OCTAVIAN D. CURPAȘ – REVOLTĂTOR: Ce “pedepse” primesc norvegienii care violează minore!

Octavian1

Ipocrizie norvegiană!

În Norvegia dacă părintele îi dă o palmă copilului, peste funduleţ, riscă să-l ia statul.

Dacă, însă, copila minoră este violată de un infractor, sau de un grup de infractori, respectivii primesc pedepse alarmant de blânde. Aceasta denotă foarte clar cât de mult le pasă norvegienilor de copii și faptul că în jurul lui Barnevernet nu gravitează grija pentru copii ci este o afacere financiară profitabilă. Confiscarea unui copil dă de lucru unei armate de oameni pentru o perioadă de câțiva ani.

Am intrat în dialog pe forumuri cu mai multi norvegieni și am constatat cu stupoare că norvegienii consideră că, “copiii nu sunt proprietatea părinților“. Cu alte cuvinte “copiii tăi nu sunt ai tăi”. I-am întrebat atunci ai cui sunt? Mi-au răspuns: “Children are people, they are not someone’s property“.  Le-am spus că totuși copiii nu sunt maturi și cineva trebuie să decidă în dreptul lor. Mi-au spus că statul decide. Deci părinții nu pot decide asupra copilului dar statul poate.

Cât de mult îi pasă statului de copii se observă și din pedepsele pe care le primesc pedofilii în Norvegia.  

Un invidiv care a violat bestial o fetiță a primit vreo 2 săptămâni de închisoare iar un grup de bărbați care au violat o minoră, în Norvegia, au primit ca pedeapsă “muncă în folosul comunității”. Nici o zi de pârnaie.

http://www.barenakedislam.com/2013/10/14/no-wonder-muslim-paedophiles-love-norway-so-much/

La linkurile de mai jos găsiți două articole în limba norvegiană despre cazuri de violuri asupra copiilor, infracțiuni soldate cu pedepse aproape inexistente.

https://www.frieord.no/innenriks/bile-mohamed-elmi-18-og-abdirizak-nur-ali-21-domt-for-grove-overgrep-mot-norsk-14-aring/.

https://www.frieord.no/utenriks/somalier-voldtok-12-arige-ida-fikk-22-dagers-samfunnstjeneste/

In consecință, grija norvegienilor pentru copii se limitează la disciplina părinților.

Sunt îngrijoarați ca nu cumva părinții să-si disciplineze copiii. Când încerci să duci discuția mai departe, să vedem la ce se expun acești copii după ce sunt dezrădăcinați din familie și ajung pe mâna unor străini, care au grijă de ei stimulați de sumele frumoase pe care statul le oferă, mintea li se blochează.

Atunci când copiii sunt violați bestial sau abuzați sexual, de catre foster parents, nimeni nu ripostează in Norvegia. Când statul îți smulge copiii din brațe si îi separă unii de alții si ți se rupe inima după ei, se uită mirați la tine de ce te “isterizezi” și te întreabă calmi dacă ai nevoie de un psihiatru. Mentalitate scandinavă de-a dreptul aburdă.

O jurnalistă norvegiancă îmi spunea că de multe ori cea mai bună opțiune pentru copil este ca acesta să fie luat din familie și plasat la foster parents, să rupă contactul cu parintii biologici.

Am întrebat-o de unde poate ști cineva care e cea mai bună opțiune pentru copil din moment ce există atâtea cazuri în Norvegia în care copiii au fost luați din sânul familiei pentru o palma la funduleț și au ajuns să fie agresați sexual de către foster parents?

Le-am dat să citească acest studiu făcut tot de norvegieni în care se spune ce se întâmplă de obicei cu acești copii plasați in foster homes.

http://armoniamagazineusa.com/2015/12/23/mental-disorders-in-foster-children-a-study-of-prevalence-comorbidity-and-risk-factors/

În orice caz, norvegienii sunt capabili să ducă discuția până la un punct pe acest subiect, după aceea refuza să gândească. Aceasta probabil și pentru că ei nu mai fac copii. Nu știu ce înseamnă legătura emoțională dintre un copil și un părinte.

Ei știu un singur lucru: părintele nu are voie să atingă copilul nici cu un deget.

Dacă o face, norvegianul se revoltă și e în stare să decreteze cele mai aspre pedepse.

În mod paradoxal, însă, același norvegian, consideră că un individ care-ți violează fiica de 10 de ani merită să primească pedeapsa “180 de zile de muncă în folosul comunitatii…“.

Oare câte zile de muncă în folosul comunității n-ar face părinții cărora le-au confiscat statul norvegian copiii? Nu li se dă însă această șansă!

Mai multe detalii despre aceasta instituție numită Barnevernet, aici:

http://delightintruth.com/

În unele cazuri violatorii sunt minori, iar norvegienii spun că sistemul lor se axează mai mult pe reabilitare decât pe, pedeapsă, mai ales când infractorul e minor. În acest sens, un adolescent de 17 ani poate viola liniștit fetițe de 10-11 ani pentru că el  știe că nu riscă mai nimic în această țară…

(Din corespondența cu jurnalistul și scriitorul Octavian D. Curpaș)

30 thoughts on “OCTAVIAN D. CURPAȘ – REVOLTĂTOR: Ce “pedepse” primesc norvegienii care violează minore!

 1. Radu O.

  Multumim fratelui jurnalist si scriitor crestin Curpas Octavian pentru prezentarea adevaratei realitati sociale din Norvegia. Stiam din manualele de istorie ca vikingii erau niste locuitori ai nordului foarte duri si cruzi…dar uite ca dupa sute ani urmasii lor nu se lasa mai prejos.
  Atitudinea unitara a crestinilor romani evanghelici-penticostali,baptisti si crestini dupa evanghelie de a protesta impotriva faradelegii din aceasta tara este intru totul justificata.

  1. Spatiu

   Da pe fratii orthodoxi dece nu ii amintesti,?! Nu face discriminatie!! Cred ca e vorba de crestini in generaal, nu de confesiuni sau grupari.

   1. Cred ca Biserica Ortodoxa Romana are trebui sa se implice mai mult in aceasta cauza. Sunt familii de crestini ortodocsi care sunt distruse de Barnevernet. Trebuie ceva organizat de la patriarh, si cred ca enoriasii ar raspunde cu zecile de mii.

   2. Scurtu

    Nu te supăra ,dar ortodocșii sunt singurii rămași , după cuvintele lui IISUS ca BISERICĂ ORIGINALĂ , a SA . Ceilalți , schismaticii și cei desprinși DUPĂ schismă se numesc sectanți …deci ….!

  2. Steven

   Experienta unei jurnaliste din Rusia cu Barnevernetul norvegian:

   https://rodiagnusdei.wordpress.com/2016/02/01/sistemul-de-lichidare-a-familiei-care-functioneaza-in-nordul-europei-povestea-dramatica-a-unei-rusoaice-in-norvegia/

   De retinut: in tarile “occidentale” nedreptatile se comit cu “acoperire legala”. Te incadreaza ei in legea in care vor, dovezile nu sunt greu de fabricat:

   http://motls.blogspot.com/2015/01/norways-theft-of-two-czech-boys-is.html

  3. Angel

   Urmariti filmuletul de mai jos:

   Se poate observa cu ochiul liber ca rapirea copiilor de catre Barnevernet nu este ultima solutie. O mama care chiar si-a dorit copiii langa ea si copiii care au fost atasati de mama. Te ingrozesti cand vezi cata lipsa de umanitate la acesti norvegieni. Ia copiii din casa parinteasca si ii expune la alte riscuri enorm de mari de care lor nu le pasa. Ei detesta “isteria” dar comit aceste crime impotriva umanitatii calmi, cu sange rece. Cei care stiti engleza ar fi bine sa scrieti articole de protest si sa produceti cat mai multe filmulete pe youtube.

 2. Pingback: PĂCATUL IPOCRIZIEI- Ipocrizia Norvegienilor | Pastor Ciprian Barsan

 3. Sutu Ilie

  Daca dupa toate aceste dezvaluiri ale unei realitati demne de un Absurdistan , nu vor fi multe familii care vor pleca de acolo chiar cu riscul de a se intoarce la saracie , atunci nu vor avea decit sa stea cu bani norvegienilor fara copii. Plecati oameni buni , plecati cit puteti de iute !

