100.000 de creştini mor anual pentru credinţa lor!

PersecutiaGândul

titrează o declarație alarmantă a monseniorului Silvano Maria Tomasi, un oficial de rang înalt al Vaticanului

Circa 100.000 de creştini sunt ucişi în fiecare an, în întreaga lume, din cauza credinţei lor, susţine monseniorul Silvano Maria Tomasi, un oficial de rang înalt al Vaticanului, citat de Daily Mail.

Monseniorul Silvano Maria Tomasi a declarat marţi, la Radio Vatican, că în Orientul Mijlociu, Africa şi Asia se înregistrează cele mai multe decese din cauza credinţei. Potrivit acestuia, aceste cifre sunt “şocante” şi “incredibile”.

Tomasi a declarat, totodată, că în unele părţi ale lumii, creştinii au fost forţaţi să îşi părăsească locuinţele, le-au fost distruse bisericile şi au fost adesea supuşi violurilor, răpirilor şi discriminării. Monseniorul a făcut referire în special la răpirea a doi episcopi ortodocşi lângă Alep, în Siria, luna trecută. […]

 
De asemenea, o altă figură importantă a Vaticanului, secretarul Consiliului Pontifical pentru Justiţie şi Pace, Mario Toso, a declarat recent că discriminarea împotriva creştinilor “ar trebui să fie contracarată în acelaşi mod ca antisemitismul şi islamofobia”.

Remarcile celor doi înalţi prelaţi au fost făcute în contextul în care Iranul a decis recent să închidă cea mai mare biserică penticostală din ţară, la o săptămână după ce unul dintre pastorii săi a fost arestat chiar în timpul serviciului religios.

Sursa: Gândul

(http://www.gandul.info/magazin/inalt-oficial-de-la-vatican-100-000-de-crestini-mor-anual-pentru-credinta-lor-10909124)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.