Liviu Mihaiu: 15 motive pentru care România este înr-un mare, mare, rahat

  • Nu există trei instituții sau oameni în țara asta care să tragă în aceeași direcție. Singura dată când au tras pentru țară a fost pentru integrarea în UE și în NATO
  • Statul român este cel mai anticapitalist stat capitalist din UE – avem cel mai mare număr de controale pe cap de societate și cel mai mic număr de firme mici și mijlocii din UE
  • Securistul/Comunistul este încă cea mai protejată penal specie profesională a României. Avem cei mai mulți agenți secreți pe cap de vită spionată. Și cele mai scumpe și mai puțin controlate servicii secrete din UE.
  • În politica externă și internă suntem niște slugi și nimic mai mult. Politica externă a României pur și simplu nu mai există decât subordonată de către trei mari puteri.

1. Pentru că România este o țară părăsită și golită de conținut genetic -deținem recordurile de cea mai mare imigrație intelectuală din lume și de cel mai mic IQ din UE- care a încăput pe mâna proștilor și a securiștilor cu deplina complicitate a tuturor deștepâilor. Ceilalți au fugit, au murit sau sunt supărați unii pe alții.

2. Pentru că până și în politica românească edilitară avem de ales între un primar PSD al cărui fiu taie degetul mic cu un topor unui copil-sclav și un șef de comunicare județeană PNL care ia la bac 3,69 la limba română. Sau între o țoapă care vorbește prea mult și se plânge public de o sârmă în fund și un matematician care vorbește mai prost decât alegătorii. Trăim într-o idiocrașie administrativă.

3. Pentru că avem cei mai mulți analfabeți funcționali din UE. Și cei mai mulți copii care nu se duc la școală. Și cei mai mulți copii fără părinți. Și cei mai mulți copii traficați. Și pentru că unul, Selly, care nu era născut la Revoluție, a ajuns să ne spună cât de proastă este școala românească și să aibă și dreptate. Pur și simplu școala românească de stat este mai degrabă un bloc traumator, nu educator sau integrator.

4. Pentru că avem cel mai mare număr de procese din UE. Bucureștiul are mai multe procese decât toată Grecia.

5. Pentru că nu există trei instituții sau oameni în țara asta care să tragă în aceeași direcție. Singura dată când “au tras pentru țară” a fost pentru integrarea în UE și în NATO. Puterea, Opoziția și Președintele sunt niște zombificatori ai urii și ai discordiei. Pur și simplu oamenii și instituțiile statului se mănâncă de vii, zilnic, de peste 15 ani de zile. România nu are nici un pacificator în spațiul public românesc, nici măcar în cel mai înalt popă și fericit popă în stat.

6. Pentru că avem cel mai mic consum cultural din UE. […]

Continue reading  mediafax.ro/editorialistii/comentariu-liviu-mihaiu

__________________

Citiți și:

Iohannis își cere scuze după ce a prezentat informații eronate despre calculul pentru scenariile de deschidere a școlii și dă vina pe ministrul Sănătății

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.