Viaţa – darul lui Dumnezeu

            Andreia-Roxana BOTIŞ

.
Viata este darul exclusiv, al lui Dumenzeu, însă pe lângă viaţă, omul a mai fost înzestrat, cu darul văzului, auzului, mersului, etc. , iar pentru aceste daruri, fiecare dintre noi să muţumim, Binefăcătorului, Creatorului, Tatălui nostru Cel Ceresc. Porunca din Decalog, care face referire la cel mai de preţ dar al lui Dumnezeu, este porunca a şasea: ,,Să nu ucizi!”. Această poruncă, opreşte crima sub toate aspectele ei: ucidere, sinucidere, avort şi eutanasie. Nimeni şi nimic pe lumea aceasta, nu are dreptul să ia viaţa cuiva, justificându-se pe urmă, că a făcut-o din răzbunare sau din alte motive.

Persoana care a săvârşit voia celui Rău, a reuşit să devină o persoană pătată şi nefericită, iar Dumnezeu îi va da plata cuvenită, asigurarea unui loc în infern. Doar Dumnezeu, are autoritatea asupra vieţii fiecăruia şi este în măsură să decidă câte zile mai avem pe acest pământ, întinat de păcate.Trebuie mereu să ne rugăm Tatălui, să-I mulţumim pentru toate darurile, cu care am fost înzestraţi şi să încercăm pe cât posibil să împlinim, voia Sa. Spun acest lucru deoarece omul a fost creat dupa Chipul lui Dumnezeu, fiind înzestrat cu: suflet, raţiune, sentiment şi voinţă, fiind chemat să ajungă la asemănarea cu Dumnezeu, practicând virtuţile şi împlinind poruncile.

În viaţa de zi cu zi, fiecare om, are datoria să se gândească la următorul aspect:  ,, Nu poate să facă un pas fără Dumnezeu!”, iar de aceea  credinţa, nu trebuie să lipsească din viaţa noastră,  ea este ,,Steaua conducătoare, a vieţii trecătoare”.

Andreia-Roxana BOTIŞ clasa a XII-a,  Liceul ,,George Pop de Băsești” Ulmeni, Maramureș (fragment din eseul realizat la olimpiada de religie, faza municipală, Baia Mare – 2011)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.