Cardinalul J. L. Barragan: “Transexualii și homosexualii nu vor intra niciodată în Impărăția Cerurilor…”

Transexualii si homosexualii nu vor intra niciodata in Imparatia Cerurilor. Nu spun eu asta pentru prima data, ci insusi Sfantul Pavel”, declara cardinalul Javier Lozano Barragan intr-un interviu incendiar care a provocat rumoare si proteste in randul asociatiilor de promovare a homosexualilor din Italia.

In remarcile sale, cardinaul Barragan a punctat si faptul ca homosexualii nu se nasc pederasti, ci devin gay din cauze diverse, precum lipsa de educatie sau imposibilitatea de a-si stabili propria identitate in perioada adolescentei.

Probabil că, in inconstiența lor, ei nu sunt vinovați, dar acționând contra normalității si demnității trupului omenesc, nu vor intra in mod sigur in Rai. Homosexualitatea este fără indoială un păcat capital, dar judecata aparține doar lui Dumnezeu.“, reitereaza cardinalul care recent s-a retras din functia de conducator al Consiliului Vaticanului pentru Asistenta Pastorala, dar detine inca o pozitie influenta in cadrul Bisericii Catolice.

In sprijinul afirmatiilor sale, clericul a atras atentia asupra unui pasaj din Epistola Sfantului Pavel catre Romani in care se vorbeste despre “barbatii care comit acte indecente cu alti barbati[cf. Romani 1: 26-27, n.red]. Vaticanul s-a grăbit să se distanteze de declaratiile cardinalului Barragan prin vocea părintelui Lombardi care a citat Catehismul oficial la Bisericii Romano-Catolice, catechism care stipulează că relatiile homosexuale reprezintă o “dereglare”, dar recunoaste că multi oameni suferă de “tendinte homosexuale înnăscute”, acestia trebuind tratați cu respect, fără a fi discriminate de membri comunității. Dogma catolică din prezent afirmă in mod paradoxal că actele homosexuale sunt păcătoase, dar homosexualitatea in sine nu este.

Arcigay, un grup care militeaza pentru drepturile homosexualilor din Italia, a condamnat deschis declaratiile Cardinalului printr-un comunicat trimis Vaticanului, in care afirma ca “Este adevarat, nu vom intra in Raiul Vostru, care este un loc urat si injust”. Activistii pro-gay se tem ca remarcile Cardinalului vor legitima acte de discriminare si violenta la adresa homosexualilor pe baza intensificarii atacurilor asupra pederastilor din ultimele luni, inregistrate la Roma si Milano.

Sursa: The Telegraph

sursa: https://www.descopera.ro/dnews/5153830-un-cardinal-decreteaza-homosexualii-nu-au-ce-cauta-in-rai

***

Notă: Sunt însă numeroase texte biblice care dau deplină speranță pentru comiterea a  orice păcat.  Există har prin pocăință și credința în Jertfa de la Cruce a lui Isus Cristos: “Oricine va cheama Numele Domnului va fi mântuit“. (Romani 10:13) – prin abandonarea păcatului și revenirea la o stare morală normală.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.