DC News: Claudia Țapardel a cerut sprijin în plenul PE pentru familia Bodnariu

ana-claudia-tapardel-photo-dc-newsEuroparlamentara PSD Claudia Țapardel a solicitat în Plenul Parlamentului European sprijin din partea europarlamentarilor pentru reîntregirea familiei Bodnariu. 

„Aduc în fața dumneavoastră un caz care exprimă problema sistemului norvegian de protecție a copilului. Familia Bodnariu și-a pierdut cei cinci copii pe motive insuficient motivate și subiective invocate de Barnevernet (Serviciul de protecție a copilului din Norvegia)”, a precizat Claudia Țapardel, în intervenția din PE.

Europarlamentara a adăugat: „Fără decizia unei instanțe de judecată, fără transparență decizională și fără a respecta prezumția de nevinovăție a părinților, cei cinci copii sunt răpiți din sânul familiei. Cazul nu este singular sau izolat. Este un exemplu pentru un modus operandi abuziv”.

„Cer implicarea Parlamentului European, a Comisiei Europene, a tuturor instituțiilor europene și fiecărui coleg în parte, pentru susținerea drepturilor fundamentale ale familiei europene. Cetățenia europeană a tuturor imigranților care trec prin astfel de situații cere atenția noastră. UE are datoria de a-și apăra cetățenii de orice formă de abuz”, le-a transmis eurodeputata din România colegilor.

„Să dăm dovadă de unitate și empatie aici, în inima Europei, pentru a reîntregi familia Bodnariu, dar și alte familii europene care trec prin drame teribile și momente dificile” a încheiat intervenția eurodeputata PSD.

Continuare aici : http://www.dcnews.ro/claudia-apardel-a-cerut-sprijin-in-plenul-pe-pentru-familia-bodnariu

 
CITESTE si

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.