FETELE CREȘTINE DIN KOUNTZE (TEXAS) ȘI DIN ROMÂNIA

385a5fd63a-felicitari-de-paste-cele-trei-cruciDuminică sărbătorim Sfintele Paște, cea mai relevantă sărbătoare crestină, și cea care ne deosebește de restul religiilor lumii. E potrivit, cu acest prilej, să adresăm câteva cuvinte de apreciere tinerilor creștini, atât din România cât si din alte țări, cu care ne mândrim. In primul rând ne mândrim cu tinerii crestini ai Romaniei, fără deosebire de confesiune ori identitate etnica.

Marea majoritate a tinerilor din Romania se identifica ca fiind crestini, atât in gândire cât si in comportament, si nu le este rusine de identitatea lor crestina. Pentru ei idealurile si valorile crestine sunt un motiv de mandrie personala care le defineste identitatea. In plus, sunt si harnici. E suficient sa ne uitam doar la citeva evenimente care s-au petrecut in Romania in doar ultimele sase luni sa ne dam seama de abnegatia si harnicia lor in afirmarea valorilor si identitatii crestine in spatiul public.

 Tinerii creștini ai României

 In toamna, Coalitia pentru Familie a lansat proiectul de protejare a casatoriei crestine in Articolul 48 din Constitutia Romaniei. In primele rinduri ale acestui proiect s-au aflat, si inca se afla, tinerii crestini ai Romaniei, lucrind umar la umar cu voluntari din generatiile mai in varsta. Apoi, in primavara acestui an afirmat dreptul la viata a copiilor nenascuti – tot in spatiul public. Au organizat manifestatii publice in zeci de orase ale Romaniei si Republicii Moldova si au mobiliat un numar record de participanti. Asta dovedeste ca le pasa, ca iubesc valorile crestine, si ca doresc ca natiunea romana sa dainuiasca. Si tot ei au organizat si 40 de zile de post, rugaciune si veghe la Bucuresti (iar anul trecut la Cluj) stand in fata clinicilor de avort, daruind din timpul lor pentru a motiva romanii si femeile care vor sa faca avort sa se razgindeasca si sa imbratiseze o cultura a vietii. Si nu in ultimul rind, tot ei au fost, si inca sunt, in spatiul public, manifestind pentru familia Bodnariu atit de mult afectata de politica inumana, necrestina, seculara si antifamilie a Barnevernetului norvegian. Tinerii crestini romani si-au pus la dispozitia acestor actiuni timpul, talentele, integritatea si perseverenta. Si inca continua sa o faca. Se investesc nu numai in aceste proiecte ci si in altele mai putin cunoscute dar la fel de importante: consilierea femeilor insarcinate, consilierea femeilor traficate si combaterea traficului de fiinte umane. Ori munca de reabilitare morala si spirituala a intemnitatilor din Romania.

 Acestia sunt tinerii crestini ai Romaniei cu care ne mandrim. Ei cred si promoveaza abstinenta, castitatea, monogamia, fidelitatea in casatorie, responsabilitatea sotilor in viata de casnicie, patriotismul, dreptul la viata al copiilor nenascuti, cultura vietii, familia naturala si crestina, combat pornografia, traficul in fiinte umane, ateismul, apara libertatea religioasa, combat abuzul domestic, abuzul de alcool si tot felul de dependente nocive. Ei sunt tinerii crestini ai Romaniei cu care ne mandrim si despre ale caror fapte bune presa romana nu scrie mai nimic – niciodata!

 In urma acestor mici observatii se impune concluzia ca datorita lor Romania are un viitor. Tragem nadejde ca datorita lor Romania va supravietui asaltul antivaloric si anticrestin occidental. Tragem nadejde ca ei vor pastra si vor duce mai departe identitatea crestina a neamului romanesc. Si chiar daca mass media ii ignora, iar uneori chiar ii critica, datorita pozitiilor lor crestine. Observam o tacere mai totala a mass mediei romane fata de activitatile in care tinerii crestini romani se implica. La polul opus, insa, observam preocuparea minutioasa, pina la obsesie, a mass mediei romane cu organizatiile nu doar necrestine, dar chiar anticrestine, formate din tineri si organizatii neguvernamentale de tineri din Romania care promoveaza extremismul si radicalismul sexual, decadenta, imoralitatea, avortul, ori cer eliminarea simbolutilor religioase din spatiul public, si murdaresc valorile crestine. Aceste grupuri extremiste, numite “societatea civila” in mass media romana, sunt finantate de Uniunea Europeana si ONU. Au membrii putini, dar o prezenta propagandistica enorma, sprijinita de mass media. Cind ei lanseaza o scrisoare deschisa ori vreo actiune, televiziunea si marile cotidiene ale Romaniei le cinta in struna, le aloca timp generos, si comenteaza pozitiv asupra obiectivelor lor distrugatoare.

