Gheorghe Piperea, după îndemnul lui Orban privind ignorarea deciziilor CCR

Vă imaginați că, dacă vreun ciumpalac de la ăilalți cerea populației să nu respecte deciziile CCR, era prăpăd. Acum ambasadele și timermanșii UE tac

by Ștefania Brândușă

Avocatul Gheorghe Piperea consideră că premierul Ludovic Orban, prin instigarea la nesocotirea deciziilor CCR, pune în pericol statul de drept.  Avocatul constată că ambasadele și instituțiile europene nu au avut nicio reacție, în condițiile în care o asemenea afirmație, dacă ar fi fost făcută de un reprezentant al fostei guvernări, ar fi fost imediat taxată de cancelariile europene. În plus, se întreabă Piperea, cum vor mai respecta cetățenii României acte normative semnate de un premier care instigă la ignorarea legii.

Citiți și: Sfidător! Orban instigă la nerespectarea Constituției!

„Nu văd nicio ambasadă, nici măcar cele ale Suediei sau Olandei, să fi luat atitudine împotriva lui Orban, pentru gravul atac la adresa ordinii de drept în România. Ca să nu mai vorbim că și timermanșii UE tac. Vă imaginați că, dacă vreun ciumpalac de la ăilalți cerea populației să nu respecte deciziile CCR, era prăpăd. Era amenințare cu suspendarea din UE. Era notificare de oprire a fondurilor europene. Își rupea cămașa de pe ea organizația Salvați copiii. Se sesizau din oficiu procurorii militari.  Rămân, totuși, niște “mici” probleme, după minunea de declarație a lui Orban :

(i) care decizii ale CCR nu trebuie respectate, alea care sunt sau alea care nu sunt pe placul lui Arafat, Orban & co? nu de alta, dar puterea și președintele Johannis atacă într-o veselie legi la CCR, inclusiv legile care tind la protejarea populatiei și a IMM-urilor de urgia băncilor și legea care tinde la protejarea inocenței copiilor contra barbarismului educației sexuale începând cu clasa a treia primară;

(ii) dacă premierul unei țări instigă la nerespectarea legii (ceea ce e penal dacă destinatarii instigării săvărșesc infracțiuni, cum ar fi abuzul în serviciu sau lipsirea de libertate în mod nelegal), ce motive serioase are cetățeanul să respecte actele normative care poartă semnătura zisului premier? nu înseamnă asta anarhie?”, scrie Piperea pe Facebook.

Anterior, avocatul explica faptul că amenințările lansate de Orban și de Arafat cu dosare penale pentru zădărnicirea combarii bolilor nu au niciun fundament juridic.

„Statul de drept chiar este în pericol. Orban le cere oamenilor să nu respecte deciziile Curții ConstituționaleConform Constituției, acest gen de decizii sunt general obligatorii, ca și legea. A nu respecta deciziile CCR înseamnă a nu respecta legea. Un premier al unei țări membre UE nu poate să nu știe asta, mai ales dacă, în opoziție fiind, a stat numai cu statul de drept pe buze.

Comandantul acțiunii, Arafat, emite ordin către toate autoritățile, în care deplânge faptul că decizia CCR privitoare la carantinare, internare obligatorie și izolare la domiciliu suspendă reglementările “corespunzătoare”, dar amenință pe toată lumea cu pușcăria pentru cazurile în care nu s-ar auto-izola și nu s-ar auto-incrimina ca “pacient” covid atunci când ar percepe simptome de covid (simptome pe care, btw, nu le știe nimeni, nici măcar autoritățile pandemice, de vreme ce au fost băgați în detenție medicală forțată atâția oameni fără simptome de boală).

Notă intremediară: O sugestie pentru autorități și o mică explicație pentru populație – textul ăla amenințător din Codul penal, cu zădărnicirea combaterii bolilor, este condiționat de intenția de a face inutile eforturile autorităților de combatere a epidemiei. Or, trebuie:

(i) să existe o epidemie oficial declarată (și nu există, așa cum a recunoscut oficial MS),

(ii) să existe eforturi de combatere a epidemiei (și nu există decât “eforturi” de îmbogățire din comerțul semi-clandestin cu echipamente medicale și eforturi de distrugere a economiei și de punere în captivitate a țării și a generațiilor viitoare prin împrumuturi masive la bănci) și

(iii) să existe intenția de a îmbolnăvi pe cineva; persoana asimptomatică nu știe că e infectată, iar pacienții cu forme ușoare nu ies din casă, așa cum fac toți cei loviți de gripă.

Așadar, ordinul comandantului acțiunii este un abuz de putere.

Mai degrabă, eu aș încadra omisiunea autorităților pandemice de a declara oficial epidemie la nivel național la infracțiunea de zădărnicirea combaterii bolilor. Plus fapta celor care, cu căteva zile înainte de declararea stării de urgență, bagatelizau riscul “noului” coronavirus, pentru ca acum să emită reglementări abuzive, ușor demontabile la CCR, pentru încălcarea drepturilor omului.

Ochei – ce intenționam să intreb : de ce mai este în funcție acest guvern care încalcă drepturile omului și instigă populația la nerespectarea legii, adică la nesupunere civică, punând în pericol statul de drept? De ce opoziția vieții nu a depus încă moțiune de cenzură? De ce nu sunt o sută de mii de inși în stradă, cu păstrarea distanței fizice, desigur, cerând demisia guvernului?

Cam câte samavolnicii, fapte de corupție și furturi mascate de stări de urgență și dovezi de distrugere economică mai sunt necesare pentru a vă convinge că aceste autorități pandemice ne duc la dezastru?”, mai scrie Piperea.

Sursa https://www.activenews.ro


Ce să faci dacă, totuși, te infectezi cu COVID?

Dumitru Iliescu: Binomul SRI – DNA, cancerul societății românești!

Advertisement

2 thoughts on “Gheorghe Piperea, după îndemnul lui Orban privind ignorarea deciziilor CCR

  1. Pingback: Carantina și izolarea au scos oamenii în stradă – Revista ARMONIA – Saltmin Media

  2. Cum să îndemni tu, prim-ministru, la neluarea în seamă a unei decizii CCR? E de noaptea minţii. Iar îndemnul este adresat poporului de o persoană cu studii juridice.
    Bună sau rea este o decizie a instanţei supreme în ceea ce privește respectarea Constituţie, iar un prim-ministru nu poate face asemenea gafe.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.