De ce Diavolul și demonii săi nu pot fi salvați de iad

A venit la mine un bărbat de la Arad cu scopul de a mă ruga pentru el deoarece  în tinerețe a făcut pact cu Diavolul. Unii  cred că este o glumă sau o joacă   adolescentină, dar se înșeală amarnic.  Ce mi-a povestit m-a șocat, deși am auzit multe până atunci.

Era chinuit atât ziua cât și noaptea în fel și chip, zilele și nopțile îi devenise insuportabile, era scârbit de păcat și de viața lui. Îmi povestea că participase la ritualuri unde cânta cântece de adorare pentru Satan și chiar se ruga lui Dumnezeu ca să-l ierte pe acesta. Acum se naște întrebarea de ce Satan și demonii nu mai pot fi iertați?

Răspunsul se găsește în Biblie, care ne spune că Diavolul și îngerii căzuți au fost deja judecați și că li s-a pregătit până și locul în care vor fi aruncați pentru veșnicie: “Duceți-vă de la mine blestemaților în focul cel veșnic care a fost pregătit Diavolului și îngerilorlui” (Matei 25:41) – Așadar, judecata lor fiind pecetluită nu se mai poate face nimic!

Însă nu așa stau lucrurile și în dreptul omului, acesta cât timp are suflare de viață mai poate fi iertat și reabilitat, pentru că Dumnezeu i-a găsit o scăpare, pe Fiul Său trimis la noi ca preț de răscumpărare. Dacă judecata Satanei și a demonilor a fost deja făcută, a omului va urma la sfârșit. Dacă trăiești, dacă respiri, dacă gândești, mai ai o șansă pe care îngerii căzuți au pierdut-o de mult, șansa de a sta lângă Dumnezeu o veșnicie și dacă vrei o dovadă a frumuseții cerului uită-te în sus și, cum spunea un poet, dacă cerul e așa de frumos pe dos, oare cât de frumos este pe față?

Așadar, nu aștepta ziua Judecăți în indiferență, nu aștepta ca și soarta ta să fie pecetluită ca a demonilor și să ajungi să împarți același loc veșnic cu ei, ci împacă-te cu Dumnezeu cât ești în viață cerându-ți iertare pentru păcate, lăsându-te de ele și făcând fapte bune prin Cristos. Dincolo nu se mai poate face nimic.

Toni Berbece 

2 thoughts on “De ce Diavolul și demonii săi nu pot fi salvați de iad

  1. În lumea mea, Dumnezeu încă mai este Iubire, Iertare şi Lumină. Şi tot în lumea mea, iubirea, iertarea şi lumina nu sunt împărţite în funcţie de specie sau de păcat. Fie demon sau om, înger căzut sau însuşi Hristos, iertarea va exista pentru fiecare. Poate că mă înşel, dar eu într-un astfel de Dumnezeu cred. Nicidecum în unul care pregăteşte un foc veşnic pentru “răi” şi un “paradis” pentru buni. Mi se pare ciudat ca Dumnezeu, care este prin natura Lui Iertare, să dezbrace iertarea când vine vorba de vreun Lucifer… O seară faină să ai!

  2. Există un Creator care a creat Universul, omul și tot ce există, inclusiv ingerii, dintre care o treime s-au răzvrătiti împotriva lui Dumnezeu, unul fiind șeful lor Lucifer, Satan. Există un Vrăjmaș al lui Dumnezeu și al omului, numit Diavolul sau Satan. Că Dumnezeu e Duh (al luminii), așa cum și Diavolul se manifestă în lumea nevăzută ca un spirit-demon, duhuri necurate, ale întunericului. Dumnezeu e dragoste, iubește creația Sa și omul, în special,care e creat după chipul și asemănarea Sa.

    Dumnezeu ține seama de ceea ce alegem noi, oamenii: pe cine credem? Pentru că inspirația sau “credința” noastră ne vine de la unul din doi, de la un Duh (Dumnezeu) sau de la celălalt spirit (Satan).
    Fiecare își iubește stăpânul și ceea ce iubește el. Iartă-mă, dar am văzut că iubești Și literatura în care este lăudate lucrările vrăjiorești (satanești), ceva de genu, ca să mă exprim pe scurt.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.