Cum au votat românii din SUA. Alegătorii americani de origine română își motivează preferințele!

21082016140325648_0_05656100

Astăzi Statele Unite își schimbă președintele și intră într-o nouă epocă

by Adina Mutar, Grigore Cartianu

Urmărind argumentele și, pe alocuri, patima cu care românii americani își susțin opțiunea, ai o revelație: între tabăra pro-Trump și cea anti-Trump s-a căscat o adevărată prăpastie. Nu mai e diferență de viziune, ci de-a dreptul ură. Oamenii sunt gata să scurteze drumul de la argument la injurie, de la convingere la ură. Este și aceasta o noutate în ceea ce privește scena politică din United States of America!

Tabăra pro-Trump: Ne-am săturat de socialiștii lui Obama-Clinton!

Emanuel Tânjală – Lynchburg, Virginia

Am votat cu Donald Trump întrucât am respect pentru oamenii de succes. Omul acesta era întrebat din anii ’80 de ce nu candidează la Președinție și el tot amâna. În 2000 a spus că nu este încă chemat. În 2016, americanii patrioți, clasa de mijloc și cei care nu se văd, au fost în spatele lui de la începutul campaniei. La numărătoare s-a aflat că 62 de milioane au votat Donald Trump.

Și-a ales o echipă fenomenală și nu îl văd clacând la acest examen greu. Franklin Graham, băiatul lui Billy Graham, marele evanghelist din North Carolina, a spus după alegeri: „Este numai victoria lui Dumnezeu, El l-a ales pe Trump președinte“.

Cu șase luni înaintea alegerilor, un creștin a prezis la televiziune că Donald Trump „va fi ultimul președinte al Americii“! Prima parte a previziunii s-a adeverit.

Pe Trump nu-l interesează corectitudinea politică, este pro-life, este tare ca piatra și este consiliat numai de somități. Majoritatea celor din cabinetul lui sunt creștini: șeful staff-ului – ortodox din părinți greci, Ben Carson – adventist, restul protestanți.

Donald Trump va schimba lumea și va schimba țara în care eu am venit în 1982 și care era cu mult mai frumoasă decât astăzi. Din vara anului 2015 și până în no-iembrie 2016, la alegeri, am avut impresia că Obama era Iliescu, iar Hilary Clinton – Victor Ponta. Au cumpărat toată presa, exceptând Fox News, au mers numai pe minciună și dezinformare și au avut o masă de votanți precum asistații PSD. Dumnezeu mi-a ascultat ruga: i-am învins pe socialiști! V-o spune unul care tră-iește în Virginia, un stat de stânga.

Diana Nistor – California

Deși sunt o democrată, fără a fi înregimentată într-un partid politic, l-am votat pe Donald J. Trump. L-am votat cu convingerea că acum, la 70 de ani, are experiența și curajul să vadă lumea ca pe un întreg și, ast-fel, va deschide ușile țării noastre spre lumea actuală.

Un alt motiv stă în ideea lui că America trebuie condusă ca o afacere. Îmi gospodăresc veniturile și cheltuielile casei, evitând să mă împrumut. Aștept din partea președintelui Trump să administreze țara în aceeași manieră.

Am apreciat poziția mai rezervată a lui Donald Trump, în comparație cu cea a lui Hilary Clinton, față de fenomenul LGBT.

Apoi, dincolo de discursurile din campanie, am simțit că Donald Trump a observat problemele reale ale populației de culoare, ale celei „latino“, ale indienilor din SUA.

Nu în ultimul rând, Donald Trump nu acceptă să ne privească pe toți americanii ca fiind imperialiști. În 1945, pentru prima oară în istorie, o țară, SUA, avea în mână distrugerea tuturor celorlalte. Și totuși, America nu a acționat, creând astfel o poziție morală pe care nu o părăsește.

Thaora Seven – Phoenix, Arizona 

Am votat Donald Trump. Era neapărat necesară o schimbare, mai ales în economie. Sunt sigură că economia se va îmbunătăți, va scădea numărul emigranților ilegali, se va îmbunătăți situația clasei de mijloc, chiar dacă va părea mai greu la început. Se va stabiliza și clarifica sistemul de sănătate, care acum e un fiasco. America nu se va mai amesteca în războaie ca până acum.

Marina Hannen – Kansas City

L-am votat pe Trump, chiar dacă în trecut i-am votat pe democrați – m-am stabilit în SUA de 26 de ani.

Motivele: Curtea Supremă, granițe închise, reducerea imigrației ilegale din Mexic și din alte țări – incluzând radicalii islamici –, economia, taxele.

Donald Trump va fi, probabil, un președinte foarte bun, deja a ales un Cabinet format din oameni proeminenți în profesiile lor, adevărați patrioți, cu vederi conservatoare.

Am simțit că este de neconceput s-o votez pe Hillary Clinton, pentru corupție, socialism, economie globală, granițe deschise, taxe mai mari și o creștere a imigrației musulmane.

Continue reading România Liberă

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s