Ministerul Educației din Franța îl contrazice pe Klaus Iohannis

Ministerul Educației din Franța îl contazice pe Klaus Iohannis în ceea ce privește cazurile de infectare în rândul elevilor, susținând că „Nu avem niciun caz de Covid-19. Nici printre copii, nici printre persoanele care se ocupă de ei”.

Oficial, în Franța, școlile vor fi redeschise abia pe 11 mai iar singurii copii care au mers până acum la școală sunt cei ai personalului din linia întâi: medici, asistenți, polițiști, jandarmi sau pompieri.

Dezvăluirile unui medic legist, în exclusivitate pentru evz.ro

INIMAGINABIL: Cadavre înhumate și incinerate sub acoperirea COVID-19

„N-a fost deschisă nicio școală ca experiment”

„În Franța n-a fost deschisă nicio școală ca experiment. Singurele deschise sunt pentru copiii personalului didactic și ai personalului indispensabil securității interioare. Școlile, așa cum a spus președintele Franței, se vor deschide pe 11 mai. Așadar, nu sunt deschise școlile în Franța. Repet: Informațiile sunt false”, a precizat Agnès Longueville, responsabila biroului de presă al Ministerului Educației din Franța pentru sursa citată.

De asemenea, aceasta a precizat că nu există cazuri de infectare cu noul coronavirus în școli.

„Nu avem niciun caz de Covid-19. Nici printre copii, nici printre persoanele care se ocupă de ei”, a mai anunțat aceasta.

Școlile din România, închise până la sfârșitul anului școlar

Președintele Klaus Iohannis a anunțat în cursurul zilei de luni, 27 aprilie, faptul că școlile din România vor rămâne închise până la sfârșitul acestui an școlar, susținând că în alte țări redeschise școlilor a cauzat un nou val de infectări.

„Am dorit și să aflăm ce se întâmplă acolo unde experimental s-au deschis școlile. Avem un exemplu din Franța, unde într-o provincie s-a deschis experimental școala, și experimentul nu a decurs foarte bine. După puține zile, zeci de elevi au fost testați pozitiv și mai mulți dascăli au ajuns, în doar câteva zile, la terapie intensivă. Deci, lucrurile nu sunt absolut deloc simple”, a declarat Klaus Iohannis.

Sursa https://www.gandul.ro/

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.