Peter Costea: Denigrarea mișcării conservatoare din România (II)

Eseul socialiștilor germani, semnat de o autoare din România, denigrează grupuri specifice conservatoare din România, dar nu comentează la adresa partidelor politice curente din România.

[Link: www.library.fes.de/pdf-files/bueros/bukarest/16291-20200626.pdf]

Motivul, cum spuneam sâmbătă, este, foarte probabil, că în opinia socialiștilor germani partidele politice actuale din România nu sunt conservatoare.

Grupurile țintite pentru calomniere sunt Coaliția pentru Familie, Alianța Familiilor din România, Asociația Pro-Vita, Asociația Darul Vieții, Asociația Părinților pentru Ora de Religie, Alianța Părinților.

Numiți printre promotorii conservatorismului insurgent sunt Mihai Gheorghiu, Dan Puric, eu, Bogdan Stanciu. Absenți din lista celor excoriați sunt mulți intelectuali bine cunoscuți în România care se poziționează prin discurs, dar nu prin acțiuni, ca fiind conservatori.

Natural, extremiștii “progresiști” nu se răfuiesc cu intelectualii conservatori, ci cu organizațiile care efectiv luptă pentru implementarea principiilor și valorilor conservatoare și creștine în structurile politice și constituționale ale țării.

Autoarea are dreptate în acest sens: organizațiile de mai sus și persoanele înfierate în eseul ei sunt persoane active la nivel de acțiuni concrete pentru promovarea intereselor creștine în România, spre deosebire de ceilalți. Organizațiile pro-familie pot lista zeci de acțiuni concrete pe care le-au întreprins pentru promovarea intereselor comunității creștine din România, dar cei care doar prezintă un discurs conservator, nu.

O altă critică pe care o aduc la adresa eseului, pe lângă faptul că abordează un subiect în care nu are expertiză, este libertatea cu care autoarea aplică etichete calomniatoare persoanelor și grupurilor pro-familie din România. Unele sunt chiar jignitoare, fiind luate la întâmplare din limbajul și vocabularul iresponsabil al stângii politice.

Prima etichetă, care de fapt este și o concluzie, este că grupurile conservatoare “contestă – cu o eficiență surprinzătoare – principiile de bază ale modernității capitaliste și ale liberalismului democratic”. Personal, eu iau această afirmație ca fiind calomniatoare. A face această afirmație la adresa unui avocat care vreme de 30 de ani a promovat drepturile civile și constituționale în tribunale este un afront.

Mi se pare iremediabil de deplasată și afirmația că organizațiile pro-familie din România și milioanele de cetățeni ai României care își exercită drepturile constituționale în spațiul public cum socotesc ei de bine sunt un pericol la adresa democrației ori contestă democrația. Afirmația este extremă și intolerantă la adresa cetățenilor care au o viziune diferită privind interesele lor și ale familiilor lor.

Cea mai scandaloasă afirmație, însă, este că grupurile pro-familie sunt “responsabile pentru ‘normalizarea’ ideilor de extremă dreapta în societate”. Cei peste 3 milioane de români care au votat la referendumul din 2018 sunt astfel etichetați, în masă, ca fiind extremiști de dreapta, iar această calomnie colectivă este difuzată în tot spațiul românesc cu sprijinul financiar al socialiștilor germani. Ceea ce face acest eseu un caz clasic de trafic de influență.

În plus, suntem acuzați de “iliberalism”, o etichetă aplicată zilnic Poloniei, Ungariei și tuturor grupurilor conservatoare de pe continent.

Etichetele de “extremiști” sunt aplicate cu sârguință de autoare, nu doar grupurilor conservatoare din Romania, ci și grupurilor conservatoare din afara ei. Asociația avocaților creștini Alliance Defending Freedom e numită, în mod iresponsabil, ca fiind o “organizație creștină de extremă dreapta ce militează pentru supremația rasei albe”.

ADF îmi este o organizație cunoscută, chiar îndeaproape, încă din anii 90. ADF pledează cazuri la Tribunalul Suprem al SUA și, la fel ca mine, avocații organizației sunt creștini și pledează interesele constituționale ale creștinilor din America și Europa.

Autoarea înfierează și organizația Liberty Council din care face parte eminentul avocat creștin româno-american Harry Miheț. Dl Miheț e binecunoscut în România și internațional. A reprezentat cauze creștine majore în tribunalele SUA, inclusiv cazul bisericilor române din Chicago pentru deschiderea bisericilor în vremea pandemiei.

Autoarea numește organizația European Center for Law and Justice “anti LGBT și anti-avort”. Cuvântul “anti” e folosit de 39 de ori în eseul autoarei: anti-LGBT”, “anti-avort,” etc., în timp ce “progresiștii” sunt “pro”.

ECLJ este o organizație credibilă de avocați creștini sofisticați și inteligenți care de decenii pledează cazurile intereselor creștinilor din Europa în Curtea Europeană a Drepturilor Omului.

Mă opresc aici azi și intenționez să continuu cu o altă ocazie analiza acestui document propagandistic și infirm din punct de vedere intelectual.

 www.facebook.com/PeterCosteaEuroparlamentar

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.