Proiect de lege financiar, inițiat de 90 de senatori și deputați, pentru Schitul Prodromu de la Athos

Suma anuală de 250.000 de Euro sporită la 960.000 Euro –  ca sprijin financiar Schitului Prodromu de la Athos

Mai zilele trecute o companie din România a decis să aloce suma de 1 milion de Euro pentru reconstrucția Catedralei Notre Dame din Paris, iar acum statul român vine cu ideea grozavă să mărească de 3 ori suma pe care de altfel o acordam deja unui lăcaș de cult pe peste hotare, de această dată pentru Schitului românesc „Prodromu” de la muntele Athos.

Așa propunere de lege, în timp ce în granițele României starea obiectivelor de cult și de cultură românească nu stau deloc bine, ca să nu mai vorbim de infrastructură (lipsa de autostrăzi, de magistrale CFR etc.).

Un alt punct de vedere:

  • Taximetriștii au ieșit ieri la un miting pentru că cineva din Parlament ausese o idee de lege care contravinea intereselor de pe teren ale bucureștenilor.
  • Astăzi sau ieri președintele României vorbea cu emfază despre”libertatea de conștiință” a unui segment de români (cum este de altfel și  de fapt normal), domnia sa care s-a dovedit a fi aproape zi de zi, practic, împotriva acestui deziderat de minimă decență.
  • Ne declarăm un popor creștin, vizavi de acceptarea prin credință a  răscumpărarării  vinovăției omului de evreul Iisus CristosFiul lui Dumnezeu, Dumnezeu adevărat din Dumnezeu adevărat, di veșnicie în veșnicie -, care a acceptat să ne înlocuiască în pedeapsa cu moartea prin răstignirea Sa pe lemnul de cruce de pe Dealul Golgota din Ierusalim.
  • Ne declarăm creștini, morali și educați, însă poporul român a avortat 22 de milioane de copii din 1958 până în 2008, o dată cât populația României! Iar Președintele Iohannis a boicotat referendumul pentru familie-căsătorie, ca și majoritatea partidelor politice, susținând pe orice cale progresismul de tip nou, contraproductiv, respectiv tot ce e împotriva familiei și a educației copiilor.
  • Domnul Iisus, Dumnezeu Fiul, deci, a făcut totul, EL ÎNSUȘI, SINGUR, pentru răscumpărarea noastră de sub stăpânirea Diavolului, șarpele cel vechi, Satan, aducându-ne din nou sub autoritatea lui Dumnezeu, strămutându-ne în Împărăția Sa. Ce ne revine nouă: pocăința de faptele vrednice de moarte, imorale, și credința în ceea ce a realizat Dumnezeu pentru om (Tatăl, Fiul și Duhul Sfânt), Căruia sau Cărora li se cuvine toată slava, cinstea și mulțumirea-adorarea noastră.  Restul, sunt amănunte, chestiuni de cultură, pe alocuri și nu numai, idolatrie, idoli și dumnezei falși, care Îl mânie pe Dumnezeu, și chiar îi fac robi ai diavolului pe cei care nu rămân strict la Cuvântul biblic:

Adevărul lui Dumnezeu, nu se votează, rămîne “Același, ieri, azi și în veac,(Evrei, 13:8) El ESTE prin el Însuși, (Ioan, 1:1; 14) intrinsec și independent de orice  gând,  dorință, aprobare dinafara Sa:

9. Eu sunt usa: de va intra cineva prin Mine, se va mantui; si va intra si va iesi si pasune va afla.
10. Furul nu vine decat ca sa fure si sa junghie si sa piarda. Eu am venit ca viata sa aiba si din belsug sa aiba. (Ioan, 10:9-10)

6. Iisus i-a zis: Eu sunt Calea, Adevarul si Viata. Nimeni nu vine la Tatal Meu decat prin Mine. (Ioan, 14:6)

17. Sfinteste-i pe ei intru adevarul Tau; cuvantul Tau este adevarul. (Ioan, 17:17)

Ca orice popor, și poporul român a călcat în picioare Legea lui Dumnezeu:

3. Sa nu ai alti dumnezei afara de Mine!
4. Sa nu-ti faci chip cioplit si nici un fel de asemanare a nici unui lucru din cate sunt in cer, sus, si din cate sunt pe pamant, jos, si din cate sunt in apele de sub pamant!
5. Sa nu te inchini lor, nici sa le slujesti, ca Eu, Domnul Dumnezeul tau, sunt un Dumnezeu zelos, care pedepsesc pe copii pentru vina parintilor ce Ma urasc pe Mine, pana la al treilea si al patrulea neam,
6. Si Ma milostivesc pana la al miilea neam catre cei ce Ma iubesc si pazesc poruncile Mele.
7. Sa nu iei numele Domnului Dumnezeului tau in desert, ca nu va lasa Domnul nepedepsit pe cel ce ia in desert numele Lui. (IEȘIREA, 20: 3-7)

Nu suntem deloc împotriva educației, religiei creștine și culturii – suntem pentru toate acestea, mai întâi în România și apoi înafara granițelor ei.

