie se desfasoara in San Antonio, de data asta Batalia de la Alamo din 2013 intre crestini si oficialitatile publice ale orasului. Cu câteva luni in urma municipalitatea orasului San Antonio a initiat o ordonanta municipala care sa interzica detinerea de functii publice, ori ca angajat al municipalitatii, a persoanelor care au discriminat in trecut, prin fapte ori vorbe, ori care discrimineaza ori sunt inclinate sa discrimineze, in vorba ori fapta, impotriva homosexualilor si a persoanelor transgender.

Este cea mai radicala ordonanta de acest gen din America. Nici chiar San Francisco, capitala homosexualitatii americane, nu a adoptat o astfel de ordonanta. Crestinii texani insa nu stau pe ginduri. Cu sutele, proveniti din toate grupurile etnice si rasiale ale orasului, au descins asupra primariei protestind propunerea de ordonanta. Votul final asupra ordonantei a fost aminat.

Textul ordonantei propuse se afla aici: [http://images.bimedia.net/documents/ordinance+draft.pdf] Un comentariu din presa pe marginea acestui eveniment poate fi citit aici: [http://www.mysanantonio.com/news/local/article/Nonbias-ordinance-draws-long-and-loud-argument-4767721.php] Un alt comentariu, pe aceasi tema, scris de organizatia avocatilor crestini din San Antonio, poate fi citit aici: http://txvalues.org/2013/08/21/san-antonio-ordinance-still-a-major-threat-to-christians/

Masacrul de la Boston/The Boston Massacre

In 1770 autoritatile coloniale britanice au ucis un numar de “patrioti” americani in Boston. In timp, nemultumirile colonistilor s-au inmultit si dupa cinci ani au declansat batalia de la Concord, punctul de inceput al Razboiului pentru independenta Americii. Bataliile insa continua si in Bostonul anului 2013, orasul acesta fiind cunoscut ca locul in care drepturile crestinilor sunt masacrate. Massachusetts a fost primul stat american care, in 2003, a legalizat casatoriile homosexuale. Fiecare batalie pe care crestinii au purtat-o acolo dupa aceea pentru a-si proteja libertatile in fata asaltului drepturilor homosexualilor au pierdut-o. A inceput o familie de crestini care a refuzat sa-si lase copilul sa participe la clasele scolare in care se afirma normalitatea homosexualitatii. Au dat districtul scolar in judecata si au pierdut.

Ultimul caz, decis in prealabil luna trecuta, si care s-ar putea sa aibe consecinte extreme pentru crestini, a fost castigat tot de homosexuali. E cazul homosexualilor ugandezi impotriva pastorului american Scott Lively, Sexual Minorities of Uganda v. Scott Lively (August 14, 2013). Vreme de multi ani Lively a umblat prin tarile africane, inclusiv Uganda, atragind atentia liderilor politici si bisericesti asupra pericolelor pe care agenda homosexuala o are la adresa societatii si a crestinilor. Bine cunoscutul pastor american Richard Warren a facut si el la fel. Anul trecut homosexualii ugandezi l-au dat in judecata pe Lively, in Boston unde el locuieste, acuzindu-l de incitare la ura si “crime impotriva umanitatii” datorita afirmatiilor impotriva homosexualitatii pe care el le-a facut de-a lungul anilor. Judecatorul a emis o decizie prealabila, declarind ca afirmatiile lui Lively, influentate de gandirea lui crestina, nu sunt protejate de libertatea de exprimare ci au facilitat comiterea in Uganda a unor “crime impotriva umanitatii” (“crimes against humanity”) si incitare la ura impotriva homosexualilor. Decizia judecatoreasca poate fi citita aici, iar afirmatia judecatorului o aflati la pagina 31. http://www.alliancealert.org/2013/20130815.pdf Un articol din New York Times pe marginea acestei decizii il aflati aici: http://www.nytimes.com/2010/01/04/world/africa/04uganda.html?_r=1&pagewanted=print Iar aici puteti citi perspectiva unui avocat crestin asupra deciziei. http://www.standfirminfaith.com/?/sf/page/30778

