“Acoperitul” Robert Turcescu – barometrul mosochismului pentru București

Reacţii la prima vedere

turcescu.et678vdayr

by Ion Spânu

Trăind de o viaţă în Craiova, aş putea să spun că îmi este total indiferent cine va fi primar în Bucureşti, deşi, ca nuanţă, fiind vorba de Capitala ţării, ar trebui să fiu preocupat niţel de aceste alegeri. Mult mai mult contează însă altceva: vreau să văd şi eu care este cota masochismului bucureştenilor, după ce Marian Munteanu, simbolul care i-a făcut celebri în toată lumea în 1990, a fost umilit fără ca ei să mişte un deget!

Oferta partidelor sau a ONG-urilor pentru aceste alegeri locale este de tot rîsul: nevasta lui Pandele, omul lui Cristian Sima, omul Monicăi Macovei, omul lui Traian Băsescu. Pe numele lor reale: Gabriela Vrânceanu Firea Pandele, Cătălin Predoiu, Nicuşor Dan şi Robert Turcescu.

În privinţa primilor 3 din această listă, nu e treaba mea să mă pronunţ asupra şanselor sau motivelor pentru care au fost desemnaţi. Firea şi Predoiu sînt asumaţi de partidele din care fac parte, iar Nicuşor este cunoscut drept client al fundaţiilor Soros, sub diferitele sigle, fiind asumat tacit de toate celelalte ONG-uri care depind de banii lui Soros.

Cazul Turcescu, însă, mă interesează într-o foarte mare măsură. „Colonel sub acoperire”, cum singur a recunoscut că a fost pînă şi-a dat jos din cîrcă sacul cu pietre, Robert Turcescu reprezintă pegra societăţii în care trăim. A mîncat cu polonicul din fosa septică a lui Vântu, făcînd presă în funcţie de orientările politice ale acestuia, l-a ţepuit pe Gigi Becali cu o CD despre Gojdu. În cuvinte puţine, şi-a sacrificat meseria pentru bani, ori de unde ar fi venit aceştia, lucru devenit public acum în declaraţia sa de avere: 6 case, terenuri, investiţii la bursă, mulţi bani în cont!

Dacă s-ar fi retras în umbra averii dobîndite ca „acoperit” sau „bagabond” de presă, n-aveam ce să spunem, căci ar fi fost unul dintre mulţii profitori ai bandiţilor care au cumpărat pe oricine s-a vrut disponibil, un fel de mercenar al bătăliilor politice, interesat doar de gestionarea celor 18 conturi declarate în diverse bănci.

Faptul că acum a ieşit iarăşi la drumul mare, la fel ca şarpele care a uitat că era gata-gata să i se taie capul, nu ne poate lăsa indiferenţi, dar este treaba bucureştenilor să decidă dacă şi-l doresc ca „Primar General” sau, mă rog, „Primar Colonel sub Acoperire”! După ce i-au ales în anii trecuţi pe Halaicu, Lis sau Videanu, nici n-ar fi de mirare ca bucureştenii să ducă masochismul pînă la capăt şi să-şi dea votul pentru această caricatură politică desenată de maestrul jocurilor de culise care este Traian Băsescu.

Oricum, ăsta da spectacol! Peste 2 milioane de bucureşteni să iasă din casă la vot şi, la sfîrşitul zilei, să vadă că primarul lor, primarul Capitalei ţării este acest personaj caraghios, grotesc, un fel de definiţie a celui mai jegos oportunism! Vocea lui de Madonă dezmembrată nu este expresia efiminării, ci a limbajului unsuros cu care limbuţa lui păroasă caută cu obstinaţie orificiul potrivit în care să se strecoare pentru a-i arăta celui care-l plăteşte cîte ghiduşii poate să facă! Borges spunea undeva: „Era atît de mizerabil, încît şi dacă-i atingeai umbra riscai să te murdăreşti!” Robert Turcescu este un asemenea personaj!

Continue reading Cotidianul.ro

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.