Despre “tată” și “mamă”: UE dictează absurdul prin instaurarea agendei Diavolului

Aparent, mulți știm în ce situație ne aflăm, deși oarecum paralizați de pretențiile absurde  și abuzatoare ale statului de drept clocite de ONG-urile sorosiste din UE și din lume, venite direct din iad, prin Parlamentul European. Ne amintim de prima familie, aceea a lui Adam și a Evei, de primii lor copii, Cain și Abel. Cum trăiau ei ca familie într-o frumoasă armonie până ce s-a insinuat între ei Diavolul, alegoric prezentat prin vorbirea șireată a șarpelui.  Cuvintele sunt ca o sămânță, bună sau rea. Acele vorbe viclene ale diavolului au fost o sămânță foarte rea care a adus moartea spirituală a proto-părinților noștri, și blestemul, în loc de binecuvântare.

Moartea si viața sunt în puterea limbii; oricine o iubește, îi va mânca roadele. (Proverbe 18:21)

Ce seamănă omul, aceea va si secera.  Cine seamănă în firea lui pământească va secera din firea pământească putrezirea; dar cine seamănă in Duhul va secera din Duhul viața vesnică. (Galateni 6:7-8)

Atunci când partida fariseilor refuza să primească cuvintele și învățătura lui Dumnezeu, Domnul Isus le-a spus franc, în față, realitatea. Cuvintele Sale erau  o “sămânță” care aduce viața pentru oamenii care o primesc și o ocrotesc spre rodire!

“Pentru ce nu înțelegeti vorbirea Mea? Pentru că nu puteți asculta Cuvântul Meu.Voi aveți de tată pe diavolul; și vreți să împliniți poftele tatălui vostru. El de la început a fost ucigaș; și nu stă în adevăr, pentru căi în el nu este adevăr. Ori de câte ori spune o minciună, vorbește din ale lui, căci este mincinos și tatăl minciunii.” (Ioan 8:43-44) – subliniere adăugată.

Pe de altă parte, am crede că mjoritatea oamenilor înțeleg, ca și noi, dar se complac că nu e nimic atât de grav în această „noutate”, o poleială a minciunii și exagerării: să nu mai folosim acest termen corect de adresare și de rspect folosit pentru tată: un “bărbat care are copii; nume pe care i-l dau acestui bărbat copiii săi când i se adresează sau când vorbesc despre el ori pe care și-l dă el însuși când vorbește cu copiii săi” (conform dexonline.ro), respectiv pentru mamă, „femeie considerată în raport cu copiii ei, nume pe care i-l dau copiii acestei femei când i se adresează sau când vorbesc despre dânsa”. Însă, absurdul situației pretinse de  Big Brother UE e și mai amplu, începând de la nașterea copilului, să nu i se treacă în acte genul, pentru ca el însuși să hotărască care va fi. Până și nenea Charles Darwin ar zice: fără îndoială, acești decidenți ori se trag din maimulță, cum am speculat eu, lucru de care m-am dezis, ori ei sunt căzuți din lună!  Nici una, nici alta, dar ei urmează punct cu punct (pas cu pas cum ar zice dl Werner Iohannis), agenda proprietarului multinaționalelor ONG-uri, George Soros.

Dar pe cine slujește acest omniprezent slujitor al ideologiilor absurde tot mai  implementate  în aceste ultime decenii, când lumea se precipită spre un deznodămând îngrozitor? Ați ghicit, că doar nu e prea greu. Omul, din punct de vedere spiritual, îl are de stăpân ori pe Diavolul, ori pe Dumnezeu. Fariseii din primul secol, care-l aveau de tată pe diavol,  par nevinovați comparativ cu reprezentanții acestei ideologii absurde, de azi, care sunt vrăjiți de bani, de popularitate, de înaltele funcții care de fapt nu li se cuveneau, situație constatată prin slaba lor prestație.

Însă, e bine de știut că vina ne aparține tuturora, că am ajuns în această situație care pare fără ieșire: nu ne-am făcut datoria în dreptul nostru. Ca tați (și mame), ca oameni creați de Dumnezeu, nu ne-am îndreptat spre Isus,  brațul Său salvator,  Mesia, Hristos, căci “oricine va chema Numele Domnului va fi mântuit.“. (Romani 10:13)

Isus, Fiul al lui Dumnezeu vin veșnicie, s-a născut ca om din Fecioara Maria, prin lucrarea supranaturală a Duhului Sfânt.  Dar deși a fost ispitit de diavolul, a trăit o viață sfântă, curată și fără de păcat. Astfel, jertfa Sa de la cruce a fost acceptată  de Dumnezeu, că El a împlinit Legea pedepsei în locul păcatelor oamenilor – “care a fost dat din pricina fărădelegilor noastre, si a înviat din pricină ca am fost socotiți neprihăniți.”, prin credința în Isus. (Romani 4:25).

Așadar, prin Adam, ca oameni am pierdut autoritatea pe care omul o primise de la Dumnezeu, de a stăpânii pământul și tot ce curinde el și de a se înmulții –  autoritate pe care diavolul i-a substituit-o, prin viclenie și minciună, însușind-o el (vidi Geneza 3):

Dumnezeu i-a binecuvantat si Dumnezeu le-a zis: “Cresteti, inmultiti-va, umpleți pământul si supuneți-l; si stăpâniți peste pestii mării, peste păsările cerului si peste orice viețuitoare care se miscă pe pământ.” (Geneza 1:28) – subliniere adăugată.

Dar, prin Jertfa Sa de sânge, Isus l-a învins pe diavol, n-a căzut în capcanele sale, și astfel am fost răscumpărați de sub stăpânirea acestui înșelător, adică toți cei ce au credință și har de la Dumnezeu:

Dar tuturor celor ce L-au primit, adica celor ce cred in Numele Lui, le-a dat dreptul sa se faca copii ai lui Dumnezeu; nascuti nu din sange, nici din voia firii lor, nici din voia vreunui om, ci din Dumnezeu. (Ioan 1:12-13)

Continue reading here

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.