ROMÂNIA TRECE PRIN FOC, PRIN ALTFEL DE ŞPĂNGI ŞI BAIONETE

Maria Diana Popescu, AgeroMaria Diana Popescu, Agero

De cînd am auzit că se clatină preafericitul paravan cibernetic al „feisbucului”, mă încearcă un plîns amar. Unde-şi vor mai afişa obsedaţii lanţurile de un kil şi muşchii cu steroizi, iar paparudele silicoanele cît dovlecii şi magaziile cu lucruri stricate şi murdare? The Daily Mail relatează că milioane de utilizatori din S.U.A., Marea Britanie, alte ţări ale lumii, printre care şi România, au renunţat la serviciile feisbuc şi şi-au şters paginile, în urma dezvăluirilor făcute de fostul asistent tehnic al C.I.A., Edward Snowden şi portalul WikiLeaks, privind supravegherea electronică la scară largă, dusă de serviciile secrete din S.U.A în colaborare cu alte ţări occidentale.

Ups! Cam tîrziu s-au prins naivii de ţeapă! Şi francezii s-au trezit dintr-un somn al iraţiunii şi fac un pas mai aproape de normalitate. La puţin timp după ce Rusia a promulgat, în iulie anul acesta, legea care interzice manifestările minoriţilor sexuale de orice fel, şi Franţa interzice prin lege organizarea concursurilor de frumuseţe pentru copii şi adolescenţi sub 16 ani, o pepinieră a dezmăţului, prostituţiei şi proxenetismului în rîndul tinerilor. În geografia puterii româneşti, guvernanţii, cu aerul lor de dumnezei pămînteni, dorm în papucii statului, fără să se mai gîndească la sănătatea morală a neamului. Nu vor să mai facă diferenţa între libertatea promovată de Occident – ca dezmăţ şi decadenţă – şi libertatea, ca virtute umană. Cea dintîi – sursă de umilire şi degradare a condiţiei umane, cealaltă – armonie cu lumea Creatorului Suprem. Ce-au reuşit să facă astăzi cu fiinţa umană, se poate lesne constata: un sclav al viciului şi al sistemului, nu un făuritor demn al propriului destin. Cum să interzică ei Mafia, corupţia, oligarhia, drogurile, alcoolul, prostituţia sau tupeul agresiv al deviaţilor-sexual? Ar însemna să se lupte cu un segment al potenţialilor votanţi. Ei sînt o minoritate, votul lor e important, aşa că sînt lăsaţi să-şi facă de cap.

Televiziunile, departe de a oferi telespectatorilor elemente de ştiinţă, morală şi educaţie, au devenit focare de infecţii pentru mintea audienţei (printre care, inevitabil, copii şi adolescenţi, cu discernămîntul în formare), inoculînd monstruoasa idee că o căsătorie între două persoane de acelaşi sex este ceva firesc. O permanentă infestare şi manipulare a publicului cu tot felul de microbi occidentali! La fel e şi cu lista torţionarilor scoasă de la naftalină, de fapt o mare „capodoperă” de manipulare macrosocială, menită să distragă atenţia de la cea mai spinoasă problemă de pe tapet: Roşia Montană. În toată istoria noastră marile puteri ale lumii au rîvnit bogăţiile Ţării, însă conducătorii ei au ţinut cu dinţii de averea neamului. Astăzi, guvernanţii o oferă pe gratis, pardon, contra unor comisioane personale grase, chiar în dauna României, în loc să facă demersuri, astfel ca populaţia Ţării să aibă un trai decent şi demn, şi să nu mai fie sclavă străinilor. Mai întîii şi mai întîi, guvernul ar trebui să se ocupe de urgenţe: crearea de locuri de muncă, nu de „privatizări” asociate cu inevitabilele concedieri în masă; de sănătate, hrană, bunăstare, pace şi siguranţă socială. Da, noi am fost mereu săraci într-o ţară bogată! Am fost mereu manipulaţi şi se apropie scadenţa cînd manipulatorii vor plăti! E şi cazul unui post central de televiziune, nici nu merită să-i pronunţ numele, care va plăti scump după ce a fost dat în judecată de 30 de ONG-uri, un arhiepiscop şi cîteva vedete din showbiz. Aceştia s-au unit cu societatea civilă într-un protest împotriva emisiunii „Patru nunţi şi o provocare”, un atentat asupra familiei, ca valoare fundamentală a umanităţii.

