Ambasada SUA din România a dat publicității Raportul Departamentului de Stat privind situația respectării drepturilor omului în România în 2015.
„Discriminarea socială față de lesbiene, homosexuali, bisexuali, transsexuali și persoane intersex (LGBTI), dar și față de persoanele cu HIV/SIDA, în special copiii, a rămas o problemă”, se spune în preambulul acestui raport.
Respectarea drepturilor comunității LGBTI ocupă un capitol întreg din raport: „Acte de violență, discriminare și alte abuzuri bazate pe orientarea sexuală și identitatea de gen”. „Legea interzice discriminarea pe motive de orientare sexuală. Cu toate acestea, nu există legi care să abordeze problemele și nevoile persoanelor transgender și intersex”, se spune în raportul Departamentului de Stat al SUA. „ONG-urile (n.r. – e unul singur) au raportat că abuzul poliției și discriminarea socială a persoanelor LGBTI sunt frecvente și că doar ostilitatea afișată a împiedicat semnalarea unor cazuri de hărțuire și discriminare.
ACCEPT, un ONG care promovează drepturile LGBTI, a primit în cursul anului 2015 mai multe rapoarte despre agresarea și abuzarea unor persoane LGBTI, inclusiv un caz petrecut în aprilie/mai, în județul Bistrița-Năsăud, asupra unui copil de 17 ani care a suferit repetate abuzuri fizice din partea membrilor familiei, din cauza orientării sale sexuale. Până la jumătatea lunii septembrie, ACCEPT a primit trei rapoarte despre poliția care nu a reușit să intervină sau să rezolve plângerile depuse de persoanele LGBTI care se confruntă cu violență și abuz; două cazuri sunt din București și unul din Iași. În toate cazurile, autorii abuzurilor erau membri ai familiei sau parteneri.
La 2 martie, o judecătorie a dat o decizie prin care confima clasarea dosarului în care polițiști din București erau cercetați pentru abuz în serviciu și incapacitatea de a proteja persoanele LGBTI în timpul unui eveniment din 2013 care marca luna LGBT și care a fost întrerupt de un grup de protestatari ce cântau sloganuri homofobe.
Intimidarea rămâne o problemă recurentă în licee, în absența discuțiilor privind diversitatea, egalitatea, orientarea sexuală și identitatea de gen. Programele complete de educație sexuală au fost absente din curriculum școlar.
Continue reading ACTIVE News
***
__________________________________________
Dar și un strigăt îndreptățit
Ambasada Americii și Departamentului de Stat privind situația respectării drepturilor omului, tace însă chitic (după câte știm noi) la strigătul disperat al miilor de persoane din peste 20 de țări care iau atitudine cu inimile strânse față de politica de discriminare și de nerespectare a drepturilor omului din NORVEGIA, în speță de către Protecția Copilului “BARNEVERNET”, care aplică o gândire și un fel de lege a bunului lor plac de tip Big Brother.
Dintr-odată Occidentul pare tare interesat de educația sexuală a minorilor, cât și de faptul de-a fi liber în definirea sau nedefinirea sexului avut la naștere, în libertatea omul de-a nu ști ce sex are, ce sex dorește să aibă la un anumit moment al vieții sale, de-a fi liber din punct de vedere sexual și al modului său de manifestare – ca prioritate de maximă impoertanță.
Aș atrage însă atenția supra unui singur punct de vedere, căci ei presupun că doresc mai binele copiilor, deși ne îndoim că sunt mișcați de această lozincă. Adică cum, mai binele copilului, când nici omul presupus matur nu se prea poate păzi de virusul/microbul care induce boala SIDA sau gonoreea (se presupune că devine pe zi ce trece netratabilă), le vorbește micuților despre prezervative și alte mijloace anticoncepționale (și le asigură), în timp ce nu le asigură imunitatea bolilor menționate? Elevii și studenții sunt corupți pe linie sexuală, a drogurilor etc, dar aceste aspecte nu-i preocupă că nu sunt rezolvate, dar urmăresc agenda LGBTI și a ONG ACCEPT sau altele asemănătoare? Mi se pare o stare de demagogie crasă și a neasigurării protecției copiilor, ci expunerea lor la grave și adevărate pericole prin sintagma țintă sau acest scop asumat – “mai binele copilului” – pe care urmăresc să-l asigure prin înregimentarea unor măsuri imorale.
Boli cu transmitere sexuala – top 12 boli cu simptome si tratament
Numai că, despre gonoree, cazurile și cercetările recente vorbesc că boala tinde spre imposibilitatea tratamentelor medicale!