Phillip E. Johnson: “PROCESUL LUI DARWIN”

procesul-lui-darwinProcesul lui Darwin

Traducere: Mihai-Silviu Chirilă

Editura Anacronic

[40,00lei]

Această investigație convingătoare și succintă taie ca o lamă prin presupozițiile neodarwiniste.

Publishers Weekly

Phillip E. Johnson, doctor în drept și profesor emerit al Universității Berkeley din California, este considerat a fi părintele mișcării contemporane pentru design inteligent și unul dintre cei mai redutabili oponenți ai darwinismului.

Într-o vreme în care creaționiștii biblici se certau pe chestiuni legate de vârsta Pământului sau de interpretarea Facerii, iar materialiștii luau cu asalt cultura, Johnson a reorientat întreaga dezbatere către întrebarea esențială: este viața urmare a unor cauze naturale oarbe și lipsite de sens sau este rezultatul designului inteligent? Spre deosebire de mulți alți colegi din tabăra creaționistă, Johnson este un foarte bun cunoscător al argumentelor în favoarea evoluției, dar ajunge totuși la concluzia că evoluția neodarwinistă se bazează mai mult pe filosofia naturalismului decât pe dovezi. În viziunea lui Johnson, darwinismul, înțeles ca „evoluție complet naturalistă, ce implică mecanisme aleatoare și selecție naturală”, nu poate fi compatibil cu religia teistă, iar filosofia naturalistă din spatele doctrinei ar putea, pe termen lung, să corupă morala publică.

„Procesul lui Darwin” arată cum evoluția darwinistă a devenit un idol al tribului contemporan și cum ideile care o definesc, profund filosofice și religioase, au devenit parte a doctrinei intelectuale a zilelor noastre.

—Alvin Plantinga, Notre Dame University

————————————————————————————

Descriere:

Foarte impresionantă în examinarea dovezilor științifice în termenii lor. Atentă, justă și consistentă în aplicarea regulilor (și a spiritului lor) legate de dovezi. Johnson susține că evoluția naturalistă nu se bazează pe o evaluare corectă a dovezilor științifice. El conchide că evoluția nu este doar nedovedită, ci chiar se opune majorității covârșitoare a dovezilor științifice. Evoluția este un altfel de fundamentalism. Aceasta este o carte foarte bine scrisă. Abordarea profesorului Johnson este calmă, dar argumentele lui posedă o gravitate discretă care se dovedește atractivă pentru cititorul inteligent. Pledoaria lui este revigorantă și convingătoare.

The Appellate Practice Journal and Update

CONTINUE READING magazin ANACRONIC

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.