Să piară America, pentru ca Obama să-și salveze pielea!

by Dan Pătrușcă

Ce se întâmplă acum în America pare halucinant și lipsit de orice logică. Singura explicație rațională se găsește în profunzimile statului. În Deep State.

După trei ani de scotociri intense, Mueller este nevoit să închidă ancheta, fără a descoperi ceva compromițotir despre președinte.

Este inventat imediat un alt scandal, în care Trump este acuzat că a exercitat presiuni asupra omologului său de la Kiev, pentru a investiga afacerile murdare lui Joe Biden și ale fiului său în Ucraina. Procedura de „impeachment” se soldează cu un nou eșec răsunător. Cel care iese compromis este Biden însuși.

În timpul acesta, grație reformelor agresive de defiscalizare, dezetatizare și debirocratizare adoptate de Trump, economia americană cunoaște cea mai înfloritoare perioadă de după Al Doilea Război Mondial. Și, gravisim pentru Democrați, electoratul afro și latino, mulțumit de reducerea șomajului și creșterea nivelului de trai, începe să se întoarcă cu fața spre Trump.

Perspectiva unui nou mandat pentru cel mai mare coșmar al lor, a semănat panica în rândul Democraților. Mai ales că nu au alternativă reală. Joe Biden pare lovit iremediabil de senilitate, neputând să își ducă frazele până la capăt și confundându-și pe scenă nevasta cu sora.

În acest context, apare un aliat nesperat: pandemia de COVID-19. Aceasta a răvășit economia americană, anihilând în câteva săptămâni marele atu al lui Trump.

Doar că, spre deosebire de criza financiară din 2008, de data aceasta există un puhoi de bani pe piață. Experții susțin că economia va reporni în trombă, imediat ce va fi redeschisă. Mai ales că Trump a promovat un mega-pachet de ajutoare de 3 miliarde de dolari.

Guvernatorii și primarii Democrați se cramponează disperați de „lockdown”: cu ajutorul cozii lor de topor în halat alb, Anthony Fauci, încercă să țină lumea încuiată în case cât mai multă vreme, pentru ca economia să nu apuce să-și revină înainte de alegerile din noiembrie. Continue reading EvZ.ro

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: