Concursul Naţional de Dramaturgie, ediţia 2013

Teatrul National TimisoaraTEATRUL NAȚIONAL DIN TIMIȘOARA, în calitate de organizator, lansează Concursul Naţional de Dramaturgie, ediţia 2013, care se adresează dramaturgilor de limbă română, debutanţi sau consacraţi, din România şi diaspora.

Concursul are ca obiectiv central stimularea scrierii de noi texte pentru teatru, în concordanţă cu direcţiile scenice contemporane.

Etapa I-a.  Participanţii vor trimite un dosar care va conţine un sinopsis – o descriere a subiectului, o descriere a personajelor, o descriere a structurii prevăzute a textului.

Dosarul va fi trimis, până cel târziu sâmbătă, 23 martie 2013, data poştei, într-un plic cu specificarea “pentru Concursul Naţional de Dramaturgie”, pe adresa: Teatrul Naţional, Str. Mărăşeşti nr. 2, 300086 Timişoara, România.

Plicul expediat va conţine următoarele: un CD cu materialele solicitate; materialele listate; un al doilea plic, mai mic, pe care va fi scris SYNOPSIS:… (titlul). Acest al doilea plic – sigilat – va conţine coordonatele autorilor şi va fi deschis de juriu doar după faza de selecţie.

Materialele vor fi tehnoredactate în format electronic, cu diacritice. Materialele care nu vor avea coordonatele autorilor specificate în plic sigilat nu vor intra în concurs.

În etapa a II-a.  Juriul va selecţiona un număr de maxim trei dosare.

Textele finaliste vor constitui tema atelierelor Concursului Naţional de Dramaturgie derulate la Timişoara în perioada FEST-FDR, festival desfăşurat în perioada 11-19 mai 2013, având ca finalitate prezentarea lor în spectacole-lectură. În urma vizionării, juriul va desemna textul câştigător.

Toate cele trei texte finaliste vor fi publicate într-un volum editat de Teatrul Naţional Timişoara.

.

Foto: www.intercultural.ro

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.