 4. Pingback: „Ipocrizie norvegiană!” ~ Octavian D. Curpaș | agnus dei - english + romanian blog

 5. Pingback: OCTAVIAN D. CURPAȘ – REVOLTĂTOR: Ce „pedepse” primesc norvegienii care violează minore! | vbalaian

 6. andriescuus

  din punctul de vedere al unui martian acest articol demonstreaza clar ramanerea in urma a norvegienilor si faptul ca inca traiesc pe baza unei legislatii tribale in care inmultirea este primordiala (copiii sunt violați bestial sau abuzați sexual ) , daca cititorul este un “vietas” al planetei pamant, descopera cu stupefactie sau satisfactie ca “violul bestial” este de cele mai multe ori (90%) savarsit in conditii in care acceptul si participarea victimei atinge 100%, in cea ce priveste “abuzul sexual” si aici vorba ramaneasca este ca “cine se aduna se aseamana”.
  bine inteles ca oricare dintre noi poate sa-si sustina punctul de vedere pana la absurd, iar romania este impreganata la ora actuala cu solutii si definitii care depasesc cu mult gandirea occidentala, vezi savantii din puscarii (ca ma si mir ca asociatia oamenilor de stiinta + asociatia academicienilor + asociatia oamenilor de cultura nu au sesizat organele internationale asupra genocidului care se petrece in romanica ), vezi anunturile de pe OLX privind noile modele de diplome (diploma de doctor in apararea patriei, diploma de doctor in nationalism, diploma de doctor in stintele politice), vezi romanul de rand indobitocit prin foamete si lipsuri, prin furtul avutiei nationale …. etc, etc …
  totusi in fata pasajului “norvegienii sunt capabili să ducă discuția până la un punct pe acest subiect, după aceea li se blochează creierul. Refuză să gândească. Aceasta și pentru că ei nu mai fac copiii. Nu știu ce înseamnă legătura emoțională dintre un copil și un părinte.”, pasaj la care obligatoriu oricarui parinte ii dau lacrimile, vin si va reduc in memorie ce fac parintii romani pentru copiii copiilor copiilor …. lor, defrisari, bazine cu apa unde clorul face ravagii, E-urile bagate in alimente, i puritatile din apa de baut de la robinet, taxele si sumele alocate copiilor (mai mici ca ale puscariasilor), nivelul educatiei in scoli, amestecul bisericii (pe coate si branci) …
  si apoii vino sa te revolti si sa arati ca tu nu doresti sa intri in europa ca acolo nu se mai fura ca in codru si ca acolo se violeaza cu prezervativ si nu cu bulanul politistului (vezi experimentul pitesti, ca acolo, la pitesti au fost romanii contra romanilor ).
  inchei spunand ca-mi este mila de dumneavoastra, dar ca va meritati soarta de a trai in romania de astazi
  ps. 1. tov colonel acoperit/descoperit cand analizezi ideile insirate aici, te rog sa fi iertator cu gramatica mea si mai ales cu faptul ca nu am amintit de canal, balta brailei, baia mare, gherla unde au fost reeducati parintii unor copii … dar si de pensiile “mici” acordate eroilor care au luptata pe frontul WWII prin comparatie cu cele ale eroilor care au luptata in tramvai si autobuz sa caute un informator ca sa-si ia prima de pasti 🙂
  ps. 2. acolo unde nu este minte nici Domnul Dumnezeu nu poate fi !

 7. georgian

  Suntem romani si vrem sa avem dreptul de a ne cafti copiii oriunde in lume!!! Sunt niste primitivi norvegienii astia! ar trebui sa-i invitam pe aici sa le dam niste lectii de democratie si respectarea drepturilor omului. Domnul sa-i binecuvanteze pe toti romanii

 8. Octavian

  Domnule Mario,

  Am intrat in contact cu norvegieni din mai multe sfere, in speta cu jurnalisti. Daca dvs spuneti ca nu sunt informat va rog sa-mi raspundeti cati agenti CPS au fost condamnati in Norvegia in ultimii 10 ani? Ei bine, orice norvegian admite ca asistentii sociali de la CPS comit si abuzuri. Cu toate acestea sistemul este unul care ii protejeaza atunci cand incalca legea.

  Cand un agent (sau asistent social) al Barnevernet minte in tribunal fapta este considerata “misunderstanding”. Cand un parinte, insa, minte in tribunal, acesta risca pana la 6 luni de inchisoare. Cam acestea sunt legile norvegiene, pe care unii romani le ridica in slavi fara sa le cunoasca. Apoi, sa nu mai vorbim de faptul ca Child Protective Services in Norvegia au putere sa ridice copiii din familie pentru aproape orice motiv. Exista o multime de exemple in acest sens. Iata aici unul din ele:

  https://saltmin.com/2016/01/09/social-workers-in-norway-took-children-into-care-for-eating-too-much-chocolate/

  Se pare ca unii romani care apara legile nordice abuzive sunt slugarnici ai Norvegiei si le e teama ca vor fi trimisi la plimbare daca vom continua sa incriminam abuzurile comise de vikingi.

  Va recomand sa vizitati si blogul unei doamne, profesor emerit la Universitatea din Bergen:

  http://www.mhskanland.net/

  Rata sinuciderii la copiii norvegienilor este mult mai mare decat in toate tarile din Rasaritul Europei la un loc. Asa ca, sa ne slabeasca ei cu sistemul lor care urmareste “interesul superior al copilului” pt ca e vorba de fapt de “interesul superior al banului”. E un trafic de copii.

