ALERTĂ MAXIMĂ. Cei care aveți telefoane mobile citiți asta, este URGENT!

unnamedÎncepând de marți, dar posibil și joi, vineri si sâmbătă un front atmosferic neobișnuit de puternic încărcat electrostatic, care generează multiple fulgere CU DESCĂRCARE LA SOL, va ajunge si in România. Este același front care a produs peste 60 de morți in Europa în ultimele zile.

Bănuiesc că ați citit cu toții aceste stiri despre numeroase cazuri tragice legate de fulgere în Europa în ultimile zile. Au lovit un întreg stadion în timpul unui meci de fotbal, au lovit parcuri pline de oameni, autostrăzi și bulevarde aglomerate din orașe.

Același front atmosferic se îndreapta vertiginos spre România si va ajunge marți.

ANM știe foarte bine situația, însă nu vrea să creeze panică legată de acest eveniment, deci nu veți auzi la știri despre acest eveniment înainte să se producă. Cu siguranță vor fi știri după ce se vor produce.

Nu trebuie să facem din asta o tragedie (aceste fenomene apar in fiecare an) insa de aceasta data va fi ceva mai intens si mai periculos decat ne-am obisnuit.

Vă recomand să fiti mai precauti in aceste zile, mai ales MARTI. Daca vedeti pe cer o acumulare rapida de nori (nu e neaparăt să plouă), încercati sa vă îndreptați rapid spre casă. Dacă deja apar tunete si fulgere, mersul pe stradă devine un risc si e bine să vă adăpostiți urgent: într-un magazin, parcare subteran, la metrou, oriunde găsiti un adăpost într-o cladire sau un vehicul, NU sub un copac, sau în parc sau în spații deschise. Dacă sunteți la un eveniment în aer liber (concert, meci, etc), pleacați de acolo! Daca sunteți la serivciu si furtuna a început, mai rămâneți acolo câteva ore până când vedeți că cerul se degajă de nori.

Din păcate cu toții avem cel putin un telefon mobil  la noi care ne transformă in ținte in orice secundă.
S-a înregistrat cea mai ridicată temperatură din 1881, de 40,3 grade Celsius. Acesta este doar începutul.

Urmăriti prognozele pentru a ști la ce ora încep furtunile. Pentru cei care au smarthone există mai multe aplicații (una din ele se cheamă chiar simplu ”Weather”) care vă arată vremea pe ore. Evitati pe cât posibil acele ore.

E bine să dai ”share” dacă vrei să știe și prietenii tăi.

(Circulară de pe Net)

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s