Despre avort, homosexuali, pedeapsa cu moartea si religie

 Ce parere au  –  BARACK OBAMA SI MITT ROMNEY
   .

In Ziarul GANDUL in  08.10.2012 Valentin Vidu publica pozitia candidatilor la functia de Presedinte al Statelor Unite vis a vis de avort, homosexuali, pedeapsa cu moartea si religie:

“Barack Obama si Mitt Romney, care se înfrunta în alegerile prezidentiale americane de la 6 noiembrie, au pozitii diferite asupra unor probleme legate de societate, relateaza AFP care prezinta aceste pozitii.

AVORTUL SI CONTRACEPTIA

Mitt Romney: vrea anularea hotarârii istorice a Curtii Supreme “Roe versus Wade” (1973), care a legalizat si reglementat avortul în Statele Unite. El sustine interzicerea avortului cu exceptia cazurilor de viol, incest sau risc la adresa sanatatii sau vietii mamei.

Romney va înceta sa mai subventioneze centrele de planning familial. De asemenea, el a criticat reforma sanatatii initiata de Barack Obama, deoarece aceasta ar obliga angajatorii, inclusiv institutiile religioase, sa suporte costurile contraceptiei.

Barack Obama: presedintele în exercitiu, un aparator al drepturilor omului, “crede ca optiunile în privinta sanatatii unei femei constituie o decizie personala, luata împreuna cu medicul, fara amestecul politicienilor”.

DREPTURILE PERSOANELOR DE ORIENTARE HOMOSEXUALA

Mitt Romney: se opune casatoriei între persoane de acelasi sex si uniunilor civile, sustinând un amendament la Constitutie prin care casatoria sa fie definita drept o uniune între un barbat si o femeie. El s-a opus abrogarii legii “Don’t ask don’t tell”, care interzicea accesul în armata al persoanelor care si-au exprimat în mod deschis orientarea sexuala, dar a anuntat ca nu va reveni asupra ei.

Barack Obama: a fost primul sef al Executivului american care s-a pronuntat, cu titlu personal, în favoarea dreptului ca persoane de acelasi sex sa se casatoreasca si care a subliniat ca decizia de a autoriza sau nu o asemenea casattorie revine statelor (…)”

 

AICI  puteti citi intregul articol.

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.