Misterul a fost dezlegat în aceste zile în timpul în care Klaus Iohannis s-a expus mai mult în campania sa electorală:
Klaus Iohannis este analfabet și are dislexie!
Jurnalistul Daniel Șendre a analizat discursul lui Iohannis de la Bistrița: Am înțeles, în sfârșit de ce alege să tacă. Nasol! Conform DEX, Iohannis e analfabet. Puteți citi AICI articolul, în care este explicat detaliat starea de analfabetism a lui Klaus Iohannis.
Apoi, Cristescu Neamț a comentat că e vorba mai degrabă de “o formă de dislexie“, ambele stări foarte verosimile în comportamentul candidatului la președenție Klaus Iohannis.
Dislexia: ce este, simptome, cauze, tratament
DISLEXIA reprezintă o tulburare de învăţare care constă în dificultatea de a citi corect şi fluent. Deşi este o afecţiune comună, numărul real al copiilor şi adulţilor care se confruntă cu ea nu este momentan cunoscut. Unii experţi consideră că aproximativ 17% din adulţi şi copii prezintă semne ale dislexiei. Pe lângă dificultatea de a citi, persoanele dislexice pot avea probleme cu scrisul sau rezolvarea problemelor la matematică, precum şi dificultăţi de înţelegere a unui text.
Chiar dacă nu există un tratament curativ pentru dislexie, anumite metode terapeutice şi strategii educaţionale pot diminua gradul de dificultate în ceea ce priveşte procesul de citire. Dislexia poate trece neobservată ani de-a rândul, fiind recunoscută abia la maturitate, dar asta nu înseamnă că aceste strategii nu vor da rezultate. Important este ca persoana dislexică să ceară şi să accepte sprijinul în acest sens.
CAUZE: Dacă dislexia se manifestă pentru prima dată la vârsta adultă, cauza poate fi reprezentată de o leziune cerebrală traumatică, un accident vascular sau demenţă. S-a observat că dislexia apare la aproximativ 40% dintre persoanele cu tulburare de hiperactivitate cu deficit de atenţie (ADHD), aşa că şi acesta poate fi considerat un factor de risc.
Alţi factori de risc în apariţia dislexiei sunt: greutatea mică la naştere sau naşterea prematură, consumul de droguri, alcool sau tutun în timpul sarcinii.
DIAGNOSTIC: Diagnosticul de dislexie se stabileşte pe baza unor examene complexe, realizate de echipe multidiscipinare de medici (psiholog, neuropsiholog, logoped, psihopedagog, psihomotrician, terapeut ocupaţional etc.).
Aceştia vor efectua diverse teste pentru excluderea altor tulburări care prezintă simptome similare, precum autism, ADHD, anxietate, depresie, epilepsie etc. În funcţie de rezultatele acestor evaluări – Weschler Intelligence Scale for Children, Woodcock-Johnson Psychoeducational Battery-Revised, Kaufman Assesment Battery for Children – se va stabili diagnosticul diferenţial.
TRATAMENT: Simptomele dislexiei pot fi ameliorate atât la copii, cât şi la vârsta adultă, cu ajutor din partea specialiştilor.
Un profesor particular sau/şi un logoped va şti să adapteze metoda de învăţare – care implică auzul, văzul, vorbitul şi lucratul în paralel (metoda Orton–Gillingham) – la nevoile speciale ale copilului cu dislexie. De asemenea, un psiholog îl poate ajuta să îşi depăşească anxietatea de a vorbi în public, dar şi să îşi recapete încrederea în sine. (Dislexia: ce este, simptome, cauze, tratament)
***
ACUM, nu-i așa, putem înțelege cu toții de ce-i este atât de FRICĂ să se confrunte de-adevăratelea cu REALITATEA în urma diagnosticării sale cu aceste deficiențe de comportare vizibile. De aceea și alege o cale neutră regizată a neconfruntării și a înșelăciunii alegătorilor români care continuă să-l creadă vertical în timp ce fuge de-a-și recunoaște incapacitatea, aceea diagnosticată de comportamentul său dubios afișat în permanență (cf. DEX și definiției dislexiei).
Reblogged this on ARMONIA MAGAZINE – USA.
Pingback: Andrei Pleșu despre omul demn, inflexibil, pietrificat – Revista ARMONIA – Saltmin Media