Claudia Marcu, ziarul Național: INSP – Jumătate din persoanele vaccinate s-au infectat cu Covid

de Cătălin Vușcan 

Din totalul de persoane testate în intervalul 27 decembrie 2020- 30 septembrie 2021, 17,50% au fost vaccinate, iar dintre acestea, jumătate au avut un test pozitiv de infecție cu virusul SARS-CoV-2, a anunțat Institutul Național de Sănătate Publică. În ce privește corelația între rata de vaccinare și rata de infectare, se constată faptul că județele cele mai vaccinate au și o rată uriașă de cazuri Covid, scrie Claudia Marcu într-o analiză pentru Ziarul Național.

Citiți și: VIDEO CONTRACTOR PFIZER DE 20 DE ANI: NU SUNT PRO VACCIN! Nu am vrut să mă vaccinez. Au obținut datele științifice mult prea repede. Cred că este îngrozitor, dar suntem lipsiți de putere. O nouă filmare Project Veritas cu camera ascunsă

New York nu mai poate impune vaccinul anticovid lucrătorilor din domeniul sănătății dacă aceștia prezintă o scutire religioasă

Victorie pentru Texas: Greg Abbott a interzis orice fel de vaccinare obligatorie, de oriunde ar veni dispoziția, inclusiv de la Biden!

Elena Radu: NU sunt de acord să fie vaccinați copiii cu aceste vaccinuri despre care nu se cunoaște mare lucru ca reacții adverse. Aflați aici cum trebuie să vă pregătiți de Covid, adică ce trebuia să vă spună Guvernul și nu vă spune nici acum

Repetarea informației oficiale emisă de autorități, potrivit căreia vaccinații nu transmit virusul sau îl transmit mai puțin nu are nicio legătură cu realitatea. Și asta pentru că aceleași autorități ne tot anunță că varianta Delta este extrem de contagioasă și, mai nou, virulentă, astfel că și vaccinații devin la fel de vulnerabili.

Potrivit INSP, 17.50% din totalul persoanelor testate în intervalul 27 decembrie 2020 – 30 septembrie 2021, au fost persoane vaccinate. Dintre acestea, 8.58% au avut un test pozitiv de infecție cu virusul SARS-CoV-2. Aceasta înseamnă două lucruri: unul, că jumătate din vaccinații testați au fost infectați cu Covid și doi, că doar 17,5% din vaccinați au fost testați, adică vreo 870.000 din 5,5 milioane. Raportat la procentul de infectați al vaccinaților testați, înseamnă că peste două milioane de vaccinați au contactat și au răspândit virusul. Totodată, în primele nouă luni ale anului, 28.929 persoane vaccinate cu prima doză au făcut Covid, iar dintre acestea 527 au decedat. În aceeași perioadă, 38.604 persoane vaccinate cu ambele doze au fost infectate cu SARS-Cov-2, iar dintre acestea 293 au decedat. Sigur că numărul deceselor în rândul vaccinaților este relativ mic comparativ cu cel al nevaccinaților, însă aici intervine și procentul extrem de scăzut al imunizărilor în rândul persoanelor vârstnice, exact categoria care trebuia să fie principala țintă de vaccinare, așa cum s-a petrecut în toate țările europene. Pe de altă parte, județele cu cea mai mare rată de vaccinare au înregistrat și cele mai mari rate de infectare. Astfel, Clujul, cu 47,19% vaccinați are o rată de incidență a cazurilor de 8,33, Timișul, cu 37,74% vaccinați, are o rată de incidență a cazurilor de 10,15, Ilfovul, cu peste 40% vaccinați are o rată de incidență a cazurilor de 15, iar Bucureștiul, cu 38,56% procent de vaccinați, are 14,71.

Recorduri macabre

Ieri, România a doborât toate recordurile de la începutul pandemiei până acum. Astfel, au fost înregistrate cele mai multe cazuri noi Covid – 16.743, cele mai multe teste – 79.000 și cele mai multe decese – 442. Din totalul deceselor, 45 au fost ale persoanelor vaccinate. Numărul îngrozitor de mare de morți nu are nicio explicație logică. Autoritățile vor spune și chiar spun că este cauzat de faptul că România are doar 30% rată de vaccinare. Însă Bulgaria are 19,3% și acolo nu se moare pe capete și nici nu sunt atâtea infectări ca în România. Ucraina are 14% rată de vaccinare și jumătate din cazurile înregistrate la noi, raportat la numărul de populație. La fel și în cazul deceselor. Și atunci ce se întâmplă în spitalele din țară, de au ajuns să producă atâția morți? Unii medici spun că virusul a devenit mai agresiv la noi din cauza antibioticelor de ultimă generație administrate bolnavilor, iar alții spun că sunt cazuri mai critice acum, că se agravează între a 8-a și a 10-a zi și că nu mai pot fi scoși din insuficiență respiratorie.

Gheorghiță cere monitorizarea corectă a pacienților Covid

Pe lângă îndemnul la vaccinare, Valeriu Gheorghiță a declarat ieri că, pentru reducerea numărului de cazuri grave, este nevoie de o monitorizare corectă a pacienților care se află acasă, să nu întârzie prezentarea la medic și să țină legătura cu medicii de familie. Ce înseamnă monitorizare corectă? Când ajung să treacă și mai mult de 5 zile până când ambulanțele, oricum suprasolicitate, ajung să testeze pacienții la domiciliu și când mai trec alte 3-4 zile până la comunicarea rezultatelor. Deja e prea târziu pentru orice tratament. Și atunci cine este de vină? Medicii de familie, cei care ar fi trebuit să fie lăsați să prescrie antivirale, nu pot face nimic mai mult decât să recomande paracetamol și vitamine, că medicamentele care trebuie administrate în primele zile sunt doar în spitale. Acesta este modul catastrofal în care Guvernul știe să gestioneze pandemia, decimând, în fiecare zi, populația României.

 Autor: Claudia Marcu
Ziarul Național

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews

Sursa: https://www.activenews.ro/stiri/Claudia-Marcu-ziarul-National-INSP-Jumatate-din-persoanele-vaccinate-s-au-infectat-cu-Covid-169968

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.