VACCINAREA: ÎNTRE LIBERTATE ȘI CONSTRÂNGERE

Datele statistice sunt într-adevăr tragice. În SUA, 1 din 1 000 de persoane au decedat de COVID 19, în doar 10 luni de pandemie, aproximativ 350.000 de persoane. În alte țări, cum ar fi Italia, Marea Britanie, Suedia, Spania, Franța, situația este la fel de tragică ori chiar mai serioasă. Companiile farmaceutice au început să producă vaccinurile promise de multe luni, un număr în creștere de vaccinuri se distribuie în țările occidentale, iar, de mai bine de o săptămână, oamenii încep să se vaccineze. În România, zeci de mii de persoane deja au fost vaccinate, în Florida vaccinările deja au fost programate până în februarie, iar numărul celor care se vaccinează crește de la zi la zi peste tot în Occident.

Nemulțumirile autorităților

Cu toate acestea, guvernele sunt îngrijorate: procentul persoanelor care intenționează să se vaccineze rămâne relativ mic, de doar 30% în România și 50% în Statele Unite. Mass media critică aceste procente și, din nefericire, îi înfierează pe cei care refuză să se vaccineze. Oamenii de știință ne informează că, pentru a stopa virusul, între 70% și 80% din populație trebuie să se vaccineze. O provocare adițională este numărul relativ mic de persoane care au încredere că vaccinul este eficient, de doar aproximativ 15% în Romania.

Ultimele zile ale lui 2020 ne-au asaltat cu o mulțime de articole și reportaje laudative la adresa Chinei care, ni se spune, a reușit ceea ce nici o țară democratică nu a reușit: să „controleze” virusul și să-l elimine în curs de doar câteva luni.  China încă este în urmă privind producerea unui vaccin contra virusului, dar punctul acesta nu e adus în discuții. Propaganda chineză continuă să fie promovată în mass media occidentală: tiraniile pot „controla” virușii mai bine ca țările în care cetățenii se bucură de drepturi constituționale. În consecință, în numele siguranței, cetățenii sunt ademeniți să aleagă tirania în locul libertății și restricțiile (neconstituționale) în locul normalității.

Mass media, inclusiv cea românească, e frustrată pentru ca un procent atât de mare de cetățeni refuză să se vaccineze, optând pentru libertate și normalitate în loc de acceptarea directivelor neconstituționale ale autorităților. Este uimitor câte articole și cât de vitriolice se publică împotriva celor care refuză să se vaccineze. Sunt numiți, peiorativ, „anti-vaxxers” ori „anti-vacciniști” în românește. Nu se publică articole de bun simț care să discute de bună credință perspectiva persoanelor care refuză să fie vaccinate.

O întrebare care preocupă mass media este cum să convingi oamenii să se vaccineze. Uimitor, răspunsul standard este: să-i sperii. Să pui zilnic în fața oamenilor, pe prima pagină a fiecărui ziar, presupusele consecințe ale nevaccinării. Ceea ce se și face.

Cu speriatul

Știrile zilnice care sunt citate primele în mass media, de 10 luni încoace, sunt datele statistice: câte persoane au fost testate în ultimele 24 de ore, câte au testate pozitiv și câte au murit. Date statistice care insuflă frica în om. Teama este un virus mai letal decât virusul obișnuit.

Publicația New Yorker e tranșantă privind aceasta strategie. Pe 16 octombrie, declara următoarele: „Foremost among the strategies researchers have devised to break through misgivings about vaccination is, essentially, scaring people into doing it / primară între strategiile pe care cercetătorii le-au conceput pentru a elimina percepțiile greșite despre vaccinări, este, în esență, să-i sperii pe oameni să o facă”. [Recomand, Inside the Mind of an Anti-Vaxxer: https://www.theatlantic.com/…/how-change-mind…/616722///]

Conservatorii cred în libertatea de a alege. A fi conservator înseamnă a nu fi constrâns să accepți o singură versiune a „adevărului”, mai ales când ea vine sub forma unei ideologii unice, formulate și promovate de statul secular, iar apoi vânturată la unison dar și cu dispreț de mass media. Alianța între versiunea unică a „adevărului”, așa cum ea este desemnată de stat, și mass media, este începutul totalitarismului.

Disprețul nemeritat față de cei care refuză vaccinarea

Dar mai exista un aspect care ingrijoreaza. Ne vaccinăm ori nu ne vaccinăm? Asta pare să fie întrebarea zilei de câteva luni încoace. Un oarecare conflict, mai mult sau mai puțin vocifer, pare să se fi iscat în jurul acestei întrebări. Versiunea oficială a goliatului secular este că toată lumea trebuie să se vaccineze; că a refuza să te vaccinezi dovedește îngustimea minții; că a refuza să fii vaccinat dovedește că ești „anti-science / anti-știință”; că a nu face cum spun „experții” dovedește că ești „talibanic” etc. Invective de genul acesta apar cu duiumul și sunt promovate cu nesaț de jurnaliștii plătiți din fondurile europene.

