Peter Costea: Interesul suprem al familiei – Alegeri prezidențiale 2019

După cum anticipam, în ultimele săptămâni am fost contactat de diverse persoane și grupuri politice mici (de care probabil nici unii dintre noi încă nu am auzit), care ne cer sprijinul la prezidențiale. Ne cer un endorsement, susținere, sprijin la obținerea semnăturilor. Faptul că suntem contactați dovedește că ați atras atenția în spațiul politic român și că deja ați devenit o forță politică în România. Pentru asta vă felicit din nou. Ați ajuns la acest punct pentru că ați fost harnici, ați muncit din greu și ați fost disciplinați, alegând să votați principiile în care credeți și nu retorica goală și înșelătoare a partidelor politice.

Cred că e prima data în istoria României când s-a format un grup politic bine coagulat, mobilizat în jurul principiilor valorice creștine care poate să-și facă vocea auzită în spațiul public în contextul alegerilor actuale. Și, sperăm, chiar să dea votul decisiv în noiembrie în folosul nostru.

Convocare la Adunarea de Constituire a Partidului Renașterea României

Vom căuta să ne poziționăm cât se poate de pragmatic pe parcursul campaniei electorale și mai ales în preajma alegerilor prezidențiale. Va fi necesar să ne dam voturile strategic și nu dispersat, așa cum ne-am obișnuit să o facem în ultimii 30 de ani.

Urmăresc cu atenție discursurile politice din România și comentariile candidaților pentru a determina cu cine am putea vota, ca grup, cine ne urmărește binele, cine ne respectă, cine se identifică cu principiile noastre și cine nu.

Apreciez mesajele electronice și telefoanele pe care le primesc din partea celor care mă contactează și doresc să candideze. Citesc cu atenție și comentariile voastre prin care îmi solicitați să sprijin câte un candidat anume, pe prietenul meu Mihail Neamțu, pe dl Georgescu (pe care nu îl cunosc), pe dl Sorin Budacan ori pe alții.

În sensul aceasta, voi face un anunț public odată ce toți candidații își vor anunța candidatura. Dl Iohannis a început campania de semnături. Rog pe toți cei care m-au sprijinit să nu dea semnături de susținere nici unuia dintre candidații anunțați până acum: dna Dăncilă, dl Iohannis, dl Tăriceanu, dl Barna. Ei aparțin unor partide masive, cu mii de membrii care ușor pot obține cele 200.000 de semnături de care fiecare candidat are nevoie. Dacă vă întâlniți în spațiul public cu voluntari care solicită semnături pentru acești candidați, întrebați-i care sunt pozițiile candidaților lor privind valorile creștine, familia, dreptul la viață al copiilor nenăscuți.

E potrivit și să fim clari față de toți cei care ne solicită ori intenționează să solicite sprijinul mișcării pro-familie din România la prezidențiale: principiul principal pentru a decide dacă sau pe cine susțin (și sper la fel și voi) este: interesul suprem al familiei în politica românească. O candidatură care nu respectă valorile noastre și nu intenționează să promoveze interesul suprem al familiei române nu va primi sprijinul meu și, sper, nici al vostru.

Declarații pro-familie ori pro-viață din partea candidaților, însă, nu vor fi suficiente. Declarații de genul „ajutați-mă pentru că sunt creștin” ori „votați-mă pentru că sunt creștin” nu vor fi îndeajuns. Anticipez că vom fi plagiați, adică mesajul nostru politic va fi deturnat, ici și colo, de unii dintre candidați, cu scopul de a atrage voturi. Dl Iohannis deja vorbește despre „reconstruirea României”, o formulă remarcabil de asemănătoare cu a noastră.

Cei care ne solicită sprijinul vor trebui să agreeze asupra unei agende pro-familie care efectiv va promova interesul suprem al familiei române după noiembrie 2019.

Peter Costea

sursa

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.