Poate fi premierul României soţia unui susţinător al dictatorului sirian Bashar al-Assad?

O întrebare pentru Liviu Dragnea

akram-bashar-1nwsdftogrby Ion Spânu

Iată ce înseamnă să-i dai lui Liviu Dragnea un CEC în alb! Şi PSD şi o parte dintre analiştii politici s-au arătat entuziasmaţi de lovitura dată de Liviu Dragnea preşedintelui Iohannis prin nominalizarea lui Sevil Shhaideh ca viitor Premier al României, ca şi cum ar fi adus-o la conducerea Guvernului pe Margareth Thatcher!

Şi, cînd colo, bumerangul îi loveşte pe toţi în moalele capului, apărînd o problemă ce poate arunca România într-un teribil scandal diplomatic internaţional! Potrivit site-ului de investigaţii Rise Project, soţul Sevilei Shhaideh, sirianul Akram Shhaideh, este un susţinător declarat al dictatorului sirian Bashar Al-Assad, împotriva căruia acţionează UE şi forţele NATO, în care se află şi România!

În CV-ul lui Akram Shhaideh există încă din 2013, cînd a fost numit consilier al Secretarului de Stat la Ministerul Agriculturii, informaţia că a lucrat 13 ani şi 1 lună în Guvernul Syriei, mai exact pentru Ministerul Agriculturii:

La numai doi ani de cînd s-a căsătorit cu Sevil Shhaideh, în 2013, Akram ajunge consilier al unui Secretarul de Stat din Ministerul Agriculturii din România, exact în perioada cînd soţia lui a fost Secretar de Stat la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, condus de Liviu Dragnea!

Oare ce au păzit atunci serviciile secrete româneşti, cînd însăşi Sevil Shhaideh a devenit Ministrul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, cînd aceasta a depus jurămîntul în faţa Preşedintelui? Nu era normal ca Preşedinţia să fie informată despre familia celei desemnate să fie ministru în Guvernul României?

Potrivit celor de la Rise Project (https://www.riseproject.ro/sotul-si-dictatorul-sirian/), aşa cum puteţi citi şi în articolul alăturat, Akram Shhaideh este un susţinător pe faţă al regimului lui Bashar Al-Assad, pentru care a şi lucrat ani de zile!

Nu ne-ar interesa absolut deloc opţiunile politice personale ale lui Akram Shhaideh, poate că sînt chiar fireşti pentru un cetăţean sirian, însă, în calitate de soţ al posibilului Prim-ministru al României, toate acestea devin extrem de periculoase pentru relaţiile României cu Uniunea Europeană şi NATO, ştiindu-se poziţia acestora faţă de preşedintele Syriei, Bashar Al-Assad!

În mod legitim, Klaus Iohannis a amînat desemnarea Premierului, aşteptînd informaţii de la SIE şi SRI pentru a afla, cu mare întîrziere, totuşi, în ce ape se scaldă soţul nominalizatei Sevil Shhaideh.

Pînă atunci, avem dovada pericolului pe care-l reprezintă însuşi Liviu Dragnea atunci cînd este lăsat să facă numai ce-l taie capul! L-am auzit în aceste cîteva zile care au trecut de la alegeri spunînd că postul de Premier i s-ar cuveni lui! Cum, aşa? Nu PSD-ului, care a obţinut peste 45% din voturi, ci lui? Nu decide partidul acest lucru, ci El, Dumnezeul PSD-ului?

Dragnea a cerut chiar PSD-ului să-i dea un CEC în alb pentru a desemna el, cu de la sine putere, cine să fie nominalizat ca Premier. Zîmbea şmechereşte prin strungăreaţa lui ori de cîte ori era întrebat de jurnalişti pe cine va nominaliza, cu aerul că nu merită nimeni în toată ţara să afle la cine se gîndeşte el! Şi, iată ce a ieşit!

Şi lumea nu ştie încă ce contracte a avut „Tel Drum” cu Consiliul judeţean Constanţa, unde lucrau ambii soţi Shhaideh, Akram fiind angajat chiar la Regia de Drumuri şi Poduri!

Una peste alta, rămîn cîteva întrebări: cum a putut Liviu Dragnea, în urma unei atît de zdrobitoare victorii a PSD, să creeze o atît de mare problemă nu numai lui şi partidului pe care-l conduce, ci chiar României? Cum şi-a putut permite să ignore întreaga populaţie a ţării, crezînd că nu trebuie să se consulte cu nimeni înainte de a nominaliza Premierul României?

Continue reading  Cotidianul.ro

One thought on “Poate fi premierul României soţia unui susţinător al dictatorului sirian Bashar al-Assad?

  1. neolia

    Dar de unde stiti ca Bashar este dictator ? A-ti fost acolo ? Ascultati toate minciunile mass media si le duceti mai departe ? Informati-va de la surse credibile si nu mai scrieti prostii…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.