Nefumatul multilateral dezvoltat

ILDcontributor

Fumatul începe să fie interzis și în spațiile deschise, în aer liber, după ce a fost interzis în clădirile publice peste tot în Occident. De pe 8 iunie, în Paris, în zeci de parcuri și grădini publice a început să fie interzis fumatul, mișcare motivată și de apropierea Zilei Mondiale fără Tutun, printre multe altele.
https://www.france24.com/en/20190531-france-paris-smoking-ban-52-parks-gardens

sursa foto

Grija statului pentru fiecare cetățean e clară – omul nu trebuie să își pună sănătatea în pericol și, prea puțin conștient fiind de ce i se poate întâmpla, statul intervine, Deus ex machina, îndepărtând sursa răului. Fumatul poate produce cancer și cancerul poate ucide. Iar moartea fiecărei persoane active e costisitoare pentru stat, chiar s-a calculat cu exactitate cât costă pierderea fiecărui membru al societății. Numai că strict în cazul ăsta lucrurile stau un pic mai complicat pentru că taxele pe tutun aduc venituri imense bugetelor pentru Sănătate. E o situație de Radio Erevan – fumatul nu consumă, ci aduce venituri însemnate statului, numai că datele realității și discursul rațional contează prea puțin în cazul felului în care alegi să îți exerciți libertățile în lipsa acordului administrației statului, așa că lupta împotriva fumatului continuă sustinut, înregistrându-se sistematic victorii de parcurs împotriva acestui obicei periculos.

În schimb, dacă fumatul crește riscul cancerelor și astfel a morții premature, homosexualitatea, care de asemeni crește fantastic riscul căpătării unor boli incurabile, în multe cazuri fatale, (lucru recunoscut din ce în ce mai voalat), alături de riscul problemelor psihice ori riscul sinuciderii, e promovată cu voioșie – e ok să fii gay, se spune acum peste tot.
https://www.nhs.uk/live-well/sexual-health/hiv-and-aids-what-are-the-risks-for-gay-men/

Nu ai de ce să îți refuzi experiență asta. Poți face psihoterapie pentru a scăpa de fumat, dar e deja interzis în multe locuri să faci terapie a scapă de homosexualitate. În California și New York, de exemplu, este interzisă terapia pentru conversie, cum este numit orice program psihoterapeutic care se face pentru a scăpa de atracția pentru persoane de același sex. Relatările unor cazuri ale celor traumatizați psihic pe parcursul anilor de terapie pentru conversie au dus la acesta interdicție. Traume reale, cum avem mulți, de exemplu, din perioada școlii. Nu e de glumit cu asta! E adevărat, sunt statistici care arată că unele terapii pentru conversie cresc riscul sinuciderii la o categorie socială care deja are un risc mult mai ridicat de sinucidere decât media populației. Oricum ar fi, tendința e să fie interzise toate programele terapeutice pentru conversie, din cauza disconfortului pe care îl produc unele dintre ele. Dar, de exemplu, homosexualii înregistrează un risc mare de sinucidere și din cauza dezamăgirii față de felul în care arată, iar la capitolul ăsta statul nu mai poate interveni, cel puțin deocamdată, ca în cazul programelor terapeutice pentru conversie.
https://www.gaystarnews.com/article/lgbti-uk-people-suicidal-thoughts-body-image/#gs.hvofwg

Poate ca următorul pas logic ar fi interzicerea promovării dietelor, a programelor de fitness, ori a joggingului, pentru că promit mult, dar rezultatele nu sunt de fiecare dată corespunzătoare…

Iar dacă homosexualitatea în sine nu pare periculoasă celor care calculează riscurile pentru sănătate ale anumitor stiluri de viață, nu înseamnă că cei care vor să gândească în locul fiecăruia dintre noi nu pot merge mult mai departe cu felul asta prea puțin rațional de a gândi. Ba chiar merg până la capăt – fumatul este interzis în anumite condiții, deoarece este periculos pentru sănătate și astfel pentru buget, dar homosexualitatea nu este deloc, fiind o exercitare a libertății de a trăi așa cum vrei, o libertate celebrată cu mândrie în toată lumea în luna iunie, proclamată luna Pride pentru homosexuali.

Iar de aici se merge până la capăt, în neant – fumatul e periculos, dar avortul și sinuciderea nu! Acestea pot fi plătite și asistate de stat, dacă sunt solicitate cum se cuvine, urmând regulile administrative. Ai la dispozitie o multime de clinici pentru sinucidere si avort.

Sunt sinucideri și sinucideri. Nu te poți juca cu asta. Dacă vrei să o faci de capul tău, e regretabil și ilegal. Dar dacă faci asta cu cerere timbrată, cu trimitere de la medicul de familie, cu cheltuieli decontate pe cardul de sănătate ești un bun cetățean, corespunzător noului val de gândire civică, ba chiar, mai mult, aparții deja viitorului imaginat de avangarda stângii europene…

ACP

sursa ILD

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.