Cântărețul Tudor Chirilă: Pentru Justiție și Democrație, vă oprim din nou!

Se știe că “din prisosul inimii vorbește omul“. Actorul cântăreț Tudor Chirilă joacă uneori un rol care se vrea de prim plan, îi place scena, mulțimile, oarecum răzvrătirea. Dar acum a ajuns mai vizibil ca în trecut,  o voce care să strîngă oamenii acolo unde își joacă el rolul, doar că prin ceea ce zice nu face  nimic altceva decât să  instige la nesupunere, atacând direct statul de drept și democrația, atât cât mai există în România.

“Există tendința de a minimaliza importanța protestelor. La ce sunt bune protestele că nu s-a schimbat nimic? La ce e bun ieșitul în strada că ăștia tot nu pleacă. Cred că problema se pune greșit. Ce am fi avut fără proteste?”, așa își începe pe facebook instigarea la nesupunere.

Oarecum tot la fel a debutat și sosirea minerilor lui Miron Cosma la București în 1990, instigați de Iliescu, ajutați de Băsescu și ceilalți artizani ai momentului nefast, care nu au dat socoteală de faptele lor reprobabile nici până în ziua de azi. E adevărat, situația de atunci era puțin inversată, dar instigarea la nerespectarea democrației era evidentă și atunci cum este și acum.

“Le-au arătat că nu suntem proști și că îi vedem. Acum nu mai au bani de salarii. Iar pensiile se plătesc din împrumuturi, adică din bani pe care nu îi au și pe care îi vor plăti până și nepoții pensionarilor de azi”, mai spune grijuliul concetățean, amintind că alte ieșiri au dat roade!

Întrebarea este ce fac partidele politice de opoziție?

Ce fac parlamentarii noștri? Cum își exercită ei drepturile politice pentru care sunt bine plătiți?

De ce tovarășul T. Chirilă și alții din opoziție nu zic nimic de salarizarea abuzivă, cu structuri unde există salarii speciale astronomice, de ani de zile, cu pensii speciale pentru oamenii din Justiție, din Parlament, din SRI etc, de peste 30 de ori mai mari decât pensia  oarecum “normală” după aceeași judecători ?! Pe undeva, pensia zisă normală pe la 1.200 Lei, e binecuvântarea aleșilor pentru unele categorii de salariați, iar cea minimă socială de 640 lei, deci de aproape 60 de ori mai mică/mai mare, după cum facem raportarea. Aici trebuie umblat și reglat situația financiară, mai  întâi, pentru salariile și pensiile speciale, abuziv de mari!

Dar nu susținem nicidecum nici pe celelalte partide din Parlament, atâta timp cât nici acestea nu-și propun să rezolve democratic și echitabil această stare de fapt, negativă, în cazul în care vor ajunge ei la putere. Parlamentarii, Justiția și SRI și-au dat lor înșiși salarii și pensii speciale astronomice! Ei taie și spânzură în țară, numărul parlamentarilor a crescut artificial-conjunctural, ori numărul celor două camere (Deputați, Senatori) era apriorii stabilit. Unde e legea? Asta e Justiția,  incompetența, abuzul, complacerea, bălăceala  și zicerea adevărată “Mircea, fă-te că lucrezi“. Cu cât se lucrează mai puțin, mai ineficient și mai abuziv, cu atât obțin salarii și pensii mai mari, speciale, fără răspundere.

Se impune ca Partidele politice din opoziție să lupte în mod democratic pentru a înclina balanța de care vorbim în poziția normalității. Ei sunt acolo în Parlament, să lupte pentru ceea ce e normal-democratic, dar se pare că le convine starea în care se găsesc și ei, privilegiată, urmărind doar mai binele lor și nu acela al alegătorilor lor.

Să propunem noi referendumuri, deci  prin referendum rezolvarea chestiunilor fundamentale, obiective, și să urmărim a se vota mai binele nostru sau prin alte căi democratice, pașnice și nu violente.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s