Tanța și Costel, și Apocalipsa

Tanta si CostelJianu Liviu-Florian

Bă, Tanțo, bă!

 Da, Costele!

  Bă, Tanțo, bă, eu am o problemă existențială, bă Tanțo, ba, eu nu pot să trăiesc așa, ca un animal, să mănânc și să beau,  să merg prin toată lumea să mă trag în poză cu cei cu care socializez si cu peisajele, să meditez  cu ce model de masină să imi schimb mașina, să vreau să cuceresc lumea cu vilele mele, cu rezultatele mele profesionale, eu mă gândesc cu cutremur  cum va fi  pe pământ când va veni apocalipsa!

 Asa e, Costele, si eu mă cutremur la gândul că atunci cand va veni, pentru a cumpăra un ruj mai bun, va trebui să cumperi si un volum de istorie!

Si ce e rău, bă Tanțo, in asta? Te cultivi si tu, devii un om multilateral dezvoltat,  știi din ce cauză a ajuns lumea la apocalipsă, incurajezi dezvoltarea economică!

  Ce să stii, Costele, că  nu e două volume care să scrie istoria la fel! Acum si istoria se scrie după interesele celor care o publică! Că cine mai publică cărti in ziua de azi, in afara Narcisilor  care vor să intre in istoria apocalipsei? Simplu, Costele! Cine are interese să scrie istoria!

 Bă, Tanto, bă, ai dreptate, ia să te pup eu pe tine, că si eu am observant că până si in justitie, bă Tanto, nu mai există doi judecatori  care să dea aceeasi sentință! 

 Costele, aici te contrazic: ai văzut tu, in comert, două rujuri perfect identice? Nu se ezistă, Costele! Chiar dacă au aceeasi marcă si culoare! Nu spunea Heraclit, Costele, că nu ne putem ruja de două ori la fel, cu acelasi ruj? Nici măcar un judecător, Costele, nu dă aceeasi semtință in acelasi dosar, dacă il citește de două ori!

 Costel ( isi dă cu palma în cap ) Te pomenești că nici acelasi om nu vede de două ori, in același fel, aceeași apocalipsă?!

Păi, cum sa o vadă Costele? Ce, noi mai vedem la pensie un mic, si un țap de bere,  măcar o dată?

 Eeee! Altii, de pe alte continente, nu numai că îi văd, dar îi mai si consumă, bă îi consumă atât de lipsit de rațiune, de noile cuceriri ale stiintei si tehnicii, încât din cauza obezității, fac toata ziua gimnastică, ca să dea țapii și micii jos!

  Costele, vezi, ce fac ei este curată apocalipsă! Mai bine la noi: nici nu vezi țapii si micii, dar nici nu tragi de tine până cazi,  să dai caloriile jos!

 Bă, Tanto, bă, dacă mă gandesc bine, noi o ducem bine, chiar si in apocalipsă!

 La asta mă gandeam si eu, Costele!

 Da stii de ce?

  Stiu, Costele, da te las pe tine sa o  spui!

   Pentru ca nu suntem singuri, bă Tanto, bă! Pentru că stăm de vorba ca oamenii!

Pentru că ne iubim, bă Tanto, bă, ca doi oameni civilizati!

  …Costele, da imi iei un fond de ten cand vine apocalipsa?

 

24 mai 2013

 Sursa foto: http://edituramateescu.ro/2011/09/ion-baiesu-drama-unui-scriitor-umoristic/

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.