Traian Ungureanu: Şi dacă o făcea Lenin era de salutat! România îşi va muta Ambasada la Ierusalim. Prea mulţi cred că a fi anti-PSD absolvă de prostie

Preşedinte fără gheşeft

Şi dacă o făcea Lenin era de salutat! România îşi va muta Ambasada la Ierusalim. Cine se forţează, civic, să creadă că asta presupune cheltuieli cu transportarea portretelor oficiale ale lui Dragnea şi a seriei de opere complete V. Dăncilă, de la Tel Aviv la Ierusalim, merită repartiţia într-un banc cu goy păguboşi.

Căci două lucruri sînt clare de cînd lumea şi Regele David. Mai întîi, capitala Israelului e la Ierusalim, nu la Roşiorii de Vede şi nici la Apoldu de Jos. Apoi, prostia se plăteşte scump, iar prostia pozînd în principiu şi mai scump.

Decizia prin care Guvernul recunoaşte Ierusalimul capitală a statului Israel nu e una din ordonanţele nocturne cu care PSD obişnuieşte să cotonogească legile justiţiei. E decizia de a recunoaşte o evidenţă negată de consensul resentimentar anti-israelian şi de abonamentul la ceva ce se cheamă cauza arabă – doar pentru a da alt nume dependenţei de petrol.Argumente istorice în sprijinul acestei manevre anti-Israel nu există decît dacă ştergem toată istoria din care s-a născut civilizaţia în care trăim.

Spre ruşinea densă şi eternă a partidelor noastre de opoziţie (la curaj) şi a Preşedintelui României (ca bază de hibernare şi agrement), recunoaşterea Ierusalimului a fost evitată cu capul în nisipul dintr-o clepsidră cît o cisternă. O temă care cere cunoaştere şi curaj adevărat, nu palavre tv, a fost făcută cadou PSD-ului. Mai mult, această laşitate îngrăşată de ignoranţă, va împinge frontul anti-PSD spre stînga a la mode în mediile intelectuale occidentale şi va distruge pentru mult timp orice şansă de articulare a dreptei în România.

Se pare, însă, că decizia Guvernului demonstrează – după expresia magnifică şi neiertătoare a Preşedintelui Iohannis – „totala ignoranţă în domeniul politicii externe”. Aşa e. Dar numai dacă Statele Unite nu fac parte din subtila noastră politică externă. Mai ales că, pe flancul de Est, sîntem perfect apăraţi de rachetele de carton armat ale UE.

Continue reading ILD

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.