Ești creștin? Te interogăm

Marea Britanie continua campania anticrestina. In iulie am scris despre arestarea americanului Tony Miano care a predicat, linga Stadionul Wimbledon in timpul turneului de tenis, impotriva imoralitatii sexuale, inclusiv a homosexualitatii. Autoritatile britanice continua aceste actiuni negindite. Luna trecuta un pastor englez a trimis masaje electronice la diverse persoane cu subiectul “Christ can Cure – Good News for Gays” (“Hristos poate vindeca – vesti bune pentru homosexuali”) si “Jesus Christ – the savior we all need” (“Iisus Hristos – mantuitorul de care toti avem nevoie”). Mesajele lui au fost transmise cu prilejul paradei homosexuale care s-a tinut in orasul lui dar care l-a ofensat prin depravitatea si obscenitatea ei. La citeva zile dupa aceea politisti britanici i-au batut la usa si l-au interogat asupra mesajelor care le-a trimis. Cam asa era si pe vremea comunismului la noi in Romania. I s-a spus ca unii recipienti ai mesajelor lui au fost “ofensati”. Pastorul a refuzat sa admita ca a incalcat legea. Asta l-ar fi costat 90 de lire sterline, dar pentru ca nu isi recunoaste “crima”, va fi dat in instanta. Daca va fi gasit vinovat de “crime homofobice”, asa cum a fost acuzat, va fi pasibili de pedepse si mai ridicate. Detalii aditionale despre acest caz pot fi citite aici: http://blogs.spectator.co.uk/coffeehouse/2013/08/revd-dr-alan-clifford-referred-to-the-cps/

Esti crestin? Iti confiscam copiii

Exista sansa ca daca traiesti in Germania si esti crestin sa-ti fie confiscati copiii. Periodic asta se intimpla parintilor crestini germani care insista sa-si educe copiii acasa, sa-i scuteasca de decadenta si imoralitatea din scolile germane. Cu citiva ani in urma o familie germana a fost arestata pentru ca a refuzat sa-si lase copiii sa fie educati in scolile publice germane, Germania interzicind educatia la domiciliu. Dupa o vreme intreaga familie a ajuns in SUA unde a cerut azil politic. In prima etapa au primit azil, dar Administratia Obama a facut recurs, verdictul final, dat mai devreme in an, fiind impotriva familiei germane.

Pe 28 august istoria s-a repetat din nou: autoritatile germane au intrat cu forta in casa unei familii crestine care isi educa copiii acasa, le-au luat copiii cu forta si i-au dus intr-un loc necunoscut parintilor. Sechestrarea s-a facut cu aviz judecatoresc. Dupa cum se vede, tribunalele au devenit un instument represiv folosit de statul secular impotriva crestinilor. Detalii privind cazul german pot fi citite aici: http://www.hslda.org/hs/international/Germany/201308300.asp

AFR ia atitudine

Fiind socati de actiunea represiva a statului german, AFR a reactionat, luni, cu o scrisoare de protest adresata ambasadei Germaniei la Bucuresti. Nota a fost semnata de dl Petre Costea, Presedintele AFR. Redam nota AFR, rugind organizatiile pro-familie si pro-homeschooling din Romania sa faca la fel. Nu este potrivit ca Germania ori “marile puteri” sa critice diferite aspecte ale vietii sociale ori politice din Romania iar noi sa fim indiferenti fata de atrocitatile totalitare pe care ele le comit.

September 2, 2013

The Honorable Werner Hans Lauk Via facsimile transmission
Ambassador of the Republic of Germany 40-21-230-5846

Gheorghe Demetriade 6-8 and electronic delivery

Bucuresti, Romania

Re.: Human Rights Violations in Germany; The Dirk and Petra Wunderlich Family

Dear Mr. Ambassador, Your Excellency: I am writing on behalf of the Alliance of Romania’s Families, a grassroots movement in Romania which promotes pro-family and pro-life policies and views. We also promote parental rights, among them the fundamental right of parents to homeschool their children.

We have learned, with great concern, about recent events in Germany which have resulted in the gross violation of the parental rights of Dirk and Petra Wunderlich. News reports we have read indicate that the Wunderlich Family has, for a number of years, educated their children at home. We have also learned, with dismay, that Germany bans homeschool education and has arrested in the past parents who exercise their right to educate their children at home. This right, fundamental I might add, is of utmost importance.

We are also aware of another German family which initially received political asylum in the United States a few years ago, having been persecuted in Germany for insisting to homeschool its children. Homeschooling is a right constitutionally recognized and guaranteed in the United States. Though ultimately the German family did not prevail in securing asylum in the United States, the case has brought to the fore a practice of the German government which we find abhorring and very disquieting: the systematic persecution of German families who homeschool their children.

So, it is with these concerns in mind that we are registering this note of protest with your office. The police storming the Wunderlich’s home, the forceful seizure of their children, and the forceful separation of the children from their parents, with no end in sight, would not have occurred in Romania, a country which only a generation ago freed itself of the totalitarian regime. Therefore, it came as a shock to us that this crass violation of human rights against homeschoolers would occur in Germany. We encourage the German Government to revisit its position on parental rights and to protect them.

