Raed Arafat: “Populația să nu mai asculte toate prostiile care se vehiculează”

Foarte cinic, noua lege a carantinei ne spune direct: ai libertatea să-ți ții gura!
În loc să dea dovadă de transparență și empatie față de cetățenii speriați de perspectiva neagră a viitorului apropiat, guvernanții procedează fix pe dos.

Cititi si: Comentariu Silviu Predoiu

Spre exemplu, una dintre respectivele prostii ar fi faptul că a crescut spectaculos numărul de infectări cu un nou record. Asta reieșea la prima vedere din comunicatul de ieri al guvernului (jenant de incomplet), preluat ca atare de presa alarmistă. Un calcul comparativ față de precedentul record ar fi arătat că în realitate lucrurile stau exact pe dos, numărul de infectări diminuându-se vizibil. Dacă pe 11 aprilie aveam 523 de cazuri pozitive la 3.842 de teste, pe 7 iulie s-au înregistrat 555 de infectări la 13.147 de teste. Concluzia se desprinde de la sine, scăderea fiind semnificativă, de circa 3,5 ori!

Doar că dintr-un interes meschin Guvernul Orban are nevoie să întrețină starea apocaliptică. Să-i sperie în continuare pe cetățeni, pe baza unor informații incomplete sau distorsionate.

Grupul de Comunicare Strategică lucrează cu zeci de specialiști, atunci de ce ne oferă pe tavă informații extrase cu penseta, fără corelare cu istoricul pandemiei și din care lipsesc elementele esențiale pentru înțelegerea femomenului. Spre exemplu, nu știm nimic despre cele 13 mii de teste din 7 iulie. De unde provin cei 13 mii de cetațeni? Ce vârstă au, în medie? Au fost aleși aleatoriu?

…………………………………………..

Notă: S-a folosit mai sus un pasaj din articolul lui Adrian Onciu din data de 9 iulie: Iohannis, apel disperat către Parlament: dați-mi puterea sî vă bag în spital!   

++++++

Când va începe să scadă numărul de îmbolnăviri?

Cinci doctori au cerut Colegiului Național al Medicilor, sindicatelor și asociațiilor profesionale să ia atitudine împotriva legii carantinării, care „lasă poarta deschisă abuzurilor”: „Suntem medici, nu gardieni, nici polițiști, nici magistrați!”

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.