Iulian Capsali spune că va merge la biserică, duminică 10 mai: Vor spumega de furie, vor amenința, dar nu ne vom teme! Oricum, am îndurat destul

by Andrei Nicolae

Publicistul Iulian Capsali spune că va merge la Sfânta Liturghie începând de duminică, 10 mai, motivat fiind de recenta decizie a Curții Constituționale în privința amenzilor emise de stat.

Acesta spune că parohiile trebuie să gestioneze, acum, această situație „cu echilibru și responsabilitate deplină”.

„Fiecare parohie va trebui să gestioneze cu echilibru și, repet, cu responsabilitate deplină, acest eveniment.

Vor spumega de furie, vor amenința, dar nu ne vom teme!”, a scris Capsali.

Reamintim că secretarul de stat, Raed Arafat, a declarat că Guvernul nu va anunța deschiderea bisericilor de pe data de 15 mai.

Iată îndemnul lui Capsali:

Dumnezeu ne-a văzut lacrimile: vom merge, după atâta însetare, la Sf. Liturghie.

Întâmplător sau nu, acest act izbăvitor pică de o întreită sărbătoare națională, care a bucurat țara până la ocuparea sa de bolșevici.

Chiar dacă Arafat ne interzice să participăm inclusiv după 15 mai, în timp ce pregătește lagărele din ciment și carton pentru asimtomatici și îi chinuie deja prin spitale cu lunile, chiar dacă președintele Johannis detestă Biserica Ortodoxă și se excită când poliția hăituiește oamenii pe străzi în timp ce a cerut denunțarea protocolului dintre MI și BOR de Sf. Paști, chiar dacă presa a fost, cu puternice excepții, cumpărată și angajată experimentului mondial globalist al unei “pandemii” prin care ne-au fost confiscate abuziv drepturi și libertăți, creștinii vor fi lângă Trupul lui Hristos.

Cu decență, fără să facem paradă, cu grijă față de celălalt, momentan stând în curte – tocmai ca să contracarăm acuzele de iresponsabilitate care ne sunt aduse de dușmanii Bisericii -, dar fără să facem absolut niciun rabat “igienic” în fața administrării Sfintei Împărtășanii – Trupul și Sângele Mântuitorului. Chestiunea aceasta NU SE NEGOCIAZĂ SUB NICIO FORMĂ, chiar dacă intelectualii creștini-caviar sunt dispuși la compromisuri.

Nu se discută și basta!

Fiecare parohie va trebui să gestioneze cu echilibru și, repet, cu responsabilitate deplină, acest eveniment.

Vor spumega de furie, vor amenința, dar nu ne vom teme!

Oricum am îndurat destul batjocura dublei măsuri: ne puteam înghesui în supermarketuri, dar am fost lipsiți, de către acești apostați, de bucuria Sfintelor Taine și a slujbelor unice de Paștile Domnului. Niciodată nu vom uita această durere!

În mod uimitor, a venit și ziua mult așteptată, decizia CCR luându-ne pe toți prin surprindere. Prin decizia de ieri a Curții Contituționale și după Hotărârea Parlamentului din 6 aprilie, nu mai pot exista sancțiuni pentru mersul la biserică date prin niciun fel de act administrativ.

Mare este Dumnezeul nostru!

HRISTOS A ÎNVIAT!

Sursa: https://www.activenews.ro

Advertisement

2 thoughts on “Iulian Capsali spune că va merge la biserică, duminică 10 mai: Vor spumega de furie, vor amenința, dar nu ne vom teme! Oricum, am îndurat destul

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.