În vremea Revoluției franceze (1779-1799) din timpul lui Robespierre (1758-1794), săptămâna de șapte zile a fost înlocuită cu săptămâna de zece zile. Însă s-a observat imediat că oamenii și animale nu au putut rezista având doar o zi de odihnă din zece. Oamenii au început să se îmbolnăvească și vitele s-au prăbușit pe câmpuri. Curând, au fost nevoiți să se întoarcă la săptămâna de șapte zile. Asta a demonstrat în mod clar că modelul stabilit pentru om de Dumnezeu nu trebuie încălcat.
Celulele din corpul uman mor și sunt înlocuite prin regenerare în mod constant. Trupul uman funcționează pe un ciclu de șapte ani în care, într-o perioadă de șapte ani, fiecare celulă din organism este înlocuită.
Există astfel de un design incredibil care se arată în natură. Pretutindeni putem vedea amprenta lui Dumnezeu în toată creația.
„Şase zile să lucraţi, dar ziua a şaptea este Sabatul, ziua de odihnă, cu o adunare sfântă.” (Leviticul 23:3)
[Teofil Ciortuz: Traducere și adaptare după http://www.cai.org]
***
Sursa: http://armoniamagazineusa.com/2015/11/19/saptamana-are-sapte-zile/
Via: https://teofilciortuz.wordpress.com/2015/11/13/saptamana-are-sapte-zile/
Sunt si persoane care nu respecta intocmai acea zi de duminica sau in general saptamana de 7 zile, nu e ceva obisnuit pentru ei sa aiba zile stabilite ca fiind libere sau de lucru, mai ales ca acum, la multe locuri de munca, nu se tine cont ca e weekend sau nu. Dar in acea perioada cred ca se respecta mai mult asta.