Ceea ce vedem este, de fapt, rezultatul unei strategii foarte bine puse la punct. În primăvara lui 2020 EU a adoptat o singură versiune a „adevărului” privind coronavirusul, marginalizându-le pe toate celelalte și insistând că toți cetățenii UE trebuie să gândească și să facă aidoma celor puțini (plasați în vârful eșafodului unional) care gândesc asupra subiectului. Încă din primăvară, EU și Parlamentul European au lansat acțiuni de „contracarare” a „dezinformării” privind coronavirusul, prin care se înțelegea orice opinie contrară celei oficiale. La fel ca pe vremea comunismului și a nazismului. Au cerut cenzurarea paginilor de FB, lansarea de acțiuni penale împotriva cetățenilor care gândesc diferit, și au silit o uniformizare a gândirii.

Mass media dispretuiteste

Mass media întregului continent s-a conformat întocmai, inclusiv cea din România. A fost practic imposibil să dai peste articole care să devieze de la linia oficială a Bruxellesului. Dacă oameni de știință, experți în epidemiologie ori alte ramuri similare ale științei publicau opinii contrare, erau cenzurați, unii chiar dați în judecată ori paginile lor de FB erau închise.

Calomnierea celor care refuză să se vaccineze nu cunoaște limite. Presa e plină de astfel de articole defăimătoare. În opinia mea, cei care sunt sceptici de larghețea statului secular merită aprecieri, nu calomnii.

Libertatea de a alege este fundamentală. Este legată de libertatea de conștiință. Cele două sunt legate de drepturile parentale. Acestea trei sunt legate de libertatea religioasă. Apoi de alte libertăți și drepturi constituționale, cum ar fi gândirea liberă, libertatea de expresie, dreptul la un nume bun și o reputație bună, libertatea cetățeanului de a nu fi constrâns de stat să acționeze împotriva convingerilor personale etc.

Nici Autoritatea Supremă, adică Dumnezeu, nu ne constrânge să acționăm împotriva voinței noastre. E bine sa ne amintim, în acest context, de cuvintele Mântuitorului adresate omului bolnav: „vrei să te faci sănătos?” (Ioan 5:6). Este o întrebare care dovedește că Divinitatea are respect față de om și simțămintele lui. Din asta si noi înțelegem că cei care vor să fie vaccinați și cei care nu vor să fie vaccinați trebuie să fie respectați în mod egal. Demnitatea lor este egală.

Nu pledam pentru sau împotriva vaccinărilor. Acestea sunt alegeri pe care fiecare persoană trebuie să aibă libertatea să le facă fără ca statul să i le impună. Pledam, însă, pentru libertate în mijlocul pandemiei și a haosului politic și mediatic la care suntem supuși, împotriva voinței noastre, de un an de zile.

ARTICOLUL 16 DIN DECLARATIA UNIVERSALA A DREPTURILOR OMULUI 

Articolul 16 din Declaratia Universala a Drepturilor Omului afirma: “Cu incepere de la implinirea virstei legale, barbatul si femeia, fara nici o restrictie in ce priveste rasa, nationalitatea sau religia, au dreptul de a se casatori si de a intemeia o familie. … Familia constituie elementul natural si fundamental al societatii si are dreptul la ocrotire din partea societatii si a statului“. Familia romana isi cere drepturile. Aceste drepturi le pledam, le-am pledat din 2006 incoace, si vom continua sa le pledam. Sunt cele mai pretioase dintre drepturi dar si cele mai abuzate azi. Pretuiti-le!

JOIN US ON FACEBOOK / URMARITI-NE SI PE FACEBOOK!

Publicam comentariile noastre de joi si pe Facebook. Va rugam sa ne urmariti si sa deveniti prietenii nostri pe Facebook: https://ro-ro.facebook.com/Alianta.Familiilor/

VRETI SA FITI INFORMATI?

Buletinul informativ AFR apare in fiecare Marti si e dedicat mai mult stirilor de ultima ora, iar publicatia AFR online apare in fiecare Joi si e dedicata mai mult comentariilor si opiniilor. Cei care doriti sa primiti saptaminal stiri si comentarii la zi privind valorile si evenimentele legislative, politice si sociale care va afecteaza familiile si valorile, atit la nivel national cit si la nivel unional si international, sunteti invitati sa va abonati la buletinul informativ saptaminal AFR. Cum? Inregistrindu-va numele si adresa electronica pe pagina home a sitului nostru electronic www.alianta-familiilor.ro.   

FACETI-NE CUNOSCUTI! 

Faceti-ne cunoscuti familiilor si prietenilor d-tra. Dati mai departe mesajele noastre si incurajati-i sa se aboneze. Va multumim. 

ANUNTURI

Cei care doriti sa faceti anunturi prin intermediul AFR privind evenimente legate de familie si valori va rugam sa ni le transmiteti la office@alianta-familiilor.ro

Alianta Familiilor din Romania

www.alianta-familiilor.ro

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.