Cum a rămas Maica Domnului fecioară, deşi l-a născut pe Iisus Hristos?

Fecioara-MariaHristos și Biserica Sa Ortodoxă constituie tezaurul cel mai sfânt și scump, care nu poate fi negociat sau diminuat în nicio formă și prin niciun compromis.” (ÎPS Teofan, Mitropolitul Moldovei si Bucovinei)

Ziarul online Adevărul (de Constanța) scrie lucruri care se vor o confirmare că Maria, mama lui Iisus, deși a născut un copil purtat în pântecele sale nouă luni, a rămas pururea fecioară!

Nu vorbim de autoarea articolului, deoarece ea nu a făcut decât să strângă informații propovăduite de tagma ortodoxiei, ba mai mult argumentele aduse se sprijină și pe … Coran.

Povestea de basm continuă, năstrușnicul apostol Toma, lipsește nu doar de la prima întâlnire cu Domnul Iisus Cel Înviat din morți. Ci Toma și de această dată face notă separată, lipsește la decesul Mariei, dar vrea să vadă trupul așezat în mormânt … dar … uite-l …  nu e!

Explicația minunilor este una simplă: Biserica Ortodoxă își are tradiția ei, iar argumentele care îi susțin exagerările și credințele ne-biblice le-au aranjat în așa zisa “sfânta tradiție”. Tradiția omului nu e sfântă, ci este firească, lumească și drăcească, atunci când nu e în concordanță cu mesajul și litera Bibliei, ale celor 66 de cărți canonice (normă), iar sfânta tradiție nu e canon, sunt păreri ale oamenilor, iar omul alege ce va face, fiecare în dreptul său.

13. Cine dintre voi este intelept si priceput? Sa-si arate, prin purtarea lui buna, faptele facute cu blandetea intelepciunii!
14. Dar, daca aveti in inima voastra pizma amara si un duh de cearta, sa nu va laudati si sa nu mintiti impotriva adevarului.
15. Intelepciunea aceasta nu vine de sus, ci este pamanteasca, fireasca, draceasca. (Epistola lui Iacov, 3)

Și Eu iti spun tie ca tu esti Petru si pe aceasta piatra voi zidi Biserica Mea  si portile iadului nu o vor birui. (Mat.16:18)
Ati auzit, in adevar, care era purtarea mea de altadata, in religia iudeilor. Cum, adica, prigoneam peste măsură de mult Biserica lui Dumnezeu si faceam prăpad in ea; (Gal.1:13)

“Oare s-a împărțit Hristos? Nu cumva s-a răstignit Pavel pentru voi? Sau fost-ați botezați în numele lui Pavel?” (1 Corinteni 1:13)

Dragi români și creștini de pretutindeni,

Înțelegem că Biserica este a lui Hristos? Înțelegem că Biserica este a lui Dumnezeu? Înțelegem că Biserica este zidită de Dumnezeu? El așează pietrele vii, oamenii duhovnicești în Casa Sa, Biserica, după voia Sa. El ne recreează pentru Noua împărăție (deși încă suntem aici, pe pământ, iar după moarte nu mai putem schimba cu nimic standardul nostru, de a fi sau a nu fi copil al lui Dumnezeu, născut din nou, prin Duhul Său).

Biblia Ortodoxă

Și Eu îți spun tie ca tu esti Petru si pe aceasta piatra voi zidi Biserica Mea  si portile iadului nu o vor birui.  (Mat.16:18)

Din acel Petru, inițial un om păcătos, om ca  și  oricare dintre noi, dar alegând să-și schimbe viața urmându-L pe Hristos. Să vedem ce răspunde Petru, cine este Hristos, cnd îi spune Domnul Iisus aceste cuvinte:

15. Si le-a zis: Dar voi cine ziceti ca sunt? 16. Raspunzand Simon Petru a zis: Tu esti Hristosul, Fiul lui Dumnezeu Celui viu. 17. Iar Iisus, răspunzând, i-a zis: Fericit esti Simone, fiul lui Iona, ca nu trup si sânge ți-au descoperit ție aceasta, ci Tatăl Meu, Cel din ceruri. (Matei 16:15-17)

