Adio Americii pe care toți am știut-o și ne-a plăcut

by  TRIBUNA US

Generația mea a crezut în Statele Unite. Am crezut în respectul său față de individ, în Constituția sa, în statutul său de singură superputere benignă din istorie. Cu alte cuvinte, am crezut în excepționalismul american, analizează Ed Brodow într-un articol AmericanThinker.

„Valorile tradiționale americane sunt demne de o apărare înflăcărată”, spunea autorul și comentatorul TV Monica Crowley. Referindu-se la aceste valori drept „proiectul american”, Charles Murray, autorul Coming Apart, l-a definit ca efortul continuu „de a demonstra că ființele umane pot fi lăsate libere ca indivizi și familii să-și trăiască viața după cum consideră potrivit, unindu-se voluntar pentru a-și rezolva problemele comune.”

Ca să o spunem pe scurt, ceea ce face societatea noastră unică în istoria lumii este respectul acordat drepturilor cetățeanului individual. Constituția a fost scrisă ca un mijloc de limitare a puterii guvernului de a se amesteca în viețile noastre.
Iar acest lucru pare să se schimbe. Pe măsură ce pășim în 2021, ceva este putred   – vorba lui Shakespeare. Este dificil de identificat originea sau natura exactă a dezintegrării Americii.

A început să prindă contur când un om care urăște această țară, Barack Obama, a fost ales președinte. Timp de opt ani, am urmărit asaltul său concentrat asupra valorilor noastre.

Obama și colegii săi democrați au introdus câteva concepte noi în limbajul nostru: socialismul democratic, politica identitară, justiția socială, diversitatea, incluziunea, corectitudinea politică, Teoria Critică a Raselor, cultura anulării. Au fost destinate scopului expres de a distruge tot ceea ce este lăudabil cu privire la America.
Dacă ai vrea să distrugi SUA, cum ai face asta? „America nu va fi niciodată distrusă din exterior”, a spus Abraham Lincoln. „Dacă dăm greș și ne pierdem libertățile, va fi pentru că ne-am distrus noi înșine”. Premierul sovietic Nikita Hrușciov a spus același lucru în 1961. „Nu trebuie să distrugem America cu rachete”, spunea el. „America se va distruge singură”. Aveau dreptate?

În februarie 2019, înțeleptul psiholog canadian Jordan Peterson a făcut această observație: „[dezbaterea politică dintre dreapta și stânga pare să avanseze într-un mod care indică robustețea fundamentală a instituțiilor democrației din SUA”.
Observația lui Peterson nu mai este exactă – instituțiile noastre democratice sunt orice altceva decât robuste. Dezbaterea politică cochetează cu războiul civil, pe măsură ce progresiștii din Congres și de pe rețelele de socializare se aliază pentru a cenzura punctele de vedere conservatoare.

Cetățenii nu au încredere în reprezentanții lor aleși, în sistemul juridic, în mass-media sau unul în celălalt. Funcționarii publici încurajează nerespectarea legilor pe care au jurat să le apere. Orașele noastre sunt distruse de revolte, jafuri și incendieri, deoarece primarii și guvernatorii încurajează încălcarea ordinii civile.
Nu există nicio îndoială că guvernul nostru nu funcționează așa cum s-a intenționat. Congresul pare incapabil să vadă de bunul mers al țării. Ce a realizat în ultimii patru ani, în afară de ridicola încercare de destituire a președintelui și trimiterea banilor noștri către țări care ne numesc în tot felul?

Continue reading: activenews.ro

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.