LA CLUJ, Manifestare anti-șovină vizavi de evenimentele de la Cimitirul Valea Uzului

Peste o sută de persoane au participat, sâmbătă, la Cluj-Napoca, la o manifestare de solidaritate interetnică româno-maghiară, urmată de un marș pe străzile orașului, afișând mesaje bilingve anti-șovine cu privire la evenimentele de la Cimitirul Eroilor din Valea Uzului, potrivit Agerpres.

„Scopul acțiunii de la Cluj-Napoca este de a arăta că există și comunități normale în Ardeal, în care criteriile etnice, că ești român, maghiar sau rom, nu funcționează. Clujul e o comunitate în care trăim împreună români și maghiari fără probleme. Ceea ce s-a întâmplat la Valea Uzului a fost o provocare pe care o leg de rezultatul alegerilor pentru Parlamentul European”, a spus inițiatorul acțiunii, Dumitru Cornel Vîlcu.

„Sunt sigur că noi suntem majoritatea în țara asta. Unii trăiesc foarte bine din învrăjbire. E foarte bine că în fostul oraș al lui Funar se dau astfel de semnale”, a declarat, la rândul său, directorul Teatrului Național din Târgu Mureș, Gasparik Attila, salutând ideea de a se aduna împreună români și maghiari.

Participanții la manifestare, români și maghiari, s-au adunat în Piața Unirii din Cluj-Napoca, purtând afișe alb-negru cu mesaje conciliante, în limbile română și maghiară, precum: „Harghita, Covasna, pământ omenesc!”, „Solidaritate împotriva șovinismului!”, „Te bați cu vecinul? Un politician se bucură!”, „Sunt român, nu-s nimănui stăpân, stau liber printre oameni liberi”, „Jandarmeria învrăjbește România!”, „Fără manipulare, fără ură!”, „Noi TOȚI suntem români”.

sursa: ActiveNews.ro

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.