Biserica lui Dumnezeu (Hristos) este formată din acei oameni (mai degrabă anonimi pentru omenire, ne-identificați de oameni), acei  cărora Dumnezeu din ceruri, Tatăl a toate, îi descoperă omului cine este Hristos, iar ei (prin credință și pocăință) ascultă de voia lui Dumnezeu.  Nu preotul, nu omul îi descoperă altuia acest lucru, e lucrarea Duhlui Sfânt.  Nu biserica ortodoxă face asta și aia, ci Însuși Dumnezeu și Hristosul Său. Glorie Domnului.

Iar tagma preoțească abuziv și tendențios își asumă lucruri neadevărate lăsând impresia că pot pune monopol pe adevărata credință și pe Biserica lui Hristos-Dumnezeu.

Relația omului e nemijlocită cu Dumnezeu, directă, Tată-fiu. E prin credință și har de la Dumnezeu. De mijlocit, mijlocește însuși Dumnezeu, Iisus Mijlocitorul noului legământ, al iubirii, prin Jertfa Sa de la Crucea din Dealul Golgotei.

Caci unul este Dumnezeu, unul este si Mijlocitorul intre Dumnezeu si oameni:  Omul Hristos Iisus, 6. Cel ce S’a dat pe Sine pret de rascumparare pentru toti – marturia, la vremea ei 7. Spre aceasta am fost eu pus propovaduitor si apostol – spun intru Hristos adevarul, nu mint -, invatator neamurilor intru credinta si adevar. (I Timotei 2 5-7)

Caci in har sunteti mantuiti, prin credinta, si aceasta nu e de la voi: este darul lui Dumnezeu. (Efeseni, 2:8)

Dumnezeu lucrează în coroana creațiunii Lui (omul):

In lume era si lumea prin El s-a făcut, dar lumea nu L-a cunoscut.
11. Intru ale Sale a venit, dar ai Săi nu L-au primit.
12. Si celor câți L-au primit, care cred în numele Lui, le-a dat putere ca să se facă fii ai lui Dumnezeu,
13. Care nu din sânge, nici din pofta trupească, nici din pofta bărbătească, ci de la Dumnezeu s-au născut. (Evanghelia dupa Ioan, 1: 10-13)

*

Logodită cu bătrânul Iosif, Maria l-a născut pe Iisus Hristos rămânând fecioară. Miracolul Mariei, sfânta sărbătorită de mai toate religiile lumii, este explicat de preoţi. – scrie în debutul articolului Adevărul.ro

Să lămurim, însă, cum stă de fapt istoric și biblic, în realitate chestiunea (Evanghelia după Matei 1, 18-25:

18. Dar  nasterea lui Iisus Hristos, astfel a fost: Fiind Maria, mama Sa, logodita cu Iosif, mai inainte de a fi ei laolalta ea s’a aflat pe sine avand in pantece de la Duhul Sfant.  19. Iar Iosif, barbatul ei, drept fiind 5 si nevrand s’o dea el in vileag, a vrut s’o lase pe ascuns. 20. Si cugetand el acestea, iata ingerul Domnului i s’a aratat in vis, graind: “Iosife, fiul lui David, nu te teme s’o iei pe Maria drept femeia ta 6, fiindca ceea ce s’a zamislit intr’insa este de la Duhul Sfant;  21. ea va naste Fiu, Caruia tu Ii vei pune numele Iisus, caci El va mantui pe poporul Sau de pacatele lor 7”.  22. Iar acestea toate s’au facut ca sa se plineasca ceea ce s’a spus de Domnul prin profetul ce zice: 23.Iata, Fecioara va purta in pantece si va naste Fiu si-L vor chema cu numele de Emanuel, care se talcuieste: Cu noi este Dumnezeu.  24. Si trezindu-se Iosif din somn, a facut asa cum i-a poruncit ingerul Domnului si a luat-o la sine pe femeia sa. 25. Si nu a cunoscut-o pana ce ea L-a nascut pe Fiul ei. Si I-au pus Acestuia numele Iisus.

Și Evanghelia lui Luca 1:26-37:

Iar in a sasea luna, trimis a fost de la Dumnezeu ingerul Gavriil intr’o cetate din Galileea, al carei nume era Nazaret, 27. la o fecioara logodita cu un barbat care se chema Iosif, din casa lui David; iar numele fecioarei era Maria. 28. Si intrand ingerul la dansa, i-a zis: “Bucura-te, ceea ce esti plina de har, Domnul este cu tine. Binecuvantata esti tu intre femei!” 29. Iar ea, vazandu-l, s’a tulburat de cuvantul lui si cugeta: “Ce fel de inchinare 5 poate fi aceasta?…”. 30. Si ingerul i-a zis: “Nu te teme, Marie, fiindca ai aflat har la Dumnezeu. 31. Si iata’n pantecele tau vei zamisli si vei naste Fiu si numele Lui il vei chema Iisus.  32. Acesta mare va fi si Fiul Celui-Preainalt Se va chema si Domnul Dumnezeu Ii va da tronul lui David, parintele Său, 33. si va imparati peste casa lui Iacob in veci si imparatia Lui nu va avea sfarsit”.  34. Si a zis Maria catre inger: “Cum va fi aceasta, de vreme ce eu nu stiu de barbat?”
35. Si raspunzand ingerul, i-a zis: “Duhul Sfant Se va pogori peste tine si puterea Celui-Preainalt te va umbri 6; pentru aceea si Sfantul Care Se va naste din tine Fiul lui Dumnezeu Se va chema. 36. Si iata, Elisabeta, rudenia ta, a zamislit si ea fiu la batranetea ei, si aceasta este a sasea luna pentru ea, cea numita stearpa. 37. Ca la Dumnezeu nimic nu este cu neputinta”.

Luni, 15 august, este mare sărbătoare pentru lumea creştină, Adormirea Maicii Domnului.

Citiți în textul din Adevărul și din toate publicațiile ortodoxe cum ei întregesc adevărul istoric-biblic, completând cu date artificiale care să dea bine cu ideile și practicile tradiționale (păgâne).

Despre Iosif, logodnicul Mariei în cuvântul divin inspirat din Evanghelii scrie atât:

Fiind Maria, mama Sa, logodita cu Iosif, mai inainte de a fi ei laolalta ea s’a aflat pe sine avand in pantece de la Duhul Sfant.  19. Iar Iosif, barbatul ei, drept fiind 5 si nevrand s’o dea el in vileag, a vrut s’o lase pe ascuns. 20. Si cugetand el acestea, iata ingerul Domnului i s’a aratat in vis, graind: “Iosife, fiul lui David, nu te teme s’o iei pe Maria drept femeia ta 6, fiindca ceea ce s’a zamislit intr’insa este de la Duhul Sfant;  21. ea va naste Fiu, Caruia tu Ii vei pune numele Iisus, caci El va mantui pe poporul Sau de pacatele lor 7″.  22. Iar acestea toate s’au facut ca sa se plineasca ceea ce s’a spus de Domnul prin profetul ce zice: 23.Iata, Fecioara va purta in pantece si va naste Fiu si-L vor chema cu numele de Emanuel, care se talcuieste: Cu noi este Dumnezeu.  24. Si trezindu-se Iosif din somn, a facut asa cum i-a poruncit ingerul Domnului si a luat-o la sine pe femeia sa. 25. Si nu a cunoscut-o pana ce ea L-a nascut pe Fiul ei. Si I-au pus Acestuia numele Iisus.

Deci, Iosif era logodnicul Mariei. Maria, o tânără  neprihănită căreia Dumnezeu i-a făcut parte de har, își alege ca logodnic/soț o persoană cinstită, vrednică de ea și de Dumnezeu. Putem specula fără a greși că Iosif era un om de caracter, “fecior” cum  și Maria era “fecioară“. N-avea ce căuta în preajma fecioarei Maria, înțeleaptă, un bărbat nevrednic.  S-a purtat ca un cavaler, dar nu dorea s-o ia de soție dacă e însărcinată logodnica sa și nici nu voia s-o facă de rușine în fața altora. Dar în somn îl lămurește îngerul lui Dumnezeu. Iar el  este ascultător de Dumnezeu si a luat-o la sine pe femeia sa.  Acum vine ceva foarte important: Si nu a cunoscut-o pana ce ea L-a nascut pe Fiul ei. Cine citește, poate înțelege sensul expresiei nu a cunoscut-o până ce … Nu a avut confirmarea practică de soț/soție, mai înainte de nașterea lui Iisus Hristos.

Această e practica ortodoxiei de a strecura pe furiș erezii care de care mai aberante, apoi vine și spune că fac parte din “sfânta tradiție”. Adică lumeasca (drăceasca) tradiție. La fel vin toate cultele care fac distonanță de la adevărata practică a  sfinților apostoli așa cum o găsin în Biblie-Faptele apostolilor.

Un adevăr spus pe jumătate e o minciună, cum și minciuni strecurate între Adevărul Scripturilor Biblice e tot o minciună, una și mai periculoasă, fiindcă este pretins de ei că vorbesc adevărul, singurul adevăr. Și  asta în timp ce ei propovăduiesc și practică ne-adevărul, deși pentru om în Biblie de către însuși Dumnezeu (prin prorocii Săi), avem adevărul la îndemâna credinciosului. Ceilalți oameni nici nu-l pot înțelege și practica; numai devenind copiii Tatălui, îi înțelegem vorbirea și scrierea din Testamentul Său.

 Despre Adormirea Maicii Domnului nu sunt consemnate informaţii în Sfintele Evanghelii, ci doar în Sfânta Tradiţie a Bisericii.  (spune Adevărul.ro) Dar “sfânta tradicție” ortodoxă nu are temei biblic să facă afirmațiile pe care le face. Nici nu sunt productive pentru omenire, dimpotrivă … vor fi scoși de la Pomul vieții și vor beneficia de urgiile scrise în Apocalipsa, 22:18-19.

*

Despre acest miracol nu vorbeşte doar tradiţia ortodoxă, ci şi cea catolică, anglicană şi luterană, dar şi cea musulmană. –  scrie autoarea articolului.

Pe ce își sprijină afirmațiile slabe! Pe Iosif îl face bătrân și vine cu alte idei în susținerea viziunii “lor, ne-biblice” cum că Maria l-a ales din alte considerente! Apoi dă un semnal din Coran, vai ce bine că scrie și acolo despre Maria! Astăzi omenirea este paralizată în fața islamului agresiv, găsindu-i și părți pozitive, criminalității și agresivității fanaticilor ucigași. Blasfemie!

Evanghelia după Luca 42; 46-50

Binecuvântată ești tu între femei și binecuvântat este rodul pântecelui tău.” (Luca 1: 42)

Și a zis Maria: “Mărește, suflete al meu, pe Domnul,  și să se bucure duhul meu de Dumnezeu, Mântuitorul meu,  ca El a căutat spre smerenia roabei Sale; că, iată, de acum mă vor ferici toate neamurile;  că mi-a făcut mie mărire Cel-Puternic – și sfânt e numele Lui –  si mila Lui în neam și în neam spre cei ce se tem de El.  (Luca 1:  46-50)

De ce facem acest demers explicativ? Implinind și cele spuse de Sfântul Apostol Ioan:

 Deci zicea Iisus catre Iudeii care crezusera in El: “Daca veti ramane intru cuvantul Meu, cu adevarat sunteti ucenici ai Mei.   Si veti cunoaste adevarul, iar adevarul va va face liberi”. (Evanghelia după Ioan 8, 31-32)

Si eu îi mărturisesc oricui ascultă cuvintele profetiei acestei cărti: Dacă le va mai adaugă cineva ceva, Dumnezeu îi va adăuga plăgile care sunt arătate în cartea aceasta iar de va scoate cineva ceva din cuvintele carții acestei profeții, Dumnezeu îi va scoate partea lui din pomul vieții si din cetatea cea sfântă, care sunt arătate în cartea aceasta.  (Apocalips 22: 18-19)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.