Coruptia ca perdea de fum și mafia care ucide

de Gabriel Popa

Cum de ne-am trezit totuși cu rețele de crimă organizată de amploare națională, care fac trafic de copii? Rețele în care sunt implicați polițiști, procurori, ofițeri SRI? Cum ne-am trezit cu mafii de așa amploare și cu crimă organizată în țară, în timp ce noi ne-am uitat în altă parte, în ultimii 20 de ani?

Despre ce s-a tot strigat în România, în ultimii 20 de ani? S-a strigat că se dă 100 de lei șpagă la doctor. S-a strigat că un primar de sector sau de orășel pune panseluțe. S-a strigat că politicienii condamnați pe dosarele în general subțirele de la DNA au televizor sau sunt vizitați de soții în închisoare. De fapt, s-a strigat că am vrea să fim și noi în locul doctorului care ia 100 de lei șpagă, sau al primarului care își trage comision din panseluțe, sau al politicianului care își trage o vilă și un Merțan. Dacă am fi în locul lor, am face fix la fel și nu ne-am da în lături nici de la șpagă, nici de la panseluțe, nici de la vină sau merțan. Dar pentru că nu suntem, #sămoarăcapravecinului. Jos șpaga, jos panseluțele, vrem-merțane-nu-catedrale. #rezist.

Și în tot timpul ăsta, sistemul și-a văzut liniștit de treabă. Securiștii și-au mărit permanent bugetele, și-au mărit permanent puterea, și-au extins și diversificat afacerile. Să nu uităm că SRI-ul are voie prin lege să facă afaceri și să scoată profit, în România. Și pentru că nu suntem o țară sud-americană ca să putem să producem și să vindem droguri, Securiștii au pus stăpânire pe resursa pe care o putem produce și pe care putem să o vindem. Adică pe fete și pe copii.

Din când în când și în mod accidental, câte un caz scoate la suprafață câte ceva din aceste mafii și din amploarea acestor rețele de crimă organizată. Și unii ne aduc aminte că suntem cea mai mare țară din UE care „produce” copii pentru „export”, pentru traficanții de carne vie. Dar nu e nimic, suntem și țara care crede că dacă ieși să votezi la referendumul pentru familie, scapă Dragnea de la închisoare. Așa că orice explicație, oricât de stupidă, ai arunca, lumea o va crede. Scamatoria a funcționat, mafiile își vor vedea în continuare de liniștite de treabă; și vor vinde tot mai multe fete și tot mai mulți copii în sclavie sau către piața traficului de organe. De mâine ne întoarcem înapoi la ceea ce contează – adică la șpagă și la panseluțe.

sursa activenews.ro

……………………………………………..

Cătălin Sturza, după ce Guvernul a luat de la Sănătate, Transporturi și Educație pentru a spori bugetele serviciilor: Acum nu văd nici un comentariu, nici vreun ziar, nici vreun #activist care să protesteze sau să comenteze ceva

În plină dramă a Alexandrei și Luizei, Președintele Iohannis a realizat ședință foto la Cotroceni cu o fetiță

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.