În spatele Protestelor STĂ un Serviciu Secret cu MULTE privilegii și abuzuri!

alina-mungiu-pippidi-a-fost-acuzata-dur-de-adrian-papahagi-465x390PROTESTE. A fost lansată TEORIA CONSPIRAŢIEI, care explică FORȚELE aflate ÎN SPATELE PROTESTELOR. Informațiile și analiza DUC SPRE UN SERVICIU SECRET

Autor: Radu Pădure

Într-un comentariu pe „România curată”, Alina Mungiu lansează o ipoteză interesantă despre motivele mobilizării populare împotriva guvernului.

„Războiul civil pe care îl vedem nu este despre integritate, foloseşte doar pe unii oameni care cred în ea şi face praf şi democraţia şi statul de drept. Câştigătorii alegerilor vor să fie deasupra legii. Pierzătorii vor să le câştige la masa verde”, scrie Alina Mungiu într-un comentariu intitulat „De ce s-a radicalizat politica la români”.

 Politologul de la „România curată” constată că atmosfera a devenit brusc insurecţională după Anul Nou, deşi datele problemei nu s-au schimbat prea mult. Şi în trecutul foarte recent au fost situaţii la fel de revoltătoare ca graţierea lui Dragnea şi totuşi reacţiile au fost anemice.

„Când toată lumea pune mâna să scoată oamenii în stradă, electoratele partidelor de opoziţie, dar nu numai, nu se întreabă nimeni de ce nu au ieşit la vot, de ce au fost o mie când Oprea l-a pierdut pe motociclistul lui în groapă, de ce nu au fost nici cinci sute când PSD a anulat pe 45 de zile legea traseismului, oricât am tras de ei, de ce Moise Guran şi cu mine am fost cvasisinguri în marţea neagră, până când cu mare efort s-au strâns trei mii de oameni?”

Şi Alina Mungiu se întreabă:

„De unde această conştiinţă deşteptată peste Crăciun şi Anul Nou la poporul cinic şi plictisit, care dă impresia că poate da jos guvernul, numai să vrea, de unde nu se mai dau amenzi la demonstranţi, deşi în primăvară şi parastasul de la Colectiv s-a ales cu una doar că a postat evenimentul pe Facebook? Ce e nou? Că PSD a mai făcut porcării gârlă şi n-a ieşit nimeni.”

Iar analista face o constatare uluitoare:

„Un singur lucru e nou: Guvernul vrea să taie fondurile SRI, o mişcare fără precedent. SRI, care a scăpat de comisia de anchetă fără să ne spună cum a luat Ghiţă aproape un miliard şi de ce nu e cercetată sursa banilor din România TV şi a altor organe de presă cu finanţare ascunsă, era cel din spatele amenzilor după demonstraţii, ei făceau poze şi dosare la tineri (la cei cu potenţial de lideri şi care nu puteau fi şantajaţi).

SRI nu mai are de ce să oprească vreo demonstraţie. Dimpotrivă. Regimul actual e cea mai mare ameninţare la adresa lor de când sunt ei, mai ales după un an în care şi-au făcut pensii speciale şi mărit salarii prin hotărâri de guvern secretizate şi zece ani de acumulat puteri din deciziile CSAT.”

Şi Mungiu conchide:

„Serviciile ameninţate de tăierea bugetară au devenit brusc prietenele străzii şi, de unde mâna nevăzută ne punea piedici de tot felul, acuma în mod miraculos totul se agregă. Ca în anii nouăzeci, când îmi făceam eu teza de doctorat la Petroşani cu minerii care spărseseră sediul PNŢCD ţi îmi povesteau cine îi adunase, îi ajutase şi îi îndrumase, asta într-un interviu de grup în care altfel încercau să mă convingă că totul a fost spontan.”

Sursa: http://www.evz.ro/super-coalitia-puterii-s-ar-afla-de-fapt-in-spatele-protestelor-1.html

One thought on “În spatele Protestelor STĂ un Serviciu Secret cu MULTE privilegii și abuzuri!

  1. Minerva

    Da, serviciile au fost implicate, dar motivul real era o problema personala in Justitie a lui Iohannis, caci taierea veniturilor lor de catre guvernul PSD era pe atunci doar zvon si protestele au continuat o lunga perioada de vreme, la ele participand si von Groninger, directorul Reiffeisen Bank. Motivul real era Contestatia in anulare pe care o facuse Iohannis la Curtea de Apel Pitesti, toate infatisarile la procesul cu cei doi batranei din Sibiu avand loc la finalul lui 2016 si inceputul lui 2017, sentinta definitiva fiind data in 22 februarie 2017. Iohannis a pierdut iar, dupa cum pierduse definitiv si la Brasov, in 2015, dar nu se resemnase. Pierduse de alte n-ori inainte la Alba si Sibiu (falsul din “certificatul de mostenitor”-favorabil lui Carmen Iohannis si mamei ei-fusese stabilit inca din 2001) in cei 16 ani in care i-a tarat prin tribunalele din tara pe batraneii ajunsi la varsta de 86 ani la final. P.S. Iohannis inca n-a returnat statului roman niciun euro din cei 600.000 primiti ilegal de la Reiffeisen Bank ca si chirie pt. casa batraneilor din centrul Sibiului, iar in 2016 inca incasa chirie!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.