Sebastian Ghiţă ar trebui inclus în programul de protecţia martorilor

După epiodul 5 al dezvăluirilor sale

sebastian-ghita-zck3eqxr4gDezvăluirile lui Sebastian Ghiţă nu mai sînt o glumă! După al 5-lea episod, care cuprinde informaţii incredibile despre implicarea directă a serviciilor secrete în numirea Laurei Codruţa Kovesi ca şefă a DNA în 2013, considerăm că ar fi cazul ca organele statului să reacţioneze imediat. Este vorba în primul rînd de Preşedintele României, Ministrul Justiţiei, Şeful SRI şi Procurorul General, dacă nu cumva şi aceştia au vreo legătură cu serviciile!

Mărturisesc acum că, încă din prima zi cînd s-a anunţat că Sebastian Ghiţă este „fugar”, am avut serioase rezerve că acest lucru este întru totul adevărat. Şi iată care erau argumentele mele:

– Sebastian Ghiţă nu se afla în situaţia iminentă de a fi condamnat, procesele sale fiind pe rol în primă instanţă sau în cercetare

– Avea la dispoziţie înţelegerea cu procurorul şi recunoaşterea faptelor, ceea ce ar fi dus la înjumătăţirea cuantumului pedepsei şi negocierea legală a unei eventuale condamnări

– Ghiţă nu pare a fi un fricos care să se sperie de o eventuală condamnare

– Pierdea prin „fugă” cauţiunea de 15 milioane de euro.

După primele episoade ale dezvăluirilor sale, mi-am dat seama că totul este pregătit pentru ca dezvăluirile sale să aibă un efect din ce în ce mai mare, astfel încît opinia publică să perceapă gravitatea informaţiilor pe care vrea să le ofere. Apariţia sa în acea încăpere neutră, cu perţii albi şi un birou banal, arată că de la început s-a urmărit ca locaţia în care se află să nu fie identificată de către cei care ar vrea să-i închidă gura.

Toate acestea, precum şi faptul că apare chiar el în imagini, mi-au dat senzaţia că Sebastian Ghiţă este într-un fel de acoperire, însă neoficială, care, totuşi, îi garantează „ascunderea”.

Toate aceste lucruri sînt susţinute şi de felul în care s-a produs „fuga”. Ne amintim că el a participat la o întrunire chiar la SRI, fiind alături de parlamentarii din Comisia de control a SRI, după care, sub filaj, pur şi simplu a dispărut! Chestiunea cu viteza de 200 km/oră este o bazaconie, întrucît pe un drum public, cum este cel dintre Bucureşti şi Ploieşti, ofiţerii de la filaj puteau anunţa imediat, prin staţie, orice echipaj de poliţie pentru a-l reţine cel puţin pînă cînd era ajuns de urmăritorii săi!

În aceste condiţii, îmi este din ce în ce mai greu să cred că Sebatian Ghiţă chiar „a fugit” pentru a scăpa de vreo condamnare. Dacă acesta ar fi fost scopul său adevărat, toate aceste dezvăluiri nu ar mai avut nici o motivare, în afara răzbunării pe foştii săi „prieteni” Laura Codruţa Kovesi şi Florian Coldea!

Or, cînd cineva vrea să scape de pedeapsă, numai la răzbunare nu îi mai stă gîndul, obiectivul său fiind, în primul rînd, să nu fie depistat! Orice risc suplimentar îi poate da peste cap planul, mai ales că înregistrarea materialelor şi transmiterea lor către RTV implică participarea mai multor persoane, deci şi riscuri mai mari!

Unde este acum Sebastian Ghiţă nu am habar, nici dacă mai este în ţară sau în străinătate.Cert este însă pentru mine că în tot planul său există mai multe persoane care ştiu amănunte, care pot, la nevoie, să depună mărturie că scopul „fugii” sale a fost unul cu aparenţă de legitimitate, unul eroic, dacă vreţi!

Completează acest tablou şi faptul că autorităţile din România, deşi s-a emis un mandat de arestare pe numele lui Sebastian Ghiţă, nu s-au prea omorît cu căutarea lui, ceea ce lasă impresia că „fuga” din ţară ar fi fost pe placul multora, dacă, desigur, şi-ar fi ţinut gura, situaţie în care „fuga” lui ar fi fost chiar un fel de mană cerească pentru cei care ştiu că el cunoaşte multe lucruri pe care nu le-ar dori publice!

Datele se schimbă acum, cînd dezvăluirile sale formidabile sînt luate în seamă şi de cei care, iniţial, s-au îndoit de importanţa lor. Practic, acum toată lumea aşteaptă un nou episod din „serialul Ghiţă”, căci dezvăluirile sale sînt din ce în ce mai spectaculoase şi – foarte important! – din ce în ce mai credibile!

Pînă acum, avem pe tapet cîteva chestiuni foarte tari:

Continue reading Cotidianul.ro

________________________________

Citiți și:

SEBASTIAN GHIȚĂ NU MINTE! Avem dovada că în cazul arestării lui Vîntu, KOVESI ȘI GHIȚĂ AU LUCRAT MÂNĂ ÎN MÂNĂ. ANCHETĂ EvZ.

One thought on “Sebastian Ghiţă ar trebui inclus în programul de protecţia martorilor

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.