A aproba niște sume mari de bani, cca 1 milion de Euro, anual, pentru un singur obiectiv din străinătate, “românesc”, la ora actuală e foarte mult. Și e vorba de nimic altceva decât de ceea ce numim cultură (dar înafara României, totuși…), aș zice un mare și foarte scump moft, că iconografia e, cum ziceam, chestiune de cultură care se identifică practic, în economia lui Dumnezeu, drept idolatrie și, ca urmare, în loc de binecuvântare va aduce blestem peste cei care se ocupă și încurajează așa ceva.

18. Caci mânia lui Dumnezeu se descopera din cer peste toata faradelegea si peste toata nedreptatea oamenilor care tin nedreptatea drept adevar.
19. Pentru ca ceea ce se poate cunoaste despre Dumnezeu este cunoscut de catre ei; fiindca Dumnezeu le-a aratat lor.
20. Cele nevazute ale Lui se vad de la facerea lumii, intelegandu-se din fapturi, adica vesnica Lui putere si dumnezeire, asa ca ei sa fie fara cuvant de aparare,
21. Pentru ca, cunoscand pe Dumnezeu, nu L-au slavit ca pe Dumnezeu, nici nu I-au multumit, ci s-au ratacit in gandurile lor si inima lor cea nesocotita s-a intunecat.
22. Zicand ca sunt intelepti, au ajuns nebuni.
23. Si au schimbat slava lui Dumnezeu Celui nestricacios cu asemanarea chipului omului celui stricacios si al pasarilor si al celor cu patru picioare si al taratoarelor.
24. De aceea Dumnezeu i-a dat necuratiei, dupa poftele inimilor lor, ca sa-si pangareasca trupurile lor intre ei,
25. Ca unii care au schimbat adevarul lui Dumnezeu in minciuna si s-au inchinat si au slujit fapturii, in locul Facatorului, Care este binecuvantat in veci, amin!
26. Pentru aceea, Dumnezeu i-a dat unor patimi de ocara, caci si femeile lor au schimbat fireasca randuiala cu cea impotriva firii;
27. Asemenea si barbatii lasand randuiala cea dupa fire a partii femeiesti, s-au aprins in pofta lor unii pentru altii, barbati cu barbati, savarsind rusinea si luand cu ei rasplata cuvenita ratacirii lor.
28. Si precum n-au incercat sa aiba pe Dumnezeu in cunostinta, asa si Dumnezeu i-a lasat la mintea lor fara judecata, sa faca cele ce nu se cuvine.
29. Plini fiind de toata nedreptatea, de desfranare, de viclenie, de lacomie, de rautate; plini de pizma, de ucidere, de cearta, de inselaciune, de purtari rele, barfitori,
30. Graitori de rau, uratori de Dumnezeu, ocaratori, semeti, trufasi, laudarosi, nascocitori de rele, nesupusi parintilor,
31. Neintelepti, calcatori de cuvant, fara dragoste, fara mila;
32. Acestia, desi au cunoscut dreapta oranduire a lui Dumnezeu, ca cei ce fac unele ca acestea sunt vrednici de moarte, nu numai ca fac ei acestea, ci le si incuviinteaza celor care le fac. (Epistola către Romani, 1: 18-32)

Nu am auzit ca B.O.R. să susțină sus și tare Israelul și Ierusalimul  (mutarea Ambasadei României la Ierusalim, chestiunea evreiască de ieri și de azi, concret și în general etc.), deoarece Biblia la asta ne cheamă, iar Parlamentul, Guvernul și Președintele Iohannis nu cunosc calea lui Dumnezeu de a ne binecuvânta Țara noastră:

“Binecuvanta-voi pe cei ce te vor binecuvanta, iar pe cei ce te vor blestema ii voi blestema; si se vor binecuvanta intru tine toate neamurile pamantului” (Facerea, 12:3)

Rugati-va pentru pacea Ierusalimului si pentru indestularea celor ce te iubesc pe tine. (Psalm 122:6)

Iată și articolul sursă:

Potrivit documentului, inițiat de 90 de senatori și deputați din toate partidele parlamentare, mai puțin USR, „este nevoie ca statul român să acorde sprijin financiar permanent pentru restaurarea, conservarea și întreținerea complexului de clădiri și a operelor teologice, culturale, istorice si artistice ce compun Schitul „Prodromu”.

Banii urmează să fie folosiți în special pentru conservarea unor icoane din aur și argint, moaște, acte, documente, manuscrise, hrisoave și alte opere teologice, literare și istorice, se spune în expunerea de motive.

Schitul “Prodromu” a fost întemeiat în anul 1820 și este cel mai mare așezământ monahal românesc din străinătate.

Schitu Prodromu, schitul romanilor din Sfantul Munte Athos, a fost întemeiat în anul 1820, fiind cel mai cunoscut loc al monahilor românilor de la Athos și cel mai mare așezământ monahal românesc din străinătate, arată parlamentarii.

Printre icoanele făcătoare de minuni care se află aici se numără:

– Icoana Maicii Domnului “Apărătoarea de foc”;

– Icoana Maicii Domnului “Înainte Vestitoarea”;

– Icoana Maicii Domnului “Ctitorita”;

– Icoana Sfintei Treimi;
– Icoana Sfantul Ioan Botezătorul- care a fost îmbracată in argint în anul 1853 de domnitorul Moldovei, Grigorie Ghica. (sursa)

 

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.