Agresată de vicisitudinile istoriei, România trece prin foc, prin altfel de şpăngi şi baionete de aproape un sfert de veac. Ceea ce a ţinut-o întreagă şi încă nevătămată geografic este acel nucleu al trăirii morale, întru Dumnezeu şi în demnitatea Neamului. Acesta este secretul dăinuirii Ţării. Credinţa creştină strămoşească ne-a salvat şi ne va salva, atîta timp cît nu ne vom lipsi de ea. Dragi români, vin vremuri grele, fiţi puternici! Voi, cei care mai aveţi încă un serviciu, luaţi-vă gîndul de la pensie! Se anunţă schimbări radicale în sistemul muncii. Viitorul mizează pe munca bătrînilor. Dar cu tinerii cum rămîne? Sînt trimişi în afară, hamali în porturi străine. Deşi se dă vina pe îmbătrînirea populaţiei, cred că doar acapararea resurselor financiare de către grupurile escrocilor băştinaşi şi autohtoni a silit multe state din U.E. să crească vîrsta de pensionare pînă la aproape 68 de ani. De ce ar face România excepţie? Ieşirea la pensie pare de pe acum un fel de Fata Morgana pentru cei mai mulţi dintre oamenii activi. Păpuşarii au gîndit foarte bine. În situaţia dată, cînd în România speranţa de viaţă a scăzut faţă de 1989, dacă mai ajungi să ieşi la pensie la 68 de ani, rablagit şi bolnav, mai ai puţin de trăit şi nu mai vezi înapoi banii cu care ai contribuit la stat o viaţă de muncă.

Care ar fi soluţia ieşirii Ţării din criză? Să muncească bătrînii zi de zi pînă transpiră, chiar dacă au 68 de ani! Dar nu mai apucă prea mulţi să transpire! Locurile de muncă pentru bătrîni sînt nişte poveşti sciene fiction doar în capul ministeriabililor muncii din România. Cînd nici tinerii nu mai au unde lucra, cine mai angajează un om după 60 de ani, cu abilităţile şi puterea fizică scăzute, cînd bolile secolului fac ravagii la această vîrstă, iar rata şomajului în rîndul persoanelor trecute de prima tinereţe e de două ori mai mare decît media pe ţară de aproape 8%. Rata de ocupare a forţei de muncă de 70% anunţată de Ministerului Muncii e tot de domeniul S.F., ca de altfel şi politicile active de ocupare a persoanelor vîrstnice. Cine spunea că nu e bună la nimic entropia decidenţilor? Păi, din micimea lor s-au născut toate nimicniciile şi priorităţile perverse ale politicii. Să nu vă fie de mirare dacă tot de aici va pleca reinstituirea unor impozite şi taxe absurde ale antichităţii. Astea au mai rămas de stors de la naţiune: impozitul pe viaţă, pe fereastră, pe pălărie, pe barbă, pe gazele emise de vaci, pe umbră, pe ureche. Cavalcada asta de politicieni-călăreţi care au strivit totul sub copite şi nu mai pot de bine, au cont pe feisbuc şi au şi timp pentru emiterea celor mai stupide declaraţii virtuale, însă ei vor plăti cel mai puţin la taxare, ştiut fiind faptul că sînt într-o ureche. Cerem instituirea unei echipe (nu comisii – ştim noi ce nume bun au comisiile şi cum îşi ocupă timpul) de medici-specialişti competenţi şi necompromişi moral, protejaţi de lege, în vederea examinării psihice a candidaţilor la următoarele alegeri pentru Parlamentul României, pentru funcţia de Preşedinte al României şi pentru înalţii funcţionari publici.

Maria Diana Popescu, Agero

http://www.agero-stuttgart.de

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.