UPDATE Marșul pentru viață 2019. Mii de români, la București, Timișoara, Cluj, Iași și în alte sute de localități au participat la marșul pentru viață: „Nu stingeți aceste lumini aprinse de Dumnezeu în lume”

de  Vlad Pârău

ACTUALIZARE 17.00 Peste 1.500 de persoane au participat, sâmbătă, la Cluj-Napoca la „Marșul pentru Viață”, acțiune prin care cei prezenți au susținut că reprezintă vocea copiilor nenăscuți, care sunt cei mai vulnerabili pentru că nu își pot spune părerea, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Participanții la marș s-au adunat, sâmbătă, în Piața Unirii din Cluj-Napoca, având afișe cu mesaje precum „Alege viața”, „Fiecare viață este un dar”, „Unic din prima secundă” sau „Inima mea a început să bată la 16 zile de la concepție”. Unul dintre organizatorii acțiunii a declarat că prin marș s-a dorit să se arate că un copil nenăscut, aflat încă în pântecul mamei, este unic, chiar de la concepție.

„Este un adevăr biologic și medical și vrem să încurajăm România să conștientizeze acest lucru. Dacă începem să prețuim viața, vom începe să ne prețuim mai mult unii pe alții, mai ales pe cei vulnerabili. Iar copilul nenăscut este cel mai vulnerabil dintre toți pentru că nu își poate spune părerea, iar noi suntem vocea sa. Un copil nenăscut are dreptul la viață, iar noi luptăm împotriva avortului”, a spus acesta.

La „Marșul pentru viață” a fost prezent și britanicul Paul Moynan, consilier politic în Parlamentul European, care a afirmat că, din păcate, avortul este permis la cerere în aproape toate țările UE.

„Anul acesta, Irlanda a cedat presiunilor din partea grupurilor de lobby pro avort și doar Malta și Polonia țin sus stindardul țărilor unde este mai dificil să faci avort”, a spus Moynan.

ACTUALIZARE 15:34 Și la Iași, câteva sute de persoane au participat la marșul pentru viață. Dan Negrua fost prezentatorul evenimentului. Marșul urmează traseul Piața Unirii – str. Gavriil Musicescu – bld. Independenței – str. I.C. Brătianu – bld. Ștefan cel Mare și Sfânt – Piața Unirii.

ACTUALIZARE 14:43 Sute de persoane de toate vârstele au participat, sâmbătă, la marșuk împotriva avorturilor pe străzile Timișoarei, ținând în mâini afișe cu mesaje precum „Copiii sunt iubire” sau „Stop vărsării de sânge nevinovat”, transmite corespondentul MEDIAFAX.

La Timișoara au participat oameni de toate vârstele, care și-au dat întâlnire în Parcul „Carmen Sylva” din apropierea Pieței Bălcescu. De acolo, manifestanții au plecat în marș spre Catedrala Mitropolitană, aflată în centrul Timișoarei, ținând în mâini afișe cu mesaje precum „Copiii sunt iubire”, „Stop vărsării de sânge nevinovat”, „Ia-mă de mână, nu-mi lua viața” sau „Noi alegem viața”.

Continue reading Activenews.ro

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.