Cine a scris teza de doctorat plagiată: Laura Codruţa Kövesi sau tatăl ei?

Ipoteză năucitoare

lascu-kovesi-dn3621pkfsby Ion Spânu | miercuri, 12 octombrie 2016

Întrebarea aceasta uluitoare este generată chiar de către Codruţa Kövesi, în documentele puse la dispoziţia opiniei publice, prin care spera să demonstreze că nu a plagiat în teza sa de doctorat! După mai bine de o săptămînă de cercetare, sîntem în măsură să vă prezentăm dovezile care justifică această ipoteză şocantă.

După cum se ştie, la sfîrşitul emisiunii de la Europa FM, în care a fost invitată Laura Codruţa Kövesi, şefa DNA i-a înmînat realizatorului un set de 127 de documente care ar fi reprezentat probele că nu a plagiat în teza sa de doctorat, documente pe care postul de radio le-a şi publicat cu acordul invitatei.

Analizîndu-le cu atenţie, am avut o adevărată revelaţie: Laura Codruţa Kövesi nu ştie ce conţine propria sa teză de doctorat pentru că nu este autoarea acesteia! Mărturisim că bănuiala noastră iniţială, atunci cînd a apărut scandalul plagiatului a fost chiar aceasta, că altcineva i-a scris teza, însă ne-am gîndit că va fi greu să şi dovedim o astfel de ipoteză.

Şi, iată, cînd ne aşteptam mai puţin, însăşi Laura Codruţa Kövesi ne-a oferit demonstraţia tocmai prin punerea la dispoziţia publicului a celor 127 de documente! Întregul documentar poate fi văzut pe site-ul Europa FM, mai exact la această adresă. În mod normal, cel care ar fi vrut să facă o demonstraţie, oricare ar fi fost aceasta, trebuia să însoţească documentarul de explicaţii care, prin conexiuni clare, să-l conducă pe cititor prin hăţişul de hîrtii, astfel încît, la sfîrşitul lecturii, să fie convins că lucrurile stau exact aşa cum le doreşte „furnizorul”. Kövesi, însă, ni le-a pus pur şi simplu în braţe, ca şi cum nici ea nu prea avea habar ce naiba reprezentau aceste documente!

Dar noi, cîrcotaşi cum ne ştiţi, am făcut efortul de a le descifra! Nu pentru a scrie iarăşi despre plagiatul propriu-zis (acest lucru l-a făcut definitiv Grupul de Investigaţii Politice – GIP), ci pentru a vedea ce se ascunde dincolo de sursele folosite de şefa DNA.

Înainte de demonstraţia pe care v-o propunem, este necesar să reamintim cîteva date biografice ale Laurei Codruţa Kövesi:

– s-a născut pe 15 mai 1973

– este fiica lui Ioan Lascu, „care a deținut din 1980 până în 15 ianuarie 2010 funcția de șef al Parchetului de pe lângă Judecătoria Mediaș” (Wikipedia)

– a terminat Facultatea de drept în 1995

– între 15 septembrie 1995 – 1 mai 1999 a fost procuror la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sibiu

– în 2 octombrie 2006 a fost numită Procuror General al României

– conform propriei declaraţii, a devenit masterand în 2002 şi a devenit doctor în drept în anul 2011 la Universitatea de Vest din Timişoara, avîndu-l conducător pe Viorel Paşca.

Cu alte cuvinte, fiica procurorului şef de la Mediaş a început să-şi pregătească doctoratul în 2002, la numai 29 de ani! Documentele puse la dispoziţie de Codruţa Kövesi ne dezvăluie un fapt incredibil: chiar în anul 2002, şefa DNA publică o carte împreună cu tatăl său, procurorul şef Ioan Lascu:

Continue reading  Coridianul.ro

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.