In closing, we express our solidarity with all German homeschoolers as well as our admiration for them insisting on homeschooling their children. We call upon the German authorities to immediately reunite Dirk and Petra Wunderlich with their children and to cease violating the parental rights of German homeschoolers.

Esti crestin? Esti terorist!

Adminsitratia Obama intocmeste liste periodice in care enumera organizatiile teroriste si “extremiste” din SUA si din lume. Saptamina trecuta a fost scurs presei un document oficial conform caruia Administratia Obama a clasificat crestinii evanghelici si catolici din America ca “extremisti”, punindu-i in aceasi categoria cu Al Qaeda. De necrezut. Impreuna, crestinii evanghelici si catolici americani constituie pina la 65% din populatia tarii. Imaginati-va ceea ce pina acum citiva ani era de neimaginabil: a fi etichetat extremist ori terorist doar pentru ca esti crestin. Detalii aici: http://global.christianpost.com/news/department-of-defense-classified-evangelicals-catholics-as-extremists-like-al-qaeda-documents-confirm-103220/

Abonati-va!

Va recomandam din nou sa va abonati la buletinul informativ AFR de marti. Incidente de genul celor despre care am scris saptamina trecuta si despre care scriem astazi le mentionam aproape saptaminal in scrisoarea noastra saptamanala de marti. Ea deschide ochii spre o realitate diferita, una care lipseste din media romana, si va tine la curent cu ultimele evenimente care ne afecteaza credinta in viata publica. NOTA: Buletinul de marti din saptamina aceasta nu a fost scos deoarece persoana care se ocupa de ea e in concediu impreuna cu familia. Le dorim odihna placuta!

Incheiem editia de astazi cu concluzia editiei saptaminii trecute: daca crestinilor din Romania inca nu le pasa, evenimente ca cele descrise astazi ii va forta sa le pese. Dar s-ar putea sa fie prea tarziu. S-ar putea ca trezirea sa se faca la un punct cind pierderea libertatii religioase ori a manifestarii credintei in spatiul public sa fie ireversibila. Auzim des comentariul: “Nu imi pasa. Cum ma afecteaza asta pe mine”? Acum e evident ca legiferarea lucrurilor rele ne afecteaza. Va reamintim ca Declaratia de la Timisoara promoveaza libertatea religioasa si drepturile crestinilor de a-si manifesta credinta in spatiul public. Puteti citi si semna Declaratia aici: http://www.alianta-familiilor.ro/decl_timisoara.php

TOT DIN GERMANIA

Colegii de la Pro-Vita au publicat un dosar privind prostitutia in Germania la 10 ani de la legalizare: Germania a legalizat prostituția în urmă cu mai mult de zece ani, sperând că astfel cele care lucrează în industria sexului vor avea condiții de lucru mai bune și mai multă independență. Acest lucru nu s-a întâmplat. Exploatarea femeilor și traficul de persoane s-au agravat. Restul articolului poate fi citit aici: http://www.culturavietii.ro/2013/09/04/reportaj-der-spiegel-legalizarea-prostitutiei-in-germania-un-esec/ și www.antiprostitutie.ro

VRETI SA FITI INFORMATI?

Buletinul informativ AFR apare in fiecare Marti si e dedicat mai mult stirilor de ultima ora, iar publicatia AFR online apare in fiecare Joi si e dedicata mai mult comentariilor si opiniilor. Cei care doriti sa primiti saptaminal stiri si comentarii la zi privind valorile si evenimentele legislative, politice si sociale care va afecteaza familiile, atit la nivel national cit si la nivel unional si international, sunteti invitati sa va abonati la buletinul informativ saptaminal AFR. Cum? Inregistrindu-va numele si adresa electronica pe pagina home a sitului nostru electronic www.alianta-familiilor.ro.

FACETI-NE CUNOSCUTI!

Faceti-ne cunoscuti familiilor si prietenilor d-tra. Dati mai departe mesajele noastre si incurajati-i sa se aboneze. Va multumim.

ANUNTURI

Cei care doriti sa faceti anunturi prin intermediul AFR privind evenimente legate de familie si valori va rugam sa ni le transmiteti la office@alianta-familiilor.ro.

Alianta Familiilor din Romania

www.alianta-familiilor.ro

One thought on “Bătălia de la Alamo 2013

  1. Pingback: Bătălia de la Alamo – 2013! | ARMONIA MAGAZINE - USA

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.