Atenție la pupatul icoanelor – Riști să contactezi boli transmisibile atunci când săruți icoanele din biserici!

RTV. NET   publică un articol interesant și util pentru cei care au obiceiul de a săruta icoanele din biserici

  pericolul de a contacta diferite boli transmisibile

Condiţia esenţială este cât de rapid este contactul cu icoana după o altă persoană. Lucrurile nu mai sunt aşa periculoase dacă trec câteva minute. Depinde de cantitatea de salivă lăsată acolo“, a declarat, pentru RTV.NET, Veliscu Daniela, medic de familie.

E greu de luat o boală, pentru că nu prea sunt microbi acolo, la nivelul buzelor. Nu imposibil, dar foarte greu pentru că trebuie o cantitate de germeni, ceea ce nu se realizează acolo. Trebuie un contact mai prelungit, nu aşa un contact rapid. O mare parte din bacterii se distrug în atmosferă, dar depinde de cantitatea de bacterii de aşa numita doză minimă infectată. De exemplu, pentru dizenterie este de 100 de bacterii. Dacă ai mâncat 5, 6 bacterii nu faci dizenterie, dacă ai mâncat 1.000 poţi să faci, depinde de rezistenţa organismului. Deci trebuie să fie o concentraţie mare de bacterii, ceea ce e greu de realizat acolo. Icoanele sunt pe sticlă, pe lemn, nu sunt medii care să dezvolte bacteriile“, a declarat, pentru RTV.NET, prof.dr.Ceauşu Emanoil. (Sursa:http://www.rtv.net/ce-boli-risti-sa-contactezi-atunci-cand-pupi-icoanele_77281.html) Foto: sanatate.bzi.ro

Subscriem la mesajul celor doi medici – dar mai punctăm:

  • Dumnezeu condamnă închinarea la lucrarea mâinilor omului (icoane, cruci etc) “Cei ce fac idoli, toţi sunt deşertăciune, şi cele mai frumoase lucrări ale lor nu slujesc la nimic. Ele însele mărturisesc lucrul acesta: n-au nici vedere, nici pricepere, tocmai ca să rămână de ruşine.  Cine este acela care să fi făcut un dumnezeu sau să fi turnat un idol, şi să nu fi tras niciun folos din el?  Iată, toţi închinătorii lor vor rămâne de ruşine, căci înşişi meşterii lor nu sunt decât oameni.” (ISAIA, 44.9-11)
  • Închinarea trebuie să fie a inimii, cu evlavie și pocăință
  • Creatorul Dumnezeu nu se află în creația omului (icoane, cruci și alte lucruri moarte)
  • Domnul “Dumnezeu este Duh; şi cine se închină Lui trebuie să I se închine în duh şi în adevăr.” (Ioan, 4.24)
  • Domnul Isus a cerut oamenilor să aibă credință:  “Aveţi credinţă în Dumnezeu şi aveţi credinţă în Mine.” (Ioan, 14.1)
  • Oamenii au ajuns să se închine la idoli și icoane – care au ajuns să fie  mai iubiți decât Însuși Dumnezeu. Se tem de lucruri și de oameni (de icoane, cruce, preoți, călugări etc) și nu se tem de Dumnezeu care este revelat prin Cuvântul Bibliei.
  • Domnul Isus a spus că El este Lumina, Adevărul și Viața. Însă oamenii vorbesc că aduc lumină de Paști de la Ierusalim, însă Isus luminează pe orice om venind în lume (Ioan, 1.9)
  • Dumnezeu se descoperă prin Cuvântul Său întrupat în Isus Hristos, oricărui om care vine la El cu credință și pocăință și se lasă de calea fărădelegii.

Sărutarea icoanelor și a crucii nu aduce omului decât cel mult pericolul unor boli transmisibile și rămânerea lui pe mai departe neiertat și departe de fața lui Dumnezeu – “Căci este un singur Dumnezeu şi este un singur mijlocitor între Dumnezeu şi oameni: Omul Isus Hristos,   care S-a dat pe Sine însuşi ca preţ de răscumpărare pentru toţi” (1 Timotei, 2.5)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.