Răspunsul oferit de Viorica Dăncilă când a fost întrebată de ce a susținut referendumul pentru familie: „Eu cred în familie. Familia este un nucleu de bază al societății!”

by Ștefania Brândușă

Viorica Dăncilă a declarat, joi, într-o conferință de presă, că a susținut și a votat la referendumul pentru redefinirea familiei, de anul trecut, pentru că ea crede în familie.

„Eu cred în familie. Sunt căsătorită de 36 de ani și pentru mine principala susținere am găsit-o în sânul familiei mele. Aceasta este abordarea mea. Un om care a stat 36 de ani alături de un soț care a susținut-o în permanență, alături de un fiu care de fiecare dată i-a fost alături este un om care crede în familie. În rest, este opinia fiecăruia, fiecare poate să-și spună punctul de vedere și aceasta este credința mea”.

După ce jurnalista care i-a adresat întrebarea legată de susținerea referendumului a insistat pe acest subiect, dorind să afle dacă Dăncilă crede că va fi votată și de comunitatea LGBT, prezidențiabilul PSD a răspuns: ”Familia este un nucleu de bază al societății. Nu știu dacă mă vor vota (persoanele LGBT – n.r.) sau nu. Eu sper să mă voteze toți cei care cred că România merită un altfel de președinte”, a afirmat Viorica Dăncilă.

Reamintim că președinteleKlaus Iohannis s-a manifestat constant împotriva organizării Referendumului, considerându-l „inutil” și numind cele trei milioane de semnatari ai inițiativei cetățenești pentru ridicarea definiției căsătoriei între un bărbat și o femeie la nivel de constituție „fanatici religioși”.

În perioada 6-7 octombrie 2018 a avut loc primul Referendum Național pentru revizuirea Constituției declanșat printr-o inițiativă cetățenească, în sensul definirii căsătoriei ca fiind uniunea liber consimțită dintre un bărbat și o femeie, spre deosebire de textul anterior, care folosește noțiunea de „soți”, lăsând loc de interpretare în limbajul noilor ideologii despre genul persoanelor. Referendumul a fost invalidat din cauză că nu s-a atins pragul minim necesar de participare la vot, textul constituțional despre căsătoria civilă rămânând neschimbat: uniunea liber consimțită dintre soți.

De asemenea, în plan legislativ, Klaus Iohannis a blocat organizarea Referendumului în martie 2018, când a refuzat să promulge noua formă a Legii nr.3/2000, cea care reglementa modul de organizarea al unui Referendum.

În aprilie 2018 , partidul prezidențial, PNL, s-a alăturat demersului USR de a contesta la Curtea Constituțională aceeași Lege a Referendumului. În martie același an, președintele declara că „nu este nicio grabă” cu organizarea acestui referendum, într-un moment în care trecuseră mai mult de doi ani de la depunerea și validarea celor 3 milioane de semnături. Pentru ca ulterior, după ce referendumul nu a trecut, Iohannis să afirme că „românii au dat o lecție imensă acestor infatuați care au promovat uraș și i-au tratat cu flit”.

sursa https://www.activenews.ro


Prezidențiabilul Ubu și Viorica

Alternativa Dreaptă îi cere lui Iohannis să le ceară public scuze românilor pe care i-a numit „infatuați” și „adepți ai fanatismului religios”

Liviu Pleșoianu prezintă dovada colaborării dintre Klaus Iohannis și PSD-ul care „a reprezentat o piedică în dezvoltarea României timp de 30 de ani”: „Omul ăsta e în toate mințile?”

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.