Medicul Paul Purea rupe tăcerea! Dezvăluiri despre sporul de risc epidemiologic al personalului medico sanitar

Medicul cărășean, Paul Purea, a făcut dezvăluiri inedite privind salariile personalului medico-sanitar care ar fi crescut în ultimii ani nejustificat de mult, ducând la discriminare socială, facilități materiale de grup și îmbogățiri nejustificate, potrivit Reper24.ro. 

Citiți și: Gheorghe Piperea: NaziPass-ul sanitar al lui Cîțu discutat marți în Senat înainte de votul în plen. Pe Arafat, Constituția îl lasă rece

„În loc să existe o cuantificare justă după categoria și valoarea muncii prestate de cineva, o singură caracteristică înglobând totul,  există, la multe categorii de „prestanți”  (îndeosebi  la bugetari, dar nu la toți!), tot felul de „ajustări” băneși, cu motivații implicând un amalgam întreg de năzbâtii bizare, de la gâdilarea narinelor și a respirației pe nas, până la scârțâitul scaunului de sub fund…”, a scris medicul chirurg Paul Purea, în urma cu ceva timp.

„Să zicem că a fost o măsură bună, venită în sprijinul personalului în contact cu infectații cu Coronavirus. Asta în plină pandemie. Personalul care a beneficiat, și beneficiază încă, de un asemenea spor, este pentru un spital județean de cca 400 -500 de salariați.

În lunile mai, iunie, îndeosebi în iulie 2021, numărul pacienților internați în spitale, inclusiv la ATI, cu Covid -19, a ajuns în multe județe, dacă nu la zero, sigur în jur de 5-6. Starea de Alertă s-a menținut însă (bineînțeles, doar pe hârtie, fără vreo recunoaștere din partea cetățenilor), împreună cu costurile enorme respective. Sporul de risc epidemiologic, încasat de „beneficiarii OG 1035”, pe bolnavul infectat cu SARS-CoV-2, a ajuns până la 150.000 de lei, aprox. 30.000 de euro!

Repet, este vorba doar de SPORUL ADĂUGAT la salariul celor din sistemul medico-sanitar și sanitar auxiliar, nu la costurile salariale de bază, a spitalizării, a actului medical și a medicamentelor, a terapiei propriu-zise! Un infectat Covid -19, 30.000 de euro!

Așadar, 30.000 de euro pe bolnav doar costurile referitoare la SPORUL DE RISC EPIDEMIOLOGIC al personalului dintr-un spital! Milioane, zeci, sute de milioane de euro plătite aiurea. Plătite pentru ABSOLUT NIMIC!

Și ne mai mirăm de situația precară din spitale, de aspectul „lazaretelor”, de lipsa medicamentelor și a tot ce presupune un act medical, dacă nu modern, măcar unul normal și firesc?”, a declarat medicul chirurg Paul Purea.

Sursa: https://www.activenews.ro/stiri/Medicul-Paul-Purea-rupe-tacerea-Dezvaluiri-despre-sporul-de-risc-epidemiologic-al-personalului-medico-sanitar-169919

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.