Clericii musulmani te învaţă când şi cum să-ţi baţi corect nevasta!

cum-sa-ti-bati-corect-nevasta-cleric-musulman-putem-sa-folosim-si-o-ranga-video-18453637Dacă învățătura creștină zice  că “bătaia e ruptă din Rai” – mai exact un proverb popular, asta cu privire la educarea copilului, totuși,  în țări cu tradiție creștină și democratică, legea interzice bătaia (lovirea) copiilor  de către părinți, în cadrul familiei, nici în mediul în care ei își exercită cel mai bine autoritatea și educarea copiilor.

Deși acest aspect contravine flagrant cu învățătura din Cartea “Proverbe”, principiu sau pârghie ajutătoare  în  educarea copiilor de către părinți, tradițională, care a dat rezultate foarte bune de-a lungul vremii.

Dar să nu ne imaginăm cumva că am fi de acord cu torturarea copiilor, nu. Psihologii și pedagogii, realiști și de bun simț,  vor fi însă de acord că fără nuiauă, copilul, o ia razna.

  • Cine cruță nuiaua, urăste pe fiul său, dar cine-l iubeste, îl pedepseste îndată. – (Prov.13:24)
  • Nebunia este lipită de inima copilului, dar nuiaua certării o va dezlipi de el. – (Prov.22:15)
  • Nu cruța copilul de mustrare, căci dacă-l vei lovi cu nuiaua nu va muri. (Prov.23:13)
  • Lovindu-l cu nuiaua, îi scoti sufletul din Locuinta mortilor. (Prov.23:14)
    Biciul este pentru cal, frâul pentru măgar, si nuiaua pentru spinarea nebunilor. (Prov.26:3)
  • Nuiaua si certarea dau intelepciunea, dar copilul lăsat de capul lui face rusine mamei sale. – (Prov.29:15)

Cât despre atitudinea soțului, față de nevastă, învățătura creștină indică o relație de iubire și respect, de colaborare și într-ajutorare dintre cei doi soți, nici vorbă de asuprire. Soțul trebuie să-și iubească soția la fel cum Hristos își iubește Biserica și S-a jertfit pentru ea.

Majoritatea ţărilor din lume încriminează prin lege  violenţa în familie.  Dar se știe că lumea musulmană au un punct de vedere cu totul diferit de lumea creștină:

1) Prin doctina musulmană ei sunt îndreptățiți să comită crime împotriva celor care nu aderă la islam, în propriile familii în unele țări islamice.

2) Soțul este încurajat de doctrina musulmană să-și tortureze soția.

De curând o televiziunea   Al-Nas a avut o emisiune pe tema dacă și cum e corect a pedepsi soția cu bătaia, reluând o problemă mai veche a comunităţii musulmane.

E posibil ca  bărbaţii să nu aibă  nicio problemă cu această practică, pentru că aşa a lăsat scris Profetul Mahomed. Femeile însă suferă chiar și în tăcere, ele nu se opun prea tare, urmând cu stricteţe aceleaşi reguli strângând din dinți.

Moderatorul emisiunii a reluat un fragment video din 2010, întrebându-şi invitatul dacă s-a schimbat ceva în pedeapsa aplicată nevestelor, notează Jurnalul Naţional și Ghimpele.

[…] clericul Sa’d Arafat dezvăluie cum îşi bat musulmanii nevestele. Vă vine să credeţi, spune moderatorul, femeile europene caută în bărbaţii lor elementul protectiv, care să le apere. Da, spune clericul, “nu contează, ce trebuie să ştiţi este că Allah a binecuvântat femeile cu bătaia”. “Cu bătaia? Le-a onorat cu bătaia? Cum e posibil aşa ceva?”, întreabă moderatorul.

Da, zice clericul, profetul Muhammad a spus “bate-o, dar nu-i lăsa semne şi n-o face urâtă. Iată cum o onorează, spune profetul. De exemplu, dacă o baţi, nu-i da în faţă, o strici. Dacă o baţi, n-o înjura. O baţi s-o disciplinezi, nu s-o faci de ruşine. N-ai voie s-o răneşti, să-i rupi oasele, să-i scoţi dinţii sau să-i răneşti ochii. Există o etichetă în a-ţi bate nevasta. N-o poţi face, aşa, oricum. Un bărbat niciodată să nu-şi ridice mână sus când îşi bate nevasta, întotdeauna de la piept. Toate lucrurile astea onorează femeia. Are nevoie de disciplină. Cum s-o disciplinezi dacă nu prin bataie?”

“Cu ce s-o bată?”, întreabă moderatorul, “poate să folosească şi un obiect, o rangă?”. “Ştiţi, atunci când o bate, bărbatul nu trebuie să-i lase semne. Dar poate folosi şi un obiect, nu-i problemă. Doar să n-o lovească prea tare. Dar să ştiţi, bătaia nu este privită decât că ultima alternativă şi este permisă numai într-un singur context. Atunci când nevasta refuză să se culce cu el. Trebuie să înceapă cu ameninţări şi mici corecţii fizice. Însă bărbatul nu are voie să-şi bată nevasta pentru băutură sau mâncare”, încheie clericul.

Sursa: http://jurnalul.ro/stiri/externe/cum-sa-ti-bati-corect-nevasta-cleric-musulman-putem-sa-folosim-si-o-ranga-644213.html

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.