 Adaugam ca dl Iohannis si dl Ciolos s-au inconjurat cu tineri care nu impartasesc valorile crestine. E greu de gasit, printre consilierii ori tehnocratii care formeaza anturajul loc, tineri autentic crestini. Indraznim sa afirmam ca asta nu e doar la voia intimplarii ci intentionat. [Colegii de la Cultura Vietii au scris ceva similar asupra acestui subiect: http://www.culturavietii.ro/2016/04/23/dihonia-cu-educatia-sexuala-a-intrat-si-in-guvernul-ciolos-ii-planul-multianual-integrat-de-sanatate-spre-comunism-in-zbor/]

 Tinerii crestini ai Romaniei, insa, sunt avantajati in comparatie cu alti tineri din lume care si ei promoveaza valorile crestine. In Romania nu sunt dusi in instanta pentru actiunile in care se implica – cel putin nu acum. Dar si asta s-ar putea sa se schimbe. In contrast, multi tineri crestini din alte tari ale lumii, in special occidentale, care promoveaza valorile crestine sunt marginalizati, destituiti din functii, concediati, dati in judecata, etichetati ca bigoti, iar ascensiunea lor profesionala este blocata. In contextul acestei realitati regretabile discutam cazul la fel de regretabil, ajuns celebru, al fetelor crestine din Kountze, Texas care recent a fost obiectivul unui articol interesant si aprofundat in The Atlantic. [Articolul poate fi citit in engleza aici:http://www.theatlantic.com/politics/archive/2016/04/kountze-cheerleaders-free-speech-religion-banners-football/476892/]

 Fetele crestine din Kountze, Texas

 La o ora cu masina de Houston, in estul Texasului, e micutul orasel Kountze cu o populatie cu  putin peste 2000 de oameni. Oameni simpli, majoritatea dintre ei fermieri ori angajati in cimpurile petrolifere. Un orasel mixed din punct de vedere rasial si al credintelor religioase, dar unde populatia traieste o viata pasnica si, cu mici exceptii ici si colo, e in totalitate crestina. Oamenii se saluta intre ei cu salutari crestine, mesajele electronice se incheie cu formule crestine si urari de bine, iar duminica mai toata lumea merge la biserica. Iar vinerea seara mai toti ies la faimoasele meciuri de fotbal american care se tin pe stadionul liceului local. Pina acum citiva ani, atmosfera la aceste meciuri era mai ca peste tot – galagioasa si agitata, fanii incurajindu-si echipa favorita. Iar majoretele (“cheerleaders”)  si ele isi faceau treaba pentru care au fost selectate – sa-si incurajeze echipa favorita. O faceau, insa, cum se facea mai peste tot, cu desene si sloganuri desemnate sa intimideze echipa rivala. Bannerele erau si ele pe masura, de genul “distrugeti” ori “bateti” echipa rivala. Pina intr-o zi cind majoretele au realizat ca mesajele lor nu sunt de loc crestine. Si de la aceasta constatare a pornit istoria lor care deja a facut inconjurul Americii si l-a facut pe micutul Kountze cunoscut in toata lumea.

 Despre ce e vorba? In 2012 fetele s-au gandit sa afiseze mesaje pozitive nu negative la meciurile de fotbal. Si ce mesaje mai pozitive ori potrivite ar fi putut ele sa gaseasca decit cele din Biblie. Fetele s-au pus pe lucru. [Poze:http://www.texasgopvote.com/family/support-kountze-kids-faith-texas-students-fighting-religious-freedom-004612%5D Au vopsit pe bannere versete din Biblie potrivite pentru varsta sportivilor si pentru spectatori. Versetele erau preluate, cuvint cu cuvint, mai ales din Cartea Pildelor si din Epistolele Noului Testament. Atitudinea fetelor a placut parintilor lor, sportivilor, autoritatilor scolare, si nimeni nu a avut nimic rau de comentat. Asa ca, in loc de mesaje de tipul “distrugeti” echipa rivala, au aparut mesaje biblice despre integritate, cinstirea aproapelui si dragostea crestina. In propriile cuvinte ale fetelor, intentia a fost sa transmita publicului mesaje “de incurajare care cinstec pe Dumnezeu”. Toata lumea a fost multumita si nimeni nu a obiectat. Dar atmosfera asta nu putea sa tina mult. Pentru ca cineva, rau intentionat, privea cu ochi rai la ce se intimpla in Kountze.

