ABERAȚIE – Legea cultelor creștine din România

political-correctness_puppetCe este în spatele legii cultelor?

de Dan Bercean

Legea a fost facuta sa apere interesele unora. Dar, iata ca primul care a incalcat-o a fost tocmai ministrul Iorgulescu, tot cel care si-a dat tot interesul ca aceasta lege sa apara. Legea spune asa:

In România sunt interzise orice forme, mijloace, acte sau acțiuni de defăimare și învărjbire religioasă.

Prin afirmația ministrului că bisericile penticostale sunt secte americane străine de spiritul si tradiția Europeană, ministrul Iorgulescu este primul care calcă legea care tocmai o laudă, defăimând aceste biserici în fața intregii țări. Probabil că ar trebui să fie dat in judecată. Dar știu că cei impotriva cărora a vorbit nu o vor face. Insa o vor face altii impotriva lor când își vor simți interesele lor amenințate.

Pe de alta aprte, aceasta lege a cultelor intră in contradictie cu cea mai importanta lege a țării: CONSTITUTIA. In Constitutie este specificat:

libertatea de exprimare a gândurilor, a opiniilorl sau a credintelor si libertatea creatiilor de orice fel prin viu grai, prin scris, prin sunete sau prin alte mijloace de comunicare in public sunt inviolabile. Cenzura de orice fel este interzisa.

Toate acestea sunt lucruri pe care oamenii le-au spus. Mai important decat ce spun ei este părerea lui Dumnezeu, la care cei ce pretind că sunt creștini ar trebui să ia aminte. Chiar ministrul Iorgulescu ar trebui să țină cont de ce spune Dumnezeu.

In noua lege pentru care am vazut cât s-a luptat este o prevedere cum că un grup de crednciosi mai mic de 300 de membri, nu are dreptul la personalitate juridică. Nu pot deține propietăți sau a angaja personal cultic.

Însă, pe de altă parte, pentru acești înalți funcționari ai României (legiuitori), nu are deloc importanță pentru ei, cum de  alte grupuri de oameni de orice fel ar fi ei, aceia pot înființa în România o asociație prin care își pot promova nebuniile sau “valorile” lor. Pot edita organe de presă. Pot avea post de radio și televiziune. Pot face propagandă. Pot primi 1% din impozitul contribuabililor. Pot umbla dezbracati in centrul capitalei, escortati de jandarmi ca să nu li se întâmple vreun rău. Dar când este vorba despre credința în Dumnezeu, altfel decât o vede sau practică majoritatea, este nevoie de cel puțin 300 de membri…?!!

*

Cotidianul.ro scria un articol Cum vorbeşte şi cum gândeşte ministrul Lazăr Comănescu arătând dezastrul interfeței României prin acest ministru cu celelalte țări și popoare ale lumii. Dar când un (fost) ministru al culturii are derapaje flagrante privind legea la care a lucrat să intre în vigoare, ce putem zice și ce e de făcut?

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s