Adrian Papahagi, apel către USR: Nu importați anticreștinismul stângii “liberale” și nu confundați conservatorismul cu doctrinele lui Putin și Dughin

Astăzi vreau să mă adresez celor din USR-Plus. Cu câțiva am fost coleg de partid, alături de mulți am manifestat în piață împotriva abuzurilor PSD, cu unii am redactat documente privind liberalizarea pieței politice și facilitarea dreptului de vot, pe alții i-am găzduit la Fundația Creștin-Democrată, cu unii sunt prieten, cu alții am fost coleg la universitate. Toți cei care m-au cunoscut personal cred că pot atesta buna mea credință.

Le cer atât, dacă nu vor să mă aibă adversar: să nu importe discursul și acțiunile anticreștine ale stângii “liberale” sau intelectuale din Occident. Să nu relativizeze viața, familia, căsătoria, națiunea. Să aibă discernământul modernizării, nemiloase cu mizeria tranziției, dar respectuoase cu tradiția națională, religioasă și culturală a acestui popor. Să îi respecte pe cei care au dus lupta lor în trecut și le-au deschis bulevardul pe care azi defilează. Să nu hrănească hoarde dispuse să linșeze orice voce critică la adresa lor și să nu se simtă investiți cu o misiune sacră. Să își evalueze onest meritele, limitele și capacitățile. Să nu confunde prudența conservatoare și valorile creștine, care stau la baza construcției UE, cu “anti-europenismul” sau doctrinele imperialist-kaghebiste ale lui Putin și Dughin.

Am avut un singur adversar mulți ani de zile: mafia PSD, cea mai antinațională grupare existentă, care a perpetuat fărădelegea, corupția și subdezvoltarea comunistă. Acum are cine să combată duhul necurat al PSD de pe poziții parlamentare, cu resurse financiare și sprijin instituțional, cu voturi populare și instrumente politice și legale. Nu mă mai interesează PSD, care în patru ani va fi istorie.

Preocuparea mea în spațiul public privește pedagogia valorilor formulate de civilizația creștină a libertății, dar și contracararea neo- și sexo-marxismului, a stângismului ignar și nivelator, a utopismului impenitent, a aroganței omului recent. În numele acestei credințe scriu și vorbesc oricând și oriunde am ocazia.

Adrian Papahagi

sursa:   Facebook

via

One thought on “Adrian Papahagi, apel către USR: Nu importați anticreștinismul stângii “liberale” și nu confundați conservatorismul cu doctrinele lui Putin și Dughin

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.