 9. George ROCA

  Draga Tavi! Si totusi un nou zbucium m-a cuprins dupa ce am citit discutiile de pe forum (si nu numai!)! O noua intrebare. Daca unul din cei doi parinti se face vinovat *Hai, sa admitem ca asa este!) de faptul ca a aplicat pedepse fizice copiilor si a incalcat legea norvegiana de ce nu este pedepsit doar acesta, si de ce nu sunt lasati copiii in custodia parintelui “bland” care nu a facut infractiunea? Ca doar nu s-au apucat amandoi sa bata copilashii! Cum poti fi pedepsit pentru greselile altuia intr-o tara civilizata cu legi democratice “beton”, precum se zice? Si de ce sa sufere celalat parinte “bun si bland” care nu a incalcat legea care a dus la pierderea copiilor!? S-A GANDIT CINEVA LA ASTA !??? Poate cel bun si bland, doamna (sau domnul Bodnariu) ar fi preferat sa renunte la casnicie pentru a ramane cu copiii! Daca unul dintre soti este criminal niciodata nu este pedepsit si celalat pentru crima necomisa (individual si fara implicatie)! Sotul vinovat putea fi pedepsit, arestat, amendat, sau sa i se puna interdictie de a mai lua contact cu copiii pe perioada cercetarii! Nu credeti ca acei copii duc dorul “parintelui bun si bland” care nu i-a maltratat!? Am scris randurile de mai sus pentru a-mi usura sufletul si pentru a ne impartasi necazurile, gandurile, ideile… caci nu se stie… poate maine un nou copilas va fi luat din bratele ambilor parinti ai sai… si dus undeva… unde plange dupa frati, surori, bunici, parintele bun… dupa dorul de o mangiere parinteasca (tot a parintelui bun si bland!)

 10. Multumesc Geo pentru ca ti-ai facut timp sa citesti si sa comentezi acest modest articol pe care de altfel l-am trimis editorului (ca prieten) sub forma de scrisoare, fara intentia sa-l public.

  Din cate am inteles cei de la Barnevernet i-au facut lui Ruth propunerea neortodoxa de-a divorta pt asi reprimi copiii. Problema este ca exista alte precedente in care “partea inocenta” le-a urmat sfatul si tot nu si-au primit copiii inapoi:

  http://delightintruth.com/2016/01/01/barnevernet-is-ruining-norways-reputation/

  Problema cu CPS-ul din Norvegia este ca angajatii acestuia trebuie sa-si justifice salariile. In momentul cand primesc o reclamatie despre un “posibil abuz” ei nu incearca sa investigheze cat mai amplu, sa afle adevarul ci este o oportunitate pt a deschide un nou dosar. Nu eu ci norvegienii spun asta. Salariile si beneficiile lor nu sunt la fel indiferent de volumul de activitate. Sa nu mai vorbim de salariile supervisorilor, managerilor etc, care nu sunt aceleasi indiferent de numarul de angajati. Mai multa activitate rezulta in mai multi angajati, mai multe beneficii si salarii mai mari pentru sefii CPS si pentru doamna Solveig Horne.

  Recomand un alt articol care merita mediatizat pe retelele de socializare:

  http://armoniamagazineusa.com/2016/02/02/the-bodnariu-family-case-exposes-a-harmful-transnational-mafia-system/

  Salutari familiei si tuturor prietenilor din Sydeny, Australia!

 11. DACA NORVEGIE LE-A TREBUIT …Ehee, daca s-ar face la noi asemenea injustitii ce-ar mai patzi DNA, ICCJ, CCR, Presedintele, Guvernul, etc. Imediat i-ar chema la Inalta Poarta Bruxelleza la raport. Pe vikingi nu-i cheama nimeni. Cu asemenea precedente create eu, ca conducator in tara mea m-as prevala de aceste precedente si nu as mai asculta nici eu de Bruxelles si nici de alte asemenea instante.

 12. Eu sunt tare curioasa cum pastreaza Barnevernet identitatea culturala a acestor copii, luati din familiile lor si plasati in foster homes fara pic de discernamant? Din ceea ce am citit reiese ca familile adoptive pot fi inclusiv cupluri gay! Cum se pastreaza valorile traditionale, valorile familiei crestine in aceste conditii? O parte dintre acesti copii vorbesc acasa alte limbi materne/paterne (ex. Romana, Ceha, Rusa, Turca s.a.m.d.) Cum pastreaza “civilizatii” de la protectia copilului din Norvegia multiculturalitatea, traditiile acestor copii din familii mixte sau din familii de emigranti? Eu nu am gasit pana acum nici o explicatie oficiala despre asemenea preocupari ale CPS. In schimb, explicatiile lor, scrise in limbaj de lemn, imi amintesc discursurile de trista amintire dinainte de ’89. Mie una mi-a pierit pofta sa vad fiordurile.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.