 In 2012 Fundatia Freedom From Religion Foundation (Fundatia Eliberarea de Religie) din Wisconsin a auzit ce se intimpla in Kountze si a amenintat scolile cu actiune judecatoreasca daca mai continua sa afiseze texte biblice la jocurile sportive. Fundatia pretindea ca afisarea mesajelor biblice e incompatibila cu separarea religiei de spatiul public. Intimidate, autoritatile scolare au interzis fetelor sa mai expuna mesaje biblice. Dar parintii s-au revoltat,au lansat o actiune judecatoreasca si au castigat. Apoi au urmat recursurile, cazul ajungind in cele din urma la Tribunalul Suprem al Texasului. Apoi a revenit la judecatoria locala unde a avuc loc procesul. Fetele au depus marturie si nu s-a aflat nimeni in micutul orasel sa se plinga de actiunile tinerelor crestine ori sa faca marturie importiva lor. Doar cei de la Freedom From Religion Foundation, cu sediul in indepartatul Wisconsin din extremitatea nordica a Statelor Unite. In sprijinul fetelor a fost lansata si o campanie pe Facebook cu numele “Support Kountze Kids Faith” care are peste 36.000 de fani. [Detalii: http://www.texasgopvote.com/family/support-kountze-kids-faith-texas-students-fighting-religious-freedom-004612] Cazul inca e pe rol.

 Intre timp, majoretele au terminat liceul iar acum sunt studente la universitatile din imprejurimi. Dar, spun ele, nu regreta ce au facut, crezind ca au facut o treaba buna raspindind mesaje crestine si ziditoare pentru comunitatea in care traiesc. Nu se lasa intimidate de comentariile ziaristice sarcastice. Pentru ele acest oprobriu nu se compara cu valoarea mesajelor crestine si impactul lor in comunitatile si familiile in care traiesc. Zic ele ca transmiterea mesajelor biblice e ceea ce Scriptura le cere si impune, credinta neputind fi separata de actiune. Iar dupa ani de litigii, zic fetele, exprientele acestea le-au facut mai tenace, mai determinate pentru Dumnezeu si valori ca oricind, si le-a intarit credinta in Dumnezeu. La urma urmelor, adauga ele, e nevoie de modele countra-culturale pentru generatia lor.

 Părinții fac la fel

 Presa americana a devenit interesata nu numai in fetele crestine din Texas ci si in statul vecin, Arkansas, unde crestinii fac ceea ce statul nu poate sa faca – reabiliteaza spiritual si moral intemnitatii din inchisorile statului. Si ei, insa, se confrunta cu probeleme similare de tipul fetelor din Kountze. Crestinii din Arkansas au demarat, cu ani in urma, asa numitul Exodus Project (Proiectul Exod) care lucreaza la reabilitarea morala a intemnitatilor si la recuperarea lor din alcoolism ori dependenta de droguri. Ii pregateste pentru reintegrarea in viata civila la iesirea din puscarie, le afla locuri de munca, si cauta sa ii reintegreze in familiilor lor ca soti, fii, ori tati. Acesta este un aspect social de care statul nu se ocupa. Programul e finantat in intregime de biserici, iar majoritatea celor care se ocupa de intemnitati sunt voluntari. Programul de reabilitare se tine pe semestre, fiecare clasa fiind alcatuita din cinci intemnitati. Rezultatele sunt pe masura. Daca 42% dintre intemnitatii eliberati fac din nou crime si ajung din nou in inchisoare in timp de trei ani de la eliberare, pina in prezent nici unul dintre intemnitatii care au trecut prin cursurile de reabilitare ale Proiectului Exod nu au ajuns inapoi dincolo de gratii.

 Devotamentul crestinilor din acest stat e remarcabil, 70% din populatia statului Arkansas identificindu-se ca fiind “foarte religioasa”, adica “highly religious”. Pe linga organizatia Exodus Project, insa, mai sunt si altele, cum ar fi Restore Hope (“Restaurarea sperantei”), care ajuta saracii, imigrantii, orfanii si vaduvele. Ajuta si copiii care invata greu la scoala, mai ales cu subiectele de baza, cum ar fi scrisul, cititul si matematica. Ajuta deasemenea cu servicii medicale si dentare pe cei saraci, ingrijirea ochilor si a vederii. Unora dintre ei li se da de mincare ori un loc unde sa stea peste noapte, dar si un mesaj zilnic din Biblie de 10-15 minute. Nimeni nu se plange, decit ateii. Un avocat al unei organizatii de atei a amenintat grupurile crestine cu actiune judecatoreasca pentru ca unui ateu caruia crestinii i-au dat sa manince si un loc unde sa doarma peste noapte i-au dat si o Biblie si l-au incurajat sa mearga la biserica.

 Acestia sunt tinerii crestini care au mostenit de la parintii lor valori crestine. La rindul lor le promoveaza, chiar si in zilele acestea in care valorile crestine nu mai sunt la moda si, mai ales, nu e la moda promovarea lor. Cu ei, si mai ales cu tinerii crestini din Romania, ne mandrim cu prilejul acestei sarbatori crestine atit de importante – Sfintele Paste.

AFR va pune articolul la dispozitie, in engleza, aici:http://www.theatlantic.com/business/archive/2016/04/religious-groups-government-arkansas/477366/

 HRISTOS A INVIAT!

Urăm tuturor cititorilor nostri un Paste Fericit si vă salutam pe toti cu urarea crestina Hristos a Inviat!

SITURILE AFR ANTIPORNOGRAFIE SI ANTIPROSTITUTIE

Vizitati situl antipornografie AFR www.PornografiaRaneste.ro in numar cit mai mare si deveniti prietenii nostri pe site. De cind a fost lansat la inceputul anului trecut, pe site am postat zeci de articole, studii, materiale video si marturii. Situl antipornografie a fost facut de dl Alexandru Dragoman (AFR Constanta). Ii multumim.  Continuati deasemenea sa vizitati si situl antiprostitutie http://www.antiprostitutie.ro/category/stiri/. Situl e administrat de dl Sorin Balajel, voluntar AFR. Ii multumim.

BROSURILE AFR

In septembrie 2014 am tiparit 5000 de brosuri informative AFR in care ne identificam ca organizatie, cine suntem, ce facem, ce am facut, ce planuri de viitor avem. Gratie unora dintre cititorii nostri si a membrilor AFR, pina la finele anului 2014 am distribuit toate pliantele. In ianuarie 2015 am mai tiparit 5000 de exemplare pe care deja le-am epuizat. Am mai tiparit inca 5.000 din care inca mai avem disponibile citeva mii. Pliantele sunt gratuite. Cei care doriti sa le aveti si, mai ales, sa le dati celor din comunitatile dvs, inclusiv biserici ori parohii, va rugam sa ne scrieti si vi le vom trimite pe cheltuiala noastra. Avem nevoie doar de numele dvs, telefonul si adresa. Scrieti-ne la office@alianta-familiilor.ro.

VRETI SA FITI INFORMATI?

Buletinul informativ AFR apare in fiecare Marti si e dedicat mai mult stirilor de ultima ora, iar publicatia AFR online apare in fiecare Joi si e dedicata mai mult comentariilor si opiniilor. Cei care doriti sa primiti saptaminal stiri si comentarii la zi privind valorile si evenimentele legislative, politice si sociale care va afecteaza familiile, atit la nivel national cit si la nivel unional si international, sunteti invitati sa va abonati la buletinul informativ saptaminal AFR. Cum? Inregistrindu-va numele si adresa electronica pe pagina home a sitului nostru electronicwww.alianta-familiilor.ro.

FACETI-NE CUNOSCUTI!

Faceti-ne cunoscuti familiilor si prietenilor d-tra. Dati mai departe mesajele noastre si incurajati-i sa se aboneze. Va multumim.

ANUNTURI

Cei care doriti sa faceti anunturi prin intermediul AFR privind evenimente legate de familie si valori va rugam sa ni le transmiteti la office@alianta-familiilor.ro.

Alianta Familiilor din Romania

www.alianta-familiilor.ro

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.