De ce scârțâie Justiția mai tare ACUM? – Deoarece sunt și magistrați care nu cunosc lucruri elementare!

a91

Coaliţia pentru Familie:

Dl. mag. Dănileț se plânge că definiția ce ar urma să fie înscrisă în Constituție „nu se găsește nici măcar în cărțile de specialitate”.

Venim în întâmpinarea nelămuririlor d-sale cu următorul pasaj din „Dreptul familiei” de Teodor Bodoașcă, Aurelia Drăghici, Ioan Puie și Iuliu Maftei, ed. a 2-a, editura Universul Juridic, 2013, p.11:

[familia este] „Elementul natural și fundamental al societății, generat de actul juridic al căsătoriei, încheiat cu respectarea ordinii publice și a bunelor moravuri între un bărbat și o femeie, alcătuită din soți, copiii lor și din alte persoane prevăzute expres de lege, ale căror raporturi patrimoniale și nepatrimoniale sunt reglementate juridic prin norme speciale și guvernate de principiul solidarității.”

Dl. mag. Cristi Dănileț este nedumerit de decizia Curții Constituționale. Dacă dânsul, judecător și membru al CSM, nu cunoaște lucruri elementare de dreptul familiei, îl putem lămuri noi:

– Căsătoria este un act juridic bilateral care dă naștere unei familii, în timp ce familia monoparentală este un fapt juridic întemeiat pe descendență. Legislația în vigoare, care nu va fi atinsă de revizuire, recunoaște și acordă protecție și altor tipuri de familii decât cea bazată pe căsătorie:
* familia MONOPARENTALĂ, având la bază relația de descendență/filiație, inclusiv cea realizată prin adopție;
* familia compusă din bunici sau rude care cresc copiii ai căror părinți sunt decedați sau plecați la muncă în străinătate;
* familia alcătuită din bărbat și femeie NECĂSĂTORIȚI, dar CARE AU COPII, și care locuiesc împreună.
Recunoașterea familiilor monoparentale sau a legăturilor de rudenie civilă sunt instrumente juridice prin care Statul este chemat să ocrotească copilul și părintele/rudele în grija cărora este încredințat. Revizuirea art. 48 alin. (1) din Constituție nu restrânge și nu aduce atingere acestor instituții legale, adevărate garanții ale obligației de a ocroti interesul superior al copilului.

– Formularea pe care dl. Dănileț nu o poate găsi „nici în cărțile de specialitate” este aproape identică celor din Declarația Universală a Drepturilor Omului (art. 16) și din Convenția Europeană a Drepturilor Omului (art. 12).

_________________________________

Vezi detalii originale AICI

Sursa:  https://rodiagnusdei.wordpress.com

_________________________________

Cititi si:

Un europarlamentar șterge pe jos cu Raluca Prună, după ce ministrul justiției a declarat că susține căsătoriile homosexuale. Daniel Buda afirmă că sistemul de valori al românilor este imprescriptibl